medicine.lv skaitļos

Lietotāji online70
Aktīvie uzņēmumi12687
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Kāpēc vīrietim uz zoda vietām neaug bārda?
Labdien,

Manu vīru nomoka problēma. Viņam kakla un zoda rajonā parādījušies, ja tā var saukt, bezbārdas pleķīši.

Laukumiņi paliek ar vien lielāki un bārda tur pārstājusi augt, viņš ir satraucies.

Varbūt varat ieteikt kādas smēres vai zāles? Kas tā par kaiti?

Jau iepriekš liels paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, Obligāti jākonsultējās ar ārstu trihologu - dermatologu. Tā varētu būt sēnīšu infekcija, kas bojā bārdas matiņus. Jānodod analīzes uz sēnīti. Nekādas smeres šeit nepalīdzēs....

Dermatoloģija / ādas veselība

Kādas ir depresijas pazīmes?
Labdien,

Es bieži pirms gulētiešanas sarunājos pats ar savām domām, kas, respektīvi, man traucē iemigt, atstumju savus draugus, nevēlos ar viņiem tikties utt.

Higiēniski es sevi ļoti kopju, vardarbība man nepiemīt, tādas drastiskas agresijas arī nav, bet, iespējams, ka tā ir depresija (firmas bankrots)?

Tāpēc vēlējos pajautāt, kur varu vērsties, ar ko izrunāt šo problēmu, bet nevēlos nekādas Tvaika ielas, jebšu vēl kādu slimnīcu.

Paldies.
Atbild:
Dace Simsone
Labdien, Būtu vēlams pēc palīdzības vērsties pie psihiatra. Ja nevēlaties Tvaika ielā, tad psihiatra konsultāciju var saņemt arī, piemēram, Neirožu klīnikā ar pieņemšanām gan Jūrmalā, gan Rīgā (reģistratūra tālrunis 67754811). Psihiatrs tad arī palīdzēs saprast, cik nopietni ir simptomi un kāds būtu iespējamais terapijas veids....

Psihoterapija / psihiatrija

Kāpēc pastāvīgi krata drebuļi un ir nogurums?
Labdien,

Vēlējos pajautāt, kas varētu būt par vainu, ja visu laiku krata drebuļi un nogurums, kā arī ir galvassāpes?

Asinsspiediens ir 105/77 un pulss 65, bet temperatūra ir 37 grādi?

Pateicos.
Atbild:
Anna Maruskina
Labdien, Diemžēl, bez objektīvās izmeklēšanas un iespējams arī nepieciešamo papildizmeklējumu veikšanas atbildēt uz Jūsu uzdoto jautājumu nav iespējams, jo līdzīgi simptomi mēdz būt pie ļoti daudzām saslimšanām. Piedāvām Jums apmeklēt savu ģimenes ārstu un kopīgi mēģināt atrast Jūsu sūdzību iemeslu un savlaicīgi to novērst....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Cik bērnam maksā zobu koriģējošās plāksnes?
Labdien,

Sakiet, lūdzu, kur var saņemt bērnu zobārstniecības ķirurga konsultāciju?

Cik maksā zobu koriģējošās plāksnes, jeb stienīši bērniem?

Ar cieņu, Oksana.
Atbild:
Maija Albiņa
Labdien, Bērnu ķirurga konsultāciju var saņemt Stomatoloģijas institūtā, Dzirciema ielā 20 un Bērnu zobārstniecībā, Stabu ielā 9. Par zobu rindas koriģējošām aparatūrām jāiet uz konsultāciju pie ortodonta, tad arī tiks iztāstīts par konkrētām izmaksām Jūsu situācijā....

Zobārstniecība / mutes veselība

Cik ātri iespējams izārstēt stafilokoku?
Labdien,

Man analīzēs atklāja Staphylococcus aureus, paaugstinātus leikocitus bazofīlos %, un bazofīlos abs.

LOR norīkoja fizioterapiju, antibiotiku kursu jau izgāju. Tagad dzeru homeopātiskās zāles, pēc mēneša, kad tās būs beigušās un fizioterapija izieta, jāiet atkal.

Vēlējos uzzināt kaut ko vairāk par šo stafilokoku, kā ārstēt vislabāk, un cik ātri būs iespējama mana atveseļošanas?

Paldies.
Atbild:
Anna Maruskina
Labdien, Jūsu saslimšanu, kuru ir izraisījis Staphylokokus aureus ļoti profesionāli ir uzsācis ārstēt ārsts ORL un mēs ceram, ka atveseļošana iestāsies ļoti drīz. Vislabāk uz šo jautājumu Jums spēs atbildēt Jūsu ārstējošais ārsts, kurš bez laboratorisko izmeklejumu rezultātiem ir veicis arī Jūsu objektīvo izmeklēšanu. Stafilakoks ir baktērija, kura izraisa slimības izpausmes rīkles galā, bet neārstēta var "kost" sirdī un locītavās. Sīkāk par to varat palasīt medicīniskajā...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Par ko liecina sliktas urīna analīzes un labas asins analīzes?
Labdien,

Man ir sliktas urīna analīzes, bet asins analīzes labas. Kad ir auksts, man vienmēr ceļas temperatūra un sāp mugura nires apvidū.

Par ko tas varētu liecināt?

Paldies.
Atbild:
Anna Maruskina
Labdien, Tas var liecināt tikai par Jūsu nieru saslimšanu un visticamāk tas ir intersticialais nefrīts, bet galīgu diagnozi var uzstādīt tikai ārsts veicot objektīvu izmeklēšanu un citus, nieru slimību diagnosticēšanai nepieciešamos papildizmeklējumus....

Laboratorijas

Kādos gadījumos holesterīna līmenis ir augstāks un zemāks?
Labdien,

Nesaprotu kā tas var būt, ka holesterīna līmenis "tukšā dūšā" ir augstāks, nekā nododot asinis, pēc ēšanas.

Mērot stundu pēc ēšanas, holesterīns 4,68 TG-0,67, bet mērot pēc 3 dienām tukšā dūšā 4,89 bet TG jau 2,12.

Ko tas nozīmē?

Paldies.
Atbild:
Anna Maruskina
Labdien, Veicot laboratoriskos izmeklējumus ir variācijas koeficients, proti, pieļaujamā kļūdas robeža. Pat vienā dienā veicot materiāla testēšanu var būt nebūtiskas svārstības, kā Jūsu variantā ar holesterīna izmeklēšanu 2 simtdaļu robežās. Atšķirīgi rezultāti var būt arī situācijās, kad asins materiāla testēšāna veikta dažādās laboratorijās. Kas attiecas uz triglicerīdu (TG) atšķirīgiem režultātiem, tad šis rezultāts ir atkarīgs ne tikai no tā vai ir lietots uzturs pirms izmeklējamā...

Laboratorijas

Kā piereģistrēties Latvijas māsu reģistrā?
Labdien,

Vēlējos pajautāt, kā varu piereģistrēties Latvijas māsu reģistrā, ja 1989.gadā pabeidzu Sarkanā krusta māsu skolu?

Līdz 2002.gadam strādāju savā profesijā slimnīcā, tad bija pārtraukums uz trīs gadiem un tad no 2005.-2010.gadam strādāju par skolas māsu privātajā koledžā Anglijā.

Kas man būtu jādara un ar ko jasazinās lai varu piereģistrēties?

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, Jums jāvēršas Veselības inspekcijā, Ārstniecības iestāžu reģistrā, Klijānu ielā 7, Rīgā. Tālrunis uzziņām 67501589. http://www.vi.gov.lv...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā bez operācijas ārstēt angīnu?
Labdien,

Sešus gadius atpakaļ man izoperēja mandeles, jo bija kārtējā strutojošā angīna, bija jauna dakterīte, lai gan es negribēju, viņa teica, ka ja neizoperēs, tad angīnas visu laiku atkārtosies.

Izoperēja trīs dienas ātrāk, vienā vārdā sakot, viss notika ačgārni, ne tā kā sākumā bija paredzēts. Četrus gadus bija labi, varēju dzert aukstu ziemā un ēst saldējumu, pat neslimoju, ne ar gripu ne saaukstēšanos, augstākais iesnas. Un tad sākās pats trakākais.

Nu jau kā gadu periodiski mokos ar kakla sāpēm, sūrst, kņudina, kņudināšana izraisa klepu. Sākās viss pagājušā gada maijā. Sākumā kņudināja, tad sāka labaja pusē sāpēt tā kā pēc operācijas, nevarēju normāli paēst, aizsteidzos pie LORa, tad man bija apdrošināšana.

LORs apskatīja un pateica, ka operējot nav iztīrītas limfas līdz galam, tāpēc pēc laika iekaisa un sastrutoja, atvēra vaļā to vietu un lai iztīrās strutas un izrakstīja antibiotikas.

Vasara un rudens pagāja normāli, kakls netraucēja, taču ar aukstiem dzērieniem īpaši neaizrāvos. Kad sāku strādāt tirgū, sākās atkal problēmas, kakls sāka ar vien biežāk sūrstēt, kņudināt, decembra sākumā aizgāja tik tālu, ka bija pat klepus lēkmes, klepoju līdz vemšanai, drausmīgas iesnas, kaklā sajūt visu laiku, ka kaut kas pieķēries un nevar norīt, tas traucē.

Aizgāju atkal pie LORa, sanāca tikt pie citas, tas pateica to pašu, teica ka jāoperē atkārtoti un jāiztīra viss, citādi visu laiku būs ar kaklu tādas problēmas, izrakstīja diezgan spēcīgas antibiotikas.

Jautāju par izmaksām, teica ap 200ls un sarunājām pēc jaunā gada, ka viņam piezvanīšu sarunāt operāciju. Noskaidroju, ka apdrošinātāji šādu operāciju neapmaksā, tāpēc nezvanīju viņam, operācija tā arī nav veikta, jo tādas naudas man nav.

Kādu laiku bija labi, iesāpējās, paskaloju un pārgāja. Tagad atkal sāk sūrstēt un kņudināt, izraisot klepu, sāp atkal labā puse, atkal sajūta, ka kaut kas ieķēries kaklā un nevar norīt, skaloju ar kumelītēm, tas tā kā drusku atvieglo sūrstēšanu, vakardien sāku lietot faringospray kaklam, pagaidām bez izmaiņām.

Vai tiešām bez operācijas nevar iztikt? Varbūt kā savādāk var tikt ar šo galā, jo 200ls operācijai man nav?

Paldies par atbildi.
Atbild:
Nav
Labdien, Bez pacientes apskates, protams ir grūti atbildēt. Tomēr, es domāju, ka vēl viena operācija nav nepieciešama. Ilgstošs klepus, kasīšanās un sūrstēšana drīzāk liecina par alerģiju, vai kuņģa satura atviļņa izraisītiem traucējumiem. Iespējams, ka, lai noskaidrotu problēmas būtību, būtu nepieciešama kompleksa konsultēšanās pie LOR, alergologa un varbūt Gastroenterologa, kā arī papildus izmeklējumi. Varbūt, jāpārbauda arī siekalu dziedzeru funkcija. Izmaksas diemžēl nav...

Elpceļu / plaušu saslimšanas

Vai pēc bērna barošanas ar krūti pārtraukšanas, var kavēties mēnešreizes?
Labdien,

Meitu līdz 1,8 gadu vecumam baroju ar krūti. Diemžēl, slimības (deguna blakusdobuma iekaisums) dēļ krūts barošanu nācās izbeigt.

Lietoju antibiotikas (Ciprinol). Pēdējās mēnešreizes bija 16.martā, tad tikko kā biju saaukstējusies. Šomēnes mēnešreizes kavējas. Slimošanas laikā intīmā tuvība ar vīru nebija (bet pāris dienas pirms mēnešreizēm gan).

Kāds varētu būt iemesls, kāpēc kavējas mēnešreizes (iet cikla 32 diena)?

Tāpēc, ka pārtraucu barot bērn uar krūti, tāpēc, ka lietoju antibiotikas jebšu ir iestājusies grūtniecība(pāris dienas atpakaļ tests bija negatīvs)?

Paldies.
Atbild:
Maija Broša
Labdien, Uz jautājumu bez izmeklēšanas nav iespējams atbildēt, jo visi varianti ir iespējami....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Pie kāda speciālista konsultēties par pastiprināta apmatojuma augšanu?
Labdien,

Man pēdējā laikā ļoti pastiprināti ir sācis augt liekais apmatojums (uz roku pirkstiem, vēdera, sejas), agrāk nekas tāds nebija novērojams.

Versos pie ginekologa pārbaudīt hormonus, analīzes uzrādīja, ka viss ir normas robežās.

Pie kāda speciālista man vajadzētu doties, lai saprastu kur ir problēma?

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, Iesakām Jums vērsties pie endokrinologa, kurš Jums nozīmēs paplašinātas hormonu analīzes....

Endokrinoloģija / diabēts

Vai artēriju lielums var būt par iemeslu veģetatīviem traucējumiem?
Labdien,

Man doplera izmeklējumos atklāja, ka kakla artērijas ir 2,5mm un otra 2,6mm, normāli pieaugušajam esot vismaz 3mm. Asins plūsma netraucēta.

Vai šāds artēriju lielums var būt par iemeslu veģetatīviem traucējumiem, viegliem reiboņiem, tahikardijai, spiedienam krūtīs?

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, Artēriju diametrs nav uzskatāms par tiešu šo sūdzību izraisītāju, tomēr var pastiprināt veģetodistonijas izpausmes, kas pati par sevi ir nervu sistēmas problēma....

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Vai pēc dzemdes kakla čūlas piesaldēšanas nedrīkst nodarboties ar sportu?
Labdien,

Vakar man veica dzemdes kakla čūlas (nelielas) piesaldēšanu.

Daktere teica, ka sešas nedēļas nedrīkst darīt vairākas lietas, bet nesaprotu kāpēc nedrīkst nodarboties ar sportu?

Kā sportošana var kaitēt? Vai tiešām tik ilgs laiks būtu jāatturās no sporta?

Paldies.
Atbild:
"Quartus"
Labdien, Samērīga fiziskā slodze netraucēs čūlas sadzīšanas procesam, bet tā nedrīkst būt ļoti intensīva. Jūs drīkstat apmeklēt, piemēram, jogas nodarbības vai vidējas intensitātes aerobikas nodarbības, bet nevajadzētu katru dienu apmeklēt trenažieru zāli, baseinu....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai vienlaicīgi drīkst lietot medikamentus "Mildronāts", "Noofen" un "Mydocalm"?
Labdien,

Vai var lietot kopā medikamentus "Mildronāts", "Noofen", kas izrakstīti neirozes ārstēšanai un "Mydocalm" paaugstinātam muskuļu tonusam?

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, Jā, minētos medikamentus varat lietot kopā, tomēr iesakām pastiprināti pievērst uzmanību asinsspiedienam medikamentu lietošanas laikā, jo Mildronāts lielās devās var to paaugstināt....

Medikamentu tirdzniecība, aptiekas

Vai man var būt trihomonas?
Labdien,

No agrākā partnera uzzināju, ka viņam ir trihomonas, bet es esmu bijusi vairākkārt pie ginekologa un arī gulējusi slimnīcā ginekoloģiskajā nodaļā, man nekad nav izteiktas aizdomas par šādu vainu - vai man tomēr varētu būt šī slimība? Šobrīd esmu stāvoklī un ārkārtīgi uztraucos.

Raksturīgo pazīmju nav nekādu.
Atbild:
Ingrīda Šilberga
Labdien, Mēdz būt situācijas, kad partneris neinficējas....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Pie kāda speciālista doties ar locītavas sāpēm?
Labdien,

Man jau divus mēnešus sāp kreisās rokas rādītājpirksta lielā locītava. Biju pie traumatologa, ar rentgenu, tur neko neredzēja, teica, vienkārši sastieptas saites visticamāk.

Be nu sāp stiprāk un sāp locītava pat pieskaroties. It kā piepampuma ārēja nav, tikai mzlietiņ. Ir sajūta, ka sāp viss kauls.

Pirms eju pie speciālista, vai ir vērts taisīt ultrasonogrāfiju, vai tur varēs redzēt, ja, piemēram, ir kaut kāds iekaisums locītavā, strutas?

Pie kāda speciālista doties?

Paldies.
Atbild:
Medicine.lv
Labdien, Dodieties pie ķirurga, lai apskata locītavu, tad jau arī speciālists izlems kādi izmeklējumi vajadzīgi....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kādos gadījumos piemēro atbrīvojumu no eksāmeniem?
Labdien,

Vēlētos zināt par slimības atbrīvojumiem no skolas.

Mans dēls mācās 9.klasē, lauza kāju celī, pārraujot centrālo saiti. Nogulējām Rīgas bērnu kliniskajā slimnīcā 16 dienas, kur veica operāciju, saskruvējot celi. Ārstejošais ārsts mūs izrakstīja mājās ar atbrīvojumu no skolas un nozīmēja mājmācības.

Tā kā ministrija tās nefinansē un mēs privātskolotāju nevaram atļauties, nevaram sagatavoties eksāmeniem. Ģimenes ārsts atbrīvojumu no eksāmeniem nedod.

Sanāk, ka mums ārstēšana turpinās līdz jūnija sākumam un eksāmenos mēs izkrītam, kā arī iestāties tālāk mācīties nevaram.

Gribētos zināt, kādos gadijumos piemēro atbrīvojumu no eksāmeniem?

Kā mums rīkoties?

Ar patiesu cieņu, O.Dinaburga.
Atbild:
Nav
Labdien, Izglītības Ministrijā par šiem jautājumiem atbild Edgars Grīnis, Izglītības attīstības nodaļas vadītājs. Viņš Jums labprāt atbildēs pa tālruni 67047910. Pēc Grīņa kunga domām, ārsts nav rīkojies adekvāti situācijai, jo šai gadījumā nevarot "nozīmēt mājmācības", esot jāatbrīvo no eksāmeniem. Lūdzu, piezvaniet un apspriedieties ar viņu. Lai veicas! Ministru kabineta noteikumi Nr.112...

Ārstu komisijas

Kāds iemesls var būt sāpēm sinus frotalis sinistra rajonā?
Labdien,

Vai ir iespējams, ka ir deguna blakusdobuma iekaisums, ja iesnas jau kādas četras dienas vairs nav (pims tam bija aptuveni divas nedēļas), temperatūra arī nav paaugstināta?

Pašlaik ir sāpes sinus frotalis sinistra rajonā, īpaši noliecot galvu uz leju, kā pie iekaisuma, jo šie iekaisumi ir bijuši agrāk vairākas reizes.

Kāds iemesls vēl varētu būt šāda veida sāpēm?

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, Jā, deguna blakusdobumu iekaisums var būt bez izdalījumiem no deguna un paaugstinātas ķermeņa temperatūras. Tāpēc tomēr iesaku Jums griezties pie LOR-speciālista lai izslēgtu frontītu....

Elpceļu / plaušu saslimšanas

Kāpēc pēc ēšanas ir smaguma sajūta un pūšas vēders?
Labdien,

Gribētu zināt, kāpēc pūšas vēders un ir smaguma sajūta ikreiz pēc ēšanas?

Vienalga ko apēdu, ir šādas problēmas. Vienīgi kad neesmu paēdusi jūtos labi, bet bez ēšanas nevar.

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, Vēders var pūsties zarnu disbiozes rezultātā (izjaukts dabīgais mikrofloras līdzsvars), laktozes ( piena cukura) nepanesības dēļ. Smaguma sajūta var rasties kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas problēmu gadījumā. Bez receptes aptiekā ir iegādājami līdzekļi problēmas risināšanai - Antiflat, Espumisan, ķimeņu un kumelīšu tēja....

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Vai pēc sirds koronāro asinsvadu operācijas var braukt ar velosipēdu?
Labdien,

Vai pēc sirds koronāro asinsvadu operācijas var braukt ar velosipēdu?

Pēc operācijas pagājuši četri mēneši, dotajā momentā jutos apmierinoši, bet EHO-KG vēl nav veikta.

Man ir 69 gadi un bez velosipēda mana dzīve ir apstājusies, jo ir mugurkaula problēmas, kuras neaļuj pietiekoši staigāt.

Paldies par atbildi.
Atbild:
Anna Maruskina
Labdien, Viss ir atkarīgs no Jūsu pašsajūtas, jo, visticamāk, sirds asinsvadu šuntēšanai Jums tika ņemti asinsvadi no kājām. Ja Jums nav stenokardiju un ir labs fiziskās slodzes tests, tad var braukt arī ar velosipēdu. Tomēr piedāvājam Jums nokonsultēties ar Jūsu ārstējošo ārstu, kurš var veikt Jums arī pilnvērtīgu objektīvo izmeklēšanu un pēc tam pieņemt galīgo lēmumu, cik lielu fizisko aktivitāti Jūs varat sev atļaut dotajā brīdī....

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma