medicine.lv skaitļos

Lietotāji online229
Aktīvie uzņēmumi12681
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Kāpēc grūtniecības laikā ir temperatūra?
Labdien,

sakiet, lūdzu, vai man ir pamats uztraukumam?

Esmu grūtniece apmēram piecas nedēļas un man jau vairākas dienas ir temperatūra. Pa dienu tā ir 36,7, bet uz vakaru jau 37,2.

Sakiet, vai tiesām pie tā ir vainīgs progetorons, tā vismaz lasīju?

Paldies jau iepriekš.
Atbild:
Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien, grūtniecei tik tiešām var būt paaugstināta temperatūra līdz 37.5. To nosaka ne tikai progesterons, to nosaka pati grūtniecība ar grandiozajām izmaiņām visās sievietes organisma sistēmās. Tāpēc nav jāuztraucas....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai ir portāls, kur apskatīt kādi nosūtījumi man bijuši?
Labdien,

žurnālā Ieva lasīju par portālu, kurā ielogojoties no savas ibankas, ievadot datus, var apskatīt kādi nosūtījumi man bijuši (pie kādiem ārstiem, uz kādām procedūrām utt).

Vai varat man pateikt šī portāla adresi?
Atbild:
Nav
Labdien, pēc Medicine.lv rīcībā esošās informācijas, nav tāda portāla, kas aptvertu visu Latvijas pacientu datus, tai skaitā par nosūtījumiem. Dažādām ārstniecības iestādēm ir atšķirīgas elektroniskās datu uzglabāšanas sistēmas. Attiecībā uz Jūsu minēto publikāciju, žurnāla IEVA redakcija precizēšanas nolūkā lūdz Jūs sazināties ar viņiem un nosaukt žurnāla numuru un raksta nosaukumu, jo pēdējā laikā IEVĀ šāds materiāls neesot publicēts. Redakcijas tālruņa numurs ir 67006102,...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā cīnīties ar lipomām?
Labdien,

sakiet, lūdzu, kā cīnīties ar lipomām?

Paldies.
Atbild:
Ieva Stibe
Labdien, lipomas ir labdabīgi taukaudu veidojumi, kuri pamatā atrodas zemādā, taču iespējama to lokalizācija arī citās organisma vietās, kur ir taukaudi. Par ārstēšanu - pamatā ir ķirurģijas likums, ja ir kāds norobežots veidojums kaut kur tas jāoperē. Tiesa, lipomas ļoti reti pārtop par ļaundabīgiem veidojumiem, tomēr tāda iespēja teorētiski pastāv. Jāņem vērā, ka, augot lielākām, lipomām ir tendence iespraukties starp muskuļu šķiedrām, fascijām u.c., kas operāciju ķirurgam padara...

Dermatoloģija / ādas veselība

Vai limfadenopātija ir jāārstē?
Labdien,

vēlos zināt, vai limfadenopātija ir veidā jāārstē?

Man aizauss rajonā ir vairāki ilgstoši palielināti limfmezgli, veica ultrasonoskopiju, ārste teica, ka izskatās pēc limfadenopātijas.

Vai limfmezgli nebūtu jāoperē? Tie neizraisa lielas sāpes, taču pastāvīgi ir nepatīkama sajūta.

Pateicos par atbildi.
Atbild:
Nav
Labdien, ja asinsainā nav atrastas izmaiņas un veicot sonogrāfiju konstatēti palielināti limfmezgli, tie visdrīzāk ir radušies kādas vīrusinfekcijas vai bakteriālas infekcijas rezultātā, kas jau ir izārstēta. Limfadenopātijai nav nepieciešama īpaša ārstēšana, dažu mēnešu rezultātā tie samazināsies un, iespējams, pilnībā izzudīs....

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Kāpēc rodas dedzinošas sajūtas urīnpūslī?
Labdien,

pirms gada man bija urīnpūšļa problēmas. Tās sekmīgi izārstēju un šogad ziemā atkal atkārtojās, tās arī izārstēju, bet vasarā atkal paradījās dedzinošā sajūta.

Nodevu asins un urīna analīzes, tajās neko neatklāja. Aizgāju pie ginekologa, vinš uztaisīja sonogrāfiju, paņēma analīzes un arī neko neatklāja, bet kad izmerīja maksts PH līmeni, atklājās, ka tas ir ļoti skābs un ārste teica, ka tā dedzinošā sajūta urīnpūslī rodas no tās skābās vides, jo kairina to.

Tad it kā tas viss nomierinājās, bet kad man sakās mēnešreizes, tā atkal parādās tā riebigā dedzinosā sajūta un gribās apmeklēt tualeti.

Vai atkal to esmu apsaldējusi, vai tā ir tā skābā vide, kas pastiprinās mēnešreižu laika? Vai man ir kairināts pūslis, kurš aktivizējas pie mazākajām izmaiņām?

Liels paldies.
Atbild:
Ilze Ozola, ģimenes ārste
Labdien, atbildot uz šo jautājumu, var teikt, ka var būt gan tā, gan tā. Tikai parasti ar "sasaldēšanos" apzīmē infekcijas uzliesmojumu. Tomēr jārunā ar savu ārstējošo ārstu, lai precizētu situāciju. Visticamāk jāveic papildu izmeklējumi. Problēma ir grūta un nav viegli stabilizējama....

Uroloģija / nefroloģija

Ko nozīmē šāda progesterona un estradiola dinamika?
Labdien,

man ir 36 gadi, ir ļoti regulāras mēnešreizes 24-26 dienās, ilgst 3 - 4 dienas.

Pamazām gatavojos otrajam bērniņam (vēl izsargājamies). Intereses pēc veicu hormonu analīzes cikla 21.dienā.

PG - 36.6, bet estradiols 219. Visi pārējie hormoni ideālā normā. USG apskate tajā pat dienā - viss kārtībā, viss ļoti labi.

Ko varētu nozīmēt šāda progesterona un estradiola dinamika?

Ovulācija tā arī nebija notikusi?

Ļoti gaidīšu komentārus.
Atbild:
Biruta Geidāne
Labdien, par to, vai notikusi ovulācija, informatīva ir veikta USG cikla vidū. Jūsu gadījumā no 11.-13. cikla dienai vai bazālās t* mērīšana. Ir svarīgi zināt, kādā laboratorijā noteiktas hormonu analīzes, kādās mērvienībās un kādas ir noteiktās normas folikulārā un luteīnā fāzē konkrētā laboratorijā....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kā lai izmainu savu dzīvi?
Labdien,

netieku galā ar savu dzīvi.

Ir draugs nu jau desmit gadus. Taisnības labad jāsaka, kā sākām, ļoti jauniņi braukājām ciemos viens pie otra, bet dzīvē izvērtās tā, ka tomēr beigu beigās nesanāca dzīvot vienā vietā, un atkal braukājam.

Man šis modelis nomāc, raudu, krītu izmisumā, bet izšķirties grūti, jo pa šiem gadiem sarasts. Esam kopā izgājuši cauri ugunij un ūdenim. Runājam, bet draugs vienmēr nostāda visu tā, kuram šajos laikos vieglāk, iedzen mani galīgā izmisumā, ka nav iespējas, nav variantu, jāpaciešas utt. Tas mani var traku padarīt.

Nav tā, ka viņu nemīlu. Tāpēc, ka mīlu, esmu visus šos gadus pacietusies, piedevusi daudz, ko nevajag piedot, bijusi uzticama, jo esmu tāds cilvēks. Dzimtā, vecāku ģimenē ir tāds paraugs. Bet tagad visu izvērtējot ar pieaugušas sievietes acīm, saprotu, ka tas nav tas ko vēlos, draugs man nesniedz ģimeni, nebildina mani, mums nav bērniņa, kaut to ļoti vēlos (ir bijis smags trieciens - esam vienu bērniņu zaudējuši).

Draugam ir arī alkohola problēmas ko viņš neatzīst. Es esmu sākusi nedzīvot kā līdzatkarīgā, agrāk ļoti pārdzīvoju katra viņa uzvedību, dzeršanu, cerēju izmainīt, aptekāju, uztraucos sargāju.

Tagad pilnveidoju pati sevi. Bet kā es varu būt laimīga, ja man nav pilnvērtīgas attiecības, ja nesaņemu to ko vēlos, ja visu laiku piedodu līdz nākamajai reizei, ciešu, apmānu sevi, ceru. Kā lai izraujos no visa apburtā loka, kā lai izmainu savu dzīvi?

Daudz lūdzos, es vēlos mainīt savu dzīvi. Un vēlētos, lai draugs arī mainās, visa tā mīļā un labā vārdā, kas ir mūsu starpā, bet ja viņš to neprot atrast sevī, spēku izšķirties un veidot jaunas un pilnvērtīgas attiecības. Bez alkoholisma. Ar sarunām. Ar izpratni pret otra garīgajām vajadzībām, izpratni par ģimeni.

Reizēm man vispār vairs nav spēka dzīvot, man cilvēki liekas tik vienaldzīgi viens pret otru, visi skrien un rauš, bet uz kurieni mēs skrienam? Kam tas vajadzīgs?

Darbā arī jūtos izsmelta, jo vēlos pati strādāt, nodibināt savu sia, būt īpašniece, bet tam man trūkst līdzekļu. Savā sirdī esmu brīvdomātāja un man kaitina priekšnieku - padoto attiecības, sabiedrības normas. Gribu būt es pati un brīva, materiāli stabilāka, lai varu atļauties nestrādāt to, kas nepatīk.

Vēl man kaitina sevī, ka vēlos visiem izpatiki, būt laba. Un ko par mani citi padomās. Daudz ko neatļaujos un uztraucos. Ciešu no mazvērtības kompleksiem, kaut esmu stipri piestrādājusi pie sava pašvērtējuma.

Jūtos vainīga, ja iedomājos, ko citi no manis sagaida, bet to nedaru, piemēram, neapciemoju kādu radinieku, tāpēc izjūtu diskomfortu, ka vienkārši guļu mājās.

Vēlos dzīvot ideālā un pareizā pasaulē, bet tādas nav. Es visu saprotu ar prātu, bet kā lai reāli izmainu savu dzīvi? To nezinu un pati dusmojos uz sevi.

Atbild:
Dace Simsone
Labdien, acīmredzot šo vēstuli esat rakstījusi grūtā pārdomu brīdī. Tajā izskan konflikts starp vēlēšanos dzīvot savu dzīvi - būt pašai, īstai, saskaņā ar sevi un tajā pašā laikā sevis noliegšana, nepieņemšana, nemitīgas šaubas par sevi, līdz ar to atkarība no citiem. Jūs rakstāt, ka esat sākusi sevi pilnveidot, taču tas nav devis panākumus. Var pilnveidot tikai "virskārtu", atstājot dvēseli salauztu. Tādā gadījumā, tā ir kā maska sāpēm, kas agri vai vēlu ar vēl lielāku spēku izlauzīsies ārā....

Psiholoģija

Vai bērns ir apstājies augšanā?
Labdien,

bērnam ir 10 gadi, bet man šķiet, ka bērns ir apstājies augšanā, visi pārējie bērni klasē ir daudz lielāki.

Vai ir kādas zāles vai speciāli vitamīni, ko varētu lietot,lai bērns sāktu augt, vai arī kur būtu jāmeklē palīdzība?

Liels paldies par atbildi.
Atbild:
Nav
Labdien, iesakam vērsties Bērnu slimnīcas konsultatīvajā poliklīnikā Rīgā, Vienības gatvē 45....

Pediatrija / bērnu veselība

Vai slikto analīžu un iekaisuma dēļ nevaru veikt deguna starpsienas operāciju?
Labdien,

deguna traumas rezultātā man ir apgrūtināta un traucēta elpošana caur degunu, hroniskas iesnas un vismaz divreiz gadā slimoju ar deguna blakusdobumu iekaisumu.

Esmu vērsusies pie LOR lai veiktu deguna starpsienas operāciju. Diemžēl, iztaisot visas nepieciešamās analīzes operācijai, atklājās, ka man ir sliktas asinsanalīzes - par maz trombocītu un leikocītu.

LOR mani uz operāciju ar šādām analīzēm neņem un norīkoja pie hemotologa, kas konstatēja, ka asins sastāvs ir izmaīnīts deguna hroniskā iekaisuma dēļ.

Sanāk, ka nevaru uztaisīt operāciju lai atbrīvotos no hroniskā iekaisuma, jo dēļ hroniskā iekaisuma man ir sliktas asinsanalīzes, kas nepaliks labākas, ja netikšu vaļā no hroniskā iekaisuma, no kura varu tik vaļā, tikai uztaisot operāciju.

Ko man darīt?
Atbild:
Nav
Labdien, jums būtu jāpaņem hematologa slēdziens un atkārtoti jāgriežas pie LOR, kuram būtu jāizprot Jūsu situācija un jāmēģina rast iespēju operēt. Pirmsoperācijas periodā profilaktiski varat lietot medikamentus asinsainas uzlabošanai, piemēram, Ehinacejas preparātus, Tab. Wobenzym u.c. Varat vērsties pēc palīdzības arī pie homeopāta, kurš bieži var palīdzēt gadījumos, kad klasiskā medicīna tādu iespēju neatrod....

Elpceļu / plaušu saslimšanas

Kā ārstēt uzpampušus acs plakstiņus?
Labdien,

man gandrīz katru dienu ir uzpmapuši acu plakstiņi, it īpaši vienai acij (no sākuma labajā acī visvairāk bijs, tagad ir kreisajai).

Uzpampušais plakstiņs biezi vien ir sarkanīgs un ar sausu ādu virsū. Otrs plakstiņs ir ar nevienmērīgu ādu, tāds kā grumbuļains, tomēr pampums daudz mazāks nekā otrajai acij.

Kas tas varētu būt un pie kāda ārsta vajadzētu vērsties? Vai Jūs varētu ieteikt kaut ko, kas palīdzētu pret pampumu, pagaidām, kamēr netieku pie ārsta?

Alerģiju man nekādu nav, varbūt kaut kāda ādas sēnīte?

Esmu bijusi pie dermatologa, lai gan, ne jau acs sakarā, bet ārste neteica kā lai to ārstēju .

Paldies.
Atbild:
Rets Skrickis
Labdien, Jums noteikti jāiet pie acu ārsta. Līdz ārsta apmeklējumam pašai nekāda ārstēšana nebūtu vēlama, jo Jūsu sūdzībām var būt dažādi iemesli un attiecīgi arī atšķirīga ārstēšana....

Acis, optika / acu veselība

Kāpēc palielinās kuņģa skābe?
Labdien,

es zāles pret skābi dzeru jau 5 nedēļas, vienu brīdi it kā nejutu, bet tagad atkal sākas.

Kādi var būt iemesli tam, ka palielinās kuņģa skābe? Vai no saldumu ēšanas skābe var palielināties?

Cik ilgā laikā var samazināt skābes daudzumu? Kādi ir tautas līdzekļi lai to samazinātu?

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, kuņģa skābe var palielināties dažādu apstākļu dēļ (sākot no dažādiem produktiem un beidzot ar hroniskām kuņģa zarna trakta slimībām). Daži saldumi tiešām var paaugstināt salskābes sekreciju. Skēbi mazinošos medikamentus jālieto tikai tad, ja cilvēks ir izmeklēts un ir zināma diagnoze, pie tam dažādām slimībam ir dažāds ārstēšanas kurss. Jūsu gadījumā būtu nepieciešama gastroenterologa konsultācija diagnozes noteikšanai....

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Ko nozīmē mammogrāfijas apraksts?
Labdien,

skrīninga mammogrāfijā saņēmu šādu aprakstu: fons fibrolipomatozs, fibroglandulārie audi šķiedraini homogenizētu struktūru lokalizēti retroareolāri.

Labās krūts augšējā ārējā kvadrātā intramamārs I.m. un gluda veidojuma ēna, ticamāk ādas, jādiferencē benignoma. Kreisā krūtī ieprojicējas dzimumzīme vai kārpa.

Secinājumi: Retroareolāra fibroze.

Vēlētos uzzināt, ko tas nozīmē?
Atbild:
Anna Maruskina
Labdien, retroareolāra fibroze - nozīmē, ka Jums aiz areolas (aiz tumšā gredzena) ir saauguši saistaudi, ko, iespējams, var izskaidrot ar vecuma īpatnībām un izmaiņām piena dziedzeros un hormonālā sistēmā. Par to nav jāuztraucas, bet Jums ir jāapmeklē ģimenes ārsts un visticamāk arī ārsts onkologs un jāprecizē, kas par ēnu ir redzama labās krūts augšējā ārējā kvadrātā ar limfmezgliņu piena dziedzerī. Pēc sniegtā apraksta ir jādomā, ka veidojums ir labdabīgs (benignoms), bet tomēr precizēt ir...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ar ko izskaidrojamas sāpes mugurpusē?
Labdien,

man ir uzradušās sāpes kreisajā pusē - mugurpusē. Pie vai aiz iegurņa kaula, grūti pateikt,mazliet zemāk par jostas vietu.

Parasti sāp dienas beigās, sāpes nav asas, tomēr ļoti jūtamas. Citreiz sāpes traucē pārvietoties.

Zinu, ka ir grūti pateikt pēc šāda apraksta, bet būšu pateicīga par jebkuru informāciju kuru varēsiet sniegt.

Jau iepriekš paldies.
Atbild:
Anna Maruskina
Labdien, no Jūsu sniegtās informācijas var domāt, ka Jums ir problēmas ar mugurkaula jostas - krustu daļu un inervacijas traucējumiem. Viss lielā mērā ir atkarīgs arī no Jūsu vecuma, dzimuma un fiziskās aktivitātes. Tāpēc ir nepieciešams apmeklēt savu ģimenes ārstu un vai ārstu neirologu. Iespējams, arī vertebrologu, kuri veicot Jūsu objektīvo izmeklēšanu un nepieciešamos papildizmeklējumus, kā datortomogrāfiju un/ vai magnētiskās rezonanses izmeklējumus precizēs slimības diagnozi un...

Traumatoloģija / ortopēdija

Vai drīkst lietot vēl vienu "Nootropil" kapsulu profilakses kursu?
Labdien,

šogad no 15.marta līdz 14.aprīlim lietoju "Nootropil" kapsulas (800), t.i., 30 kapsulas - vienu kursu.

Pašlaik man ir 47 gadi. Sakiet, lūdzu, vai oktobra beigās es varētu iziet vēl vienu nelielu profilakses kursu - 30 kapsulas (800)?

Man šķiet, vai arī tā ir patiesība, ka šīs zālītes kaut kā mani emocionāli līdzsvaro un to ir ļoti patīkami izjust, kad rodas sarežģītas situācijas.

Patiesā cieņā, Olga.
Atbild:
Dace Simsone
Labdien, Ja Jūs esat lietojusi šādas zāles, tātad, kāds ārsts Jums tās izrakstīja, rekomendēja. Ja rezultāts bijis pozitīvs, kursu var atkārtot, bet precīzi Jums domāto devu, zāļu lietošanas biežumu un ilgumu tomēr var noteikt tikai Jūsu ārstējošais ārsts, ņemot vērā veselības vispārējos rādītājus un slimības, ja tāda ir, vēsturi....

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Kāpēc, atrodoties slēgtās telpās, sākas problēmas ar vēderu?
Sveiki,

mani nomāc šāda problēma.

Kad ir slēgtas telpas, klusas apspriedes, mācību process, kursu nodarbības, manī tas rada diskomfortu, jūtos slikti, noslēgti. Sāku uztraukties un sākas problēmas ar vēderu.

Kad jūtu, ka sākas sajūta, ka gribas uz tualeti, sirds nenormāli sāk dauzīties, ir neērti, paātrinās sirds darbība. Pati apzinos, ka tas nav normāli, pārdzīvoju.

Pirms sēdēšanām kopā, pasākumiem aizslēgtām durvīm, vienmēr aizeju uz tualeti, mājās nekad tādas problēmas nav, domāju tā ir psiholoģiska reakcija.

Kauns iet uz viesībām. Teātros, operās pasākumos sēžu tikai rindas galos, nepanesu sēdēt pa vidu.

Vienmēr, jebkurās situācijās, kad jūtos neērti, izjūtu diskomfortu, reaģēju ar vēderu, saules pinumu, satraucos. Tas man traucē dzīvot, jo ne jau vienmēr varu nesēdēt pa vidu, darba dēļ izvairīties no apspriedēm pie aizvērtām durvīm utt.

Gribu mācīties, uzzināt ko jaunu, bet šādi jau esmu pārtraukusi vienus kursus. Kad iestājas klusums un jādomā klusumā, man ir neērti, baukšķ vēders un nezinu kur lai aiz kauna liekos.

Lūdzu, palīdziet.
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, pirmais, ko mēs Jums ieteiktu, pārbaudīt visu kuņģa zarnu traktu, lai pārliecinātos vai nav patoloģiskas mikrofloras un iekaisuma procesu, kas varētu būt pie vainas Jūsu vēdera burkšķēšanai. Otrkārt Jums vajadzētu meklēt palīdzību pie psihiatra, jo tie var būt neirotiskie traucējumi, kurus vislabāk atpazīs un ārstēs psihiatrs....

Psihoterapija / psihiatrija

Kas ir veselīgāks - sviests vai margarīns?
Labdien,

Pacientam ir konstatēts paaugstināts holesterīna daudzums, kas ietekmē sirdi un asinsvadus. Ģimenes ārsts iesaka atturēties no trekniem produktiem, arī no sviesta vai margarīna.

Ja dažkārt tomēr ļoti gribas kaut ko uzziest uz maizes, kas ir mazāk kaitīgs - sviests vai margarīns?

Kādus rādītājus var nolasīt uz iepakojuma, kas liecinātu - šo sviestu vai margarīnu izvēlēties droši, bet to nolikt atpakaļ plauktā?

Jau ieprieks paldies par atbildi.

Ar cieņu, Alise.
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Jūsu ģimenes ārsts ir pareizi rekomendējis, ka jāatturas no trekniem produktiem, tai skaitā sviesta vai margarīna, jo abi produkti ir dzīvnieku izcelsmes tauki, kas veicina holesterīna veidošanos. Iesakam lietot augu izcelsmes taukus, piemēram, avokādo....

Veselīgs uzturs

Vai ir normāli, ka mēnešreizes ilgst ilgāk kā vajadzētu?
Labdien,

pagājuši astoņi mēneši kopš dzemdībām un nedēļu atpakaļ sākās pirmās mēnešreizes.

Taču, uztrauc tas, ka tās ilgst jau nedēļu un joprojām ir koši sarkanā krāsā.

Vai tas ir normāli? Joprojām bērnu baroju ar krūti.

Paldies.
Atbild:
Maija Broša
Labdien, pirmās mēnešreizes mēdz būt savādākas kā parasti, taču, ja asiņošana turpinās ilgāk, tomēr labāk apmeklēt ginekologu....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai Latvijā var nopirkt Cortineff?
Labdien,

vai tā ir taisnība, ka Latvijā nevar vairs nopirkt Cortineff?

Vai ir pieejams kāds cits medikaments tā vietā? Nepieciešamā aktīvā viela Fludrocortisone.

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, uz doto brīdi medikamentu "Cortineff" var iegādāties, pasūtot to aptiekās kā nereģistrētu medikamentu. Plānots, ka tuvākajā laikā "Cortineff" rēģistrācijas apliecība tiks pagarināta un medikamentu varēs iegādāties kā iepriekš. Cits medikaments ar aktīvo vielu Fludrocortisone nav Latvijas Zāļu reģistrā....

Medikamentu tirdzniecība, aptiekas

Vai 37.2 temperatūra liecina par iekaisumu?
Labdien,

man vairāk kā nedēļu turas 37.2 temperatūra. Slikti nejūtos, nav arī saaukstēšanās pazīmju, tikai nogurums un miegainība.

Vai tās varētu būt kāda iekaisuma pazīmes?

Paldies.
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien, vai nav iespējama grūtniecība? Ja to var izslēgt, izdariet pilnu asins analīzi un C reaktīva olbaltuma līmeni asinis pie sava ārsta, lai izslēgtu kādu nopietnāku kaiti. Ierodaties uz kontroles vizīti pēc pāris nedēļām, ja joprojām saglabājas minēties simptomi....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kāpēc bērnam ap acīm ir zili riņķi?
Labdien,

pirms kāda laika uzdevu jautājumu, bet atbildi nevaru atrast,tāpēc jautāju vēlreiz.

Vienam no maniem dvīņu puikām ap acīm ir zili riņķi. Ēdam veselīgu pārtiku, arī ārā pavadām daudz laika, bet riņķi kā bija, tā ir.

Vai tas varētu būt kas nopietns? Otram puikam viss kārtībā.

Paldies.
Atbild:
Nav A.Sizova
Labdien, iesakām vērsties pie ģimenes ārsta, kurš nozīmēs analīzes un papildus izmeklēšanu....

Pediatrija / bērnu veselība