medicine.lv skaitļos

Lietotāji online86
Aktīvie uzņēmumi12681
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Kāpēc mans organisms nepanes alkoholu?
Labdien,

Man ir problēma - es nevaru iedzert alkoholu, kā iedzeru, tā uzreiz paliek slikti. Tikai tad, kad izvemjos, varu dzert normāli.

Kāpēc tā varētu būt? Mans organisms nepanes alkoholu?
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien, Ir cilvēki, kam alkohola metabolisms organismā ir atšķirīgs, kā rezultātā no neliela alkohola daudzuma rodas saindēšanās simptomi. Iespējams Jums ir kādas hroniskas saslimšanas vai arī lietojat kādus medikamentus, kas izraisa šadu reakciju. Jebkurā gadījumā nesaskatu problēmu, iesaku nelietot alkoholu vispār....

Veselīgs uzturs

Kas man varētu būt ar tām sāpēm vēderā un izdalījumi ir gļotaini un ļoti daudz nāk ārā?
Labdien!
Pēc dzemdībām ieliku spirāli parasto bez hormoniem. Man pēc tiem sāka nākt ārā visādi dīvaini izdalījumi un gaiši zaļganā krasā, un nesmaržoja visai jauki! Aizgāju pie ārsta, ārsts paziņoja, ka viss kārtība! Ļoti bieži man ir sāpes tai apvidū un tagad, kad pārbaudu vai spirāle vietā, liekas, ka ir noslīdējusi! Kas man varētu būt ar tām sāpēm vēderā un izdalījumi ir gļotaini un ļoti daudz nāk ārā! Paldies!
Atbild:
Ingrīda Šilberga
Labdien, Būtu atkārtoti jāgriežas pie ginekologa, lai noskaidrotu sāpju iemeslu. Pie spirāles vienmēr būs vairāk gļotainu izdalījumu....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai alerģiski izsitumi varētu būt saistīts ar kontracepcijas tabletēm?
Labdien,

Pirmo reizi esmu sākusi lietot OK tabletes Yasminelle.Lietoju visu precīzi, kā instrukcijā rakstīts un pirmās divas nedēļas nebija nekādu problēmu. Trešajā nedēļā uz rokām un kājām parādījās tādi kā alerģiski izsitumi (kuri neniez), ka arī pēc dažām dienām čūlas mutes dobumā un uz mēles. Vai tas varētu būt saistīts ar kontracepcijas tabletēm?

Gribēju piebilst, ka izdzēru visu 21-dienas kursu un šobrīd ir 7-dienu pauze. Un nezinu, vai tabletes atsākt dzert vai nē.

Paldies!
Atbild:
Ingrīda Šilberga
Labdien, Manuprāt, būtu jāmeklē cits iemesls izsitumiem un čūlām mutē, bet kamēr tas nav noskaidrots labāk no tablešu lietošanas atturēties....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vēlētos uzzināt, kas neregulārām mēnešreizēm varētu būt par iemeslu?
Labdien,

Es jau aptuveni gadu lietoju kontracepcijas tabletes un mēnešreizes bija regulāras! Šoreiz tās sākās 9 dienas agrāk, nekā bija jābūt un bija pat nedaudz ilgākas, nekā parasti. Un kad asiņošana beidzās, pēc 2 dienām atkal sākās mēnešreizes kā tam bija jābūt pēc kalendāra! Vēlētos uzzināt, kas tam varētu būt par iemeslu? Tieši tagad ginekologu man nav iespējams apmeklēt!
Atbild:
Ingrīda Šilberga
Labdien, Iemesli var būt dažādi, ja nav aizmirsusies iedzert kādu tableti, tad būtu jāizslēdz iekaisums. Ja nākošā ciklā situācija atkārtojas būtu jārod iespēja griezties pie ārsta....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai ar sifilisu var saslimt vairākas reizes?
Labdien,

man ir sifilis, protams, ka griezos pie ārsta, ārsts izrakstīja zāles, visi simtomi pazuda pēc mēneša.

Vai turpmāk ir droši nodarboties ar anālo un orālo seksu?
Vai sifilisu var iegūt arī otreiz? Kā vislabāk izsargāties abiem partneriem, esmu gejs.

Atbild:
Nav
Labdien, Ja Jūs esat izārstējies, tad varat droši nodarboties ar anālo un orālo seksu, bet tikai ar prezervatīvu. Ar sifilisu varat saslimt daudz reiz, ja neizsargāsieties. Bet, ja abi partneri lietos preservatīvus, tad Jums nebūs nekādu infekciju....

Seksoloģija / seksuālā veselība

Vai izdalījumi grutniecības laikā ir normāla parādība?
Labdien,

Man ir jautājums. Ja esmu 8 nedēļas stāvoklī,bet gandrīz visu laiku man ir rozā, sarkanīgi, brūngani izdalījumi. Pēc tualetes apmeklējuma, tādas kā gļotas. Usg ir taisīts, saka, ka viss kartibā, tāpat, arī analīzes uzrāda labas.

Progesterons samērā labs (77), bet, kas varētu būt par vainu? Vai es varu būt viena no tām grūtniecēm, kurām grūtniecības laikā nav skaidrs, kapēc ir asiņošana un lielam uztraukumam nav pamata?

P.s. Vai tas kaut kādā veidā varētu būt saistīts ar multicistiskām olnīcām, vai ar to, ka pirms trim gadiem man bija laparaskopija, kurā atklāja nelielu paplašinātu asinssvadu stāzi?

Varbūt kādi vitamīni trūkst? Bet tad jau tas uzradītos analīzēs?

Lūdzu, atbildiet, jo naktīs jau nevaru gulēt no dažādām muļķīgām domām.

Paldies.

Paldies jau ieprieks par atbildi.
Atbild:
"Quartus"
Labdien, Ja ultrasonogrāfijas izmeklējuma rezultāti un analīzes ir labas, tad satraukumam patiešām nav pamata. Jums nepieciešams nomierināties, stress ir viens no kaitīgākajiem faktoriem grūtniecības laikā. Manuprāt, Jūs nespējat līdz galam uzticēties savai ārstei, varbūt nepieciešams vēl kāda cita speciālista viedoklis, lai Jūs spētu noticēt, ka viss ir kārtībā. Tad mazināsies iekšējā spriedze, Jūs varēsiet labi gulēt un pašsajūta uzlabosies. Uz nakti varat lietot nomierinošu Relaxen...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kādi izmeklējumi jāveic, ja ir izdalījumi no krūtsgala?
Labdien,

Kādi izmeklējumi jāveic, ja ir izdalījumi no krūtsgala?

Paspiežot krūtsgalu nelielā daudzumā, izdalās bālgandzeltens sķidrums no tām mazajām pumpiņām, kas ir ap krūtsgalu.

Bērnu ar krūti baroju pirms 4 gadiem.

Pateicos par atbildi.
Atbild:
Nav A.Sizova
Labdien, Ir jāveic onkocitoloģiskās iztriepes analīze no krūtsgala, kā arī var veikt krūšu sonogrāfiju....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kādus ēdienus jāēd lai ķermeņa forma būtu vienmērīga?
Labdien,

Sakiet, kādus ēdienus būtu jaēd, lai diēta un ķermeņa forma būtu vienmērīga?

Un no kādiem ēdieniem jaizvairās, ēdot daudz?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Jāēd ir ievērojot uztura piramīdas un šķīvja likumu, lietot pietiekamā daudzumā ūdens (ieteicams dienā 1.5 - 2 L) . No uztura vēlams izslēgt balto miltu izstrādājumus, produktus ar lielu tauku saturu, saldinātos dzērienus, kā arī mazāk lietot uzturā "ātrās ēstuves uzkodas"....

Veselīgs uzturs

Vai ir cits veids, kā izārstēties no stafilakoka?
Labdien,

Mazais saslima augustā - iesnas, klepus, temperatūra. Pēc tam bija plaušu karsonis. Izārstējām ar homeopātiju. Mazajam 3 gadi.
Tagad no rītiem ir aizlikts, sauss deguns. Paelpot grūti, kad guļ citreiz izelpo ar šņācošu skaņu. Pa dienu aizliktais deguns pāriet. Reti,kad pa dienu izelpo nedaudz ar šņācošu skaņu. Acis spīdīgas. Zem deguna, apakšlūpas, āda nedaudz zilgani netīra. Bet mazais jūtas labi, spēlējas, ēst pat sāka daudz labāk. Agrāk ēda slikti.

Alergolos alerģijas neatrada.
Lors pēc apskates teica, ka ausīs, degunā, mutē ir tīrs. Bet uztriepe no kakla uzrādīja stafilakoku. Uzrakstīja antibiotikas, bet man tā negribas tās dot. Vai ir cits veids, kā tikt vaļā no tā stafilakoka?

Paldies!
Atbild:
Nav
Labdien, Ja šobrīd vienīgā problēma ir aizlikts deguns, tad antibiotikas nav nepieciešamas. Kaklā vienmēr atrodas dažādi mikrobi, tajā skaitā stafilokoki. Protams, precīzāku atbildi varu sniegt tikai pēc apskates....

Pediatrija / bērnu veselība

Vai izņemot olvadus, netiek izjaukta visa hormonālā sistēma?
Labdien,

Man ir 45 gadi un apmēram 15 gadus mokos ar ginekoloģiskām problēmām,jo bieži sāp vēdera lejasdaļa. USG parādās vienmēr šķidrumi Duglasa dobumā un apkārt olnīcām. Ir taisīta 2 reizes Duglasa dobuma punkcija, ņemts aspirāts no dzemdes dobuma un visas iespējamās analīzes,kur vienīgi uzrādīja hlamīdijas.

Taču pēc antibiotiku kursa, pēc laika atkal sāpes parādās, kaut gan tad hlamīdijas vairs neuzrāda. Vienīgi Usg ir redzami saaugumi. Daktere ieteica laparoskopiju, lai izņemtu olvadus,jo tie esot kā infekciju perēklis,un pie reizes pārbaudīt vai nav endometrioze. Bet vai izņemot olvadus,pēc tam nebūs izjaukta visa hormonālā sistēma.

Vai tas var ietekmēt visu pašssajūtu?
Atbild:
Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien, Es piekrītu Jūsu dakteres taktikai. Izņemot olvadus, hormonāla sistēma netiek skarta. Tātad nekādu hormonālu traucējumu nevajadzētu būt....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ar kādām metodēm vislabāk pieņemties svarā?
Labdien,

es smu diezgan tievs cilvēks un gribētu pieņemties nedaudz svarā. Kādas varētu būt labākā metodes lai to izdarītu? Itkā ēdu normāli.

Esmu 174 cm gara un sveru 58 kg. Ikdienā nesportoju.
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Ja Jums ir vēlēšanās pieņemties svarā, ieteikums griezties pie dietologa, kas sastādītu Jums atbilstošu programmu uzturam....

Veselīgs uzturs

Vai grūtniecības laikā ir normāla minimāla resnās zarnas asiņošana?
Labvakar,

Šis jautājums mani pamatīgi satrauc - man ir grūtniecības 4.nedēļa, bet nu jau 2-3 dienas tualetē no resnās zarnas mazliet izpil asinis (urinējot utt). Nekādas sāpes tas nerada, bet mani satrauc, ka izkarnījumi ir ar asinīm, nekad tā iepriekš nav bijis.

Vai tas saistīts ar grūtniecību vai nē? Vizīte pie ginekologa tikai nakamnedēļ.

Paldies jau iepriekš.
Atbild:
Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien, Grūtniecības laikā nevajadzētu būt asiņainiemm izdalījumiem no taisnās zarnas. Vajadzētu pēc iespējas ātrāk griezties pie sava ginekologa....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kādas zāles lietot pret kārpām?
Labdien,

Manam dēlam ir 8 gadi. Apmēram pirms gada uz rokas pirksta pie naga parādījās ādas sabiezējums. Domāju, ka sēnīte bet ārsts teica, ka kārpa. Pēc laika parādījās kārpiņa zem deguna, roku pirkstiem.

Piesaldējām vairākas reizes, bet tās atjaunojās. Tad bijām spiesti lietot antibiotikas, jo bērnam tika traumēta niere . Un tad kārpu skaits palielinājās.

Ārsts ieteica turpināt atsaldēt, bet procedūra tomēr sāpīga. Mēģinām pašlaik tautas līdzekļus un smēres, bet nelīdz. Kas vēl varētu līdzēt? Ārsts ieteica ziedi Aldaris, bet vai tā līdzēs?

Varbūt vajag attīŗīt nieres, aknas? Vai arī stiprināt imūnsistēmu? Bērnam jau rodas kompleksi kārpu dēļ, tāpēc gribētos ātrāk palīdzēt.
Atbild:
Nav
Labdien, Kārpiņas var likvidēt tikai mehāniski (krioterapija, elektrokoagulācija, lāzers un t.t. ) Ziede Aldara bērnam ir pa stipru. P ēc šīs ziedes āda dzīst 3 nedēļas. Protams, kārpiņu rašanās saaistīta ar imūnsistēmu. Konsultējaties ar ārstu - homeopātu par imunsistēmas stiprināšanu. Bet, vispār, ādu jāredz. Var būt tās nav kārpiņas, bet kas cits. Rekomendēju konsultēties ar dermatologu....

Dermatoloģija / ādas veselība

Kāpēc erekcijas laikā mainās dzimumlocekļa galviņas krāsa?
Labdien,

man ir jautājums par dzimumlocekļa galviņu. Man ir divdesmit divi gadi un erekcijas laikā mana dzimumlocekļa galviņa ir tumši sarkana.

Tas tā jau ir visu laiku un gribētos uzzināt ko darīt, lai būtu normālā rozīgā krāsā. Nav jau tā, ka es katru dienu masturbētu un no mazgāšanas ar higeniskam ziepēm tas arī nav.

Paldies.
Atbild:
Andris Ābele, urologs
Labdien, Jādomā ka tā ir Jūsu īpatnība. Dzimumloceklim piebriestot, krāsa mainās vienmēr un katram savādāk. Ja tomēr liekas, ka nav labi, būs jāiet pie urologa....

Seksoloģija / seksuālā veselība

Ko darīt, ja uzpampis deguns?
Labdien,

Man uz deguna no sākuma paradījās mazs pleķītis, no rīta uzpampa. Tā jau otro mēnesi, izskatās, ka iekšā skidrums, ko darīt?

Lietoju tikai alerģiskas tabletes un uz deguna smērēju "borop lus" krēmu, uzpampums diezgan liels no sāna uz deguna galu, otrā pusē mazāk.

Vai tas var būt no aukstuma vai alerģiska reakcija? Strādāju UK siltumnicā, pie kūdras bija auksti. Ko darīt, lai to sķidrumu dabūtu āra?

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, Labāk konsultēties ar dermatologu. Ādu jāredz. Var būt kāda infekcija, var būt herpes. Par alerģiju neko pateikt nevaru, jo Jūs lietojiet alerģiskas tabletes, bet rezultāta nav....

Dermatoloģija / ādas veselība

Vai varētu izskaidrot mammogrammas izrakstu?
Labdien,

Ludzu, izskaidrojiet mammogrammas izrakstu:

abos krūts dziedzeros uz taukaudu fona retroareolāri augšejos kvadratos vidēja blīvuma perekļaini reziduāli dziedzeraudi ar struktūras pārsvaru labā krūtī ,retroareolāri , nedaudz mediāli.

Malignus mikrokalcinātus nesaskatu. Padusēs multiplas sīkas 1m ēnas. Sakarā struktūras asimetriju, labā krūts dziedzerī papildus US.

Lūdzu specialista komentāru.

Paldies
Atbild:
Biruta Geidāne
Labdien, saprotu, ka Jūs uztrauc neziņa par ļaundabības iespēju, tāpēc lai to kliedētu, iesaku konsultēties pie onkologa, kas kompetenti izvērtēs Jūsu sonogrāfijas atradi un ieteiks labāko risinājumu....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai sāpes žokļa locītavā var pāriet pašas no sevis?
Sveiki,

Man jau vairākas dienas ir sāpes žokļa locītavā un līdz ar to arī auss apvidū, sāpes nav pastāvīgas un ļoti stipras, tomēr tās ir nepatīkamas.

Vai ir nepieciešams vērsties pie ārsta, vai var cerēt, ka sāpes pāries pašas no sevis?

Paldies
Atbild:
Anna Maruskina
Labdien, Jebkurām sāpēm ir nepieciešams noskaidrot iemeslu, tajā skaitā arī sāpēm žokļa apvidū. Pieļauju, ka šīm sāpēm pamatā ir radiācija no cita slima orgāna, bet tas nenozīmē, ka nav nepieciešamības izmekleties, kā arī laicīgi un "pēc visiem mākslas likumiem", proti, pareizi uzsākt ārstēšanu. Tāpēc piedāvājam griezties pie sava ģimenes ārsta akūto pacientu pieņemšanas laikā un uzsākt izmeklēšanos....

Zobārstniecība / mutes veselība

Ko nozīmē šie EEG rezultāti?
Labdien,

Pie ārsta pieraksts pēc 2 nedēļām, bet miera nav. Vai Jūs, lūdzu, nevarētu iztulkot EEG rezultātu (galvai) 64 gadus vecai pacientei?

EEG rezultāti:
"Pamatritms izmainīts. Dominē mēreni dezorganizēta alfa aktivitāte ar augstu indeksu, nestabila frekvence vid.10Hz, amplitūda līdz 70mkv, modulēta ar normālām reģionālām īpatnībām. Uz fotostimulācijām reakcijas novājinātas, alfa ritms aktivējas vaji. Pēc hpv (3.min) pastiprinājās dizritmija, virs deniņu rajoniem reģistrējas bilaterāli - sinhronas teta viļņu grupas ar amplitūdu līdz 80mkv.

Slēdziens - Mērenas vispārējas izmaiņas pārsvarā ar alfa dizritmiju. Vidusstruktūru kairinājuma pazīmes.
Atbild:
Anna Maruskina
Labdien, Spriežot pēc EEG apraksta var domāt, ka izmaiņas ir saistītas ar smadzeņu apasiņošanas nepietiekamību, kur pamatā var būt smadzeņu asinsvadu ateroskleroze. Savukārt tas var novest pie vaskulāras encefalopātijas. Kā iemesls šīm izmaiņām var būt arī vertebrobazilārs (mugurkaula un galvas smadzeņu pamatnes asinsvadu) kairinājums. Vidusstruktūras atbild par cilvēka psihoemocionālo stāvokli. Kā rezultātā Jūs varat mierīgi gaidīt savu rindu uz pieņemšanu pie ārsta, kurš bez EEG izmaiņām...

Diagnostika

Vai alli medikamentus un zivju eļļu drīkst dzert reizē?
Labdien,

Svara samazināšanas nolūkos dzeru "alli". Ārste uzsvēra, ka man jādzer arī zivju eļļa.

Gribēju uzzināt, vai šos medikamentus var dzert kopā (jo alli izvada liekās taukvielas, iedomājos, ka varbūt tiks izvadīta arī zivju eļļa)?

Paldies.
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien, Zivju eļļa jālieto lai saņemtu D3 vitamīnu un labas taukskābes. Cik lielā mērā Orlistat ietekme šo vielu uzsūkšanos asinīs es nemāku teikt. Varbūt varat uzņemt D vitamīnu tablešu veidā kopā ar kaļķi. Pajautājiet dietas ārstei kādā nolūkā zivju eļļa ieteikta....

Medikamentu tirdzniecība, aptiekas

Vēlos pajautāt, kāpēc rentgena atbildē raksta - bazāla pneimonija?
Labdien !

Manai mammai 65 gadi. Vairākus gadus nebija apmeklējusi ārstus, tāpēc nolēma pārbaudīties un griezās pie ģimenes ārsta. Tika veiktas analīzes (tajās nedaudz paaugstināts holesterīns, bet viss pārējais norma, EGĀ-6, iekaisuma procesa nav), rentgens (rentgena atbildē - abu plaušu zīmējums deformēts, saknes sabiezētas, sirds nav paplašinata, bazāla labās puses pneimonija pa kreisi). Klepus pašlaik nav (2 gadus iepriekš klepoja, bija saaukstējusies), bet tagad sūdzību nav. Vēlos pajautāt, kāpēc rentgena atbildē raksta - bazāla pneimonija? Vai tagad jāveic kāds ārstēšanās kurss?
Ģimenes ārsts teica, ka viņa kaut kad dažus gadus atpakaļ pārslimojusi pneimoniju un nav pareizi ārstējusies, bet nekā traka nav.
Atbild:
Anna Maruskina
Labdien! Mēs tomēr uzskatam, ka Jūsu mammai ir nepieciešams veikt papildizmeklēšanu un precizēt aizēnojuma iemeslu kreisās plaušas bazālajos laukos. Tomēr jāņem vērā, ka ārsts radiologs diagnosts savā aprakstā neraksta pneimofibroze, kas parasti rodas pēc izslimotām pneimonijām vai biežiem bronhītiem, bet gan raksta ka ir pneimonija. Pneimoniju iemesli mēdz būt ļoti dažādi. Piedāvājam Jums apmeklēt ārstu pulmonologu, kurš veiks Jums nepieciešamos papildizmeklējumus, kā datortomogrāfiju vai...

Cik lielā mērā aborts var ietekmēt turpmākās grūtniecības?
Sveiki,

Esmu stavoklī 6.nedēļā. Tā ir mana pirmā grūtniecība, bet neesmu parliecināta, vai to turpināt.

Visu vēl vairāk sarežģī fakts, ka mana asinsgrupa ir rēzus negatīva.

Gribētu zināt, ja izlemju bērniņu nepaturēt, kādas ir iespējas, ka nākotnē varēšu kļūt par mammu?

Paldies.
Atbild:
"Quartus"
Labdien, Mums visām ir zināms, ka pēc grūtniecības pārtraukšanas operācijas pastāv risks, ka nākošā grūtniecība dabiskā veidā vairs iestāties nevar. Visām rēzus negatīvām sievietēm pēc operācijas tiek ievadīts īpašs serums (vēnā), kas novērš rēzus nesaderības komplikāciju veidošanos nākošo grūtniecību laikā. Diemžēl, nav iespējams paredzēt, kāds ir šīs operācijas risks tieši Jums. Tas ir lēmums, kurš jāpārdomā vairākas reizes....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības