medicine.lv skaitļos

Lietotāji online35
Aktīvie uzņēmumi12681
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Vai iespējams labot nespēju izrunāt "r" burtu?
Sveicināti,

man ir 31 gads un visu mūžu neesmu varējusi izrunāt burtu "r" dēļ tā, ka man mēles saitīte pieaugusi gandrīz pie paša mēles gala (bērnībā to neiegrieza, kā tas tiek darīts tagad). Arī mēli tik pat kā nevaru izbāzt.

Gribēju noskaidrot, vai šādu operāciju ir iespējams veikt manā vecumā, kur to var izdarīt, aptuvenās izmaksas un ar kādām neērtībām jārēķinās (cik ilgs ir atveseļošanās periods u.tml)?

Paldies.
Atbild:
Ieva Stibe
Labdien, Pirmkārt, būtu jāsaņem logopēda konsultācija, pēc logopēda ieteikuma arī mutes, sejas un žokļu ķirurga konsultācija. Pēcoperācijas periodā ir jāievēro pareizi mutes kopšanas un higiēnas principi, tas noteikti ir jāņem vērā. Tomēr noteikt nepieciešamo manipulāciju apjomu un sniegt atveseļošanās ilguma prognozes varēs tikai ārsta konsultācijas laikā....

Plastikas ķirurģija / estētiskā, rokas, rekonstruktīvā ķirurģija

Vai var inficēties ar c hepatītu orālā seksa laikā?
Labdien,

Manam draugam atklāja c hepatītu. Cik liela iespējamība ir, ka esmu inficējusies, ja mums ir bijis orālais sekss un viņš bija ejakuējis man mutē(noriju)?
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien, C hepatīts ir ļoti lipīgs. Risks ir augsts, jātaisa analīzes. Ja mutes gļotāda ir vesela, kuņģa skābe laba, imunitāte stipra, iespējams, ka esat tikusi sveikā. Mūsdienas C hepatīts ir ārstējams. Infektoloģijas centrā iespējama gan diagnostika, gan ārstēšana, ja ir tādas indikācijas. Sākotnējo testu var nozīmēt ģimenes ārsts....

Seksoloģija / seksuālā veselība

Kāds preparāts mazāk kaitē veselībai - Vertirosan vai Motilium?
Labdien,

Kāds preparāts mazāk kaitē veselībai: Vertirosan vai Motilium? Ja spriest pēc instrukcijām, tad viennozīmīgi Motilium ir māzāk kaitīgs.

Bet kāpēc tad Motilium ir recepšu zāle, bet Vertirosan - nē?

Paldies.
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien, Motilium aktīvā viela ir domperidons, kas darbojas stimulējoši uz kuņģa zarnu trakta motoriņu. Atsevišķos gadījumos vai pie pārdozēšanas var izraisīt miegainību, dezorientāciju. Vārdu sakot, ietekmē cilvēka apziņu salīdzinoši mazās devās. Vertirosan aktīvā viela ir dimenhidrināts, kas, galvenokārt ietekmē vestibulāro aparātu. Pārdozējot arī var būt bīstams, bet salīdzinoši mazāk ietekmē apziņu. Nevis nomāc, bet var izraisīt uzbudinājuma stāvokli, krampjus, pazemina...

Medikamentu ražošana

Kā tikt galā ar hronisku nogurumu?
Labdien,

Vēlos jautāt, kā tikt galā ar hronisku nogurumu?

Man ir 25 gadi, aptuveni trīs gadus intensīvi strādāju divās darba vietās, no kurām vienā darbs notika naktīs. Protams, no rīta bija jāceļas un jāiet uz otru darbu.

Šobrīd ir tā, ka no rīta pamostoties jūtams nopietns fizisks un garīgs nogurums, citreiz nedaudz reibst galva. Tā ir arī pēc ilgas gulēšanas. Kādas medicīniskas un nemedicīniskas metodes Jūs ieteiktu?
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien, Vispirms aizejat pie ārsta izrunājaties. Ja fiziski veselība kārtībā, paņemat atvalinājumu. Izguļaties, sastādāt fizisku nodarbību plānu, ēdat veselīgu pilnvertīgu ēdienu, ieplanojat kaut ko, kas jums patiesi sagādā prieku. Vienmēr ir vērts kritiski novērtēt savu garīgo stāvokli. Varbūt Jums pēc ļoti intensīva darba divās maiņās ir depresija, kas rada Jūsu aprakstītās sūdzības. Te var palīdzēt viss augstāk minētais un arī medikamentoza terapija, kas ir ļoti efektīva....

Veselīgs uzturs

Vai pamanot izmaiņas acī, nekavējoties jāiet pie ārsta?
Labvakar,

kreisās acs kreisajā kaktiņā šodien parādījās liels sarkans asinsizplūdums.

Pēc tam lidoju ar lidmašīnu un uz acs parādījās tāda kā caurspīdīga tulzna, pildīta ar šķidrumu. Acs asaro un kustinot sāp.

Vēl joprojām esmu ārzemēs - vai jāskrien steidzami pie ārsta? Jeb varu pagaidīt līdz rītam un rīt atlidot un tad iet pie ārsta? Vai nevaru kaut ko smagi sabojāt acī?

Paldies
Atbild:
Una Brūna
Labdien, ārpusējs asinsizplūdums parasti nav bīstams, un ja nav traucēta redze, varat pie acu ārsta neiet. Asinsizplūdums uzsūksies pats no sevis. Varat lietot mitrinošus acu pilienus, kurus pārdod aptiekās bez receptes....

Acis, optika / acu veselība

Kā pareizi rīkoties ar kontracepcijas tabletēm?
Labdien,

Jau pusotru gadu lietoju kontracepcijas tabletes Novynette. Visu laiku viss bija kārtībā. Taču oktobra mēnesī, kad biju tikusi līdz 15. tabletei, sākās asiņošana.

Tā kā bija daudz pārdzīvojumu, domāju, ka tas ir iemesls. Asiņošana turpinājās līdz pēdējai izdzertajai tabletei. Tad pāris dienas asiņošana nebija, bet atsakās tad, kad būtu bijis jābūt mēnešreizēm - pēc pāris dienām. Bija 4 dienas un atkal pārstāja.

Nopriecājos, ka viss atkal iegājis vajadzīgajā kārtībā. Taču, kad sāku dzert nākošo iepakojumu, jau pie trešās tabletes atsākās asiņošana. Kad asiņošana nebija pazudusi pie piecpadsmitās tabletes, es nobijos un pārtraucu dzert.

Tas bija 15 novembrī. Taču jau līdz šodienai (13.12.10) man vēl nav bijuši nekāda asiņošana un tagad nesaprotu, kad man gaidīt īstās mēnešreizes un vai drīkstētu atsākt dzert šīs tabletes vai labāk iet pie ārsta?

Paldies. Ceru, ka sapratāt manu problēmu.
Atbild:
Maija Broša
Labdien, Lūdzu, ejiet pie ārsta. Turpmāk atcerieties, ka hormonus saturošas tabletes jālieto pēc shēmas un nedrīkst pēkšņi pārtraukt....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai mammogrāfijas izmeklējums ir pozitīvs?
Labdien,

Man ir 51 gads. Lūdzu, izskaidrojiet mammogrāfijas izmeklējuma aprakstu:

Fons fibrolipomatozs.Fibroglandulārie audi sabiezēti perēkļainu struktūru lokalizēti visās krūts daļās.Labajā krūtī benigni kalcināti.

Secinājumi: REGRESĒJOŠAS FIBROZI ADENOZAS PĀRMAIŅAS.

Kas tas varētu būt? Būšu pateicīga par atbildi.
Atbild:
Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien, Tas nozīmē, ka viss ir kārtībā....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai ar fēces analīzēm ir iespējams gūt apstiprinājumu, ka nav nekāda pamata bažām par kādu audzēju vai citu problēmu?
Labdien,

Pirms kāda laika pamanīju dažas asins piles no taisnās zarnas pēc tualetes apmeklējuma. Ģimenes ārste norīkoja uz pilnu asinsainas analīzi un standarta fēces analīzēm.

Vai, veicot tikai šīs analīzes, ir iespējams gūt apstiprinājumu, ka nav nekāda pamata bažām par kādu audzēju, vai iekaisumu un asiņošana ir tikai cietas vēdera izejas rezultāts?

Pateicos.
Atbild:
Anna Maruskina
Labdien, Svaigas asinis pēc defekācijas var būt gan pie tūpļa plīsumiem, kuru pamatā ir, protams, vēdera aizcietējumi, gan hemoroidālo vēnu paplašināšanās, gan arī veidojumi taisnajā zarnā. Lai precizētu svaigu asiņu iemeslu, ir tomēr nepieciešams veikt vismaz tūpļa zarnas izejas apskati un, protams, taisnās zarnas palpāciju ar pirkstu. Nepieciešamības gadījumā ir jāveic arī instrumentāla izmeklēšana. Ja Jūsu gimenes ārsts nav apguvis šo izmeklēšanas metodi, tad vispareizāk būtu apmeklēt...

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Vai ir pamats uztraukties par nelielu zilumu pie krūts gala?
Labdien,

Man vienā krūtī ir fibroadenoma. Tā uzradās neilgi pēc krūšu palielināšanas operācijas. Regulāri to pārbaudu un viss ir kārtībā. Latvijā nedzīvoju un kādus mēnešus 5 neesmu pārbuadījusies.

Pirms kāda mēneša, netālu no fibroadenomas un krūts gala ievēroju tādu kā traipu, vai zilumu. Nelielu, apmēram 2 vai 3mm, bet zili melnu. Nezinu, no kurienes tas uzradās, bet pārgāja.

Man vienkārši neliek mieru doma, ka tur kaut kas notiek. Gribēju jautāt, vai man ir pamats uztraukties un cik steidzīgi man vajadzētu uz mamogrāfiju?

Paldies.
Atbild:
Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien, Neredzot, nepataustot neko nevar rekomendēt. Neko, kas attiecas uz veselību, neatlieceiet uz vēlāku laiku....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kāpēc uz muguras metas pumpas?
Labdien,

Pēdējā laikā man metās pumpas uz muguras. Agrāk nav bijušas. Vai varat ieteikt, ko man vajadzētu pārbaudīt, kādas analīzes varbūt vajag, lai sapratsu, kāpēc un kur griezties?

Paldies.
Atbild:
Ilze Apine
Labdien, paldies par Jūsu e-vēstuli. Ja ir problēmas ar ādu, tad jādodas uz konsultāciju pie dermatovenerologa. Estētiskās Dermatoloģijas un Plastiskās ķirurģijas klīnikā ir iespēja konsultēties pie dermatologa. Par nepieciešamajiem izmeklējumiem, analīzēm lemj ārsts konsultācijas laikā....

Dermatoloģija / ādas veselība

Cik nopietni jāuztver Epšteina Barra vīruss?
Labdien,

Šodien saņēmu asins analīžu rezultātus un ģimenes ārsts teica, ka esmu saķērusi Epšteina Barra vīrusu. Rādītājs, kam vajadzētu būt zem 20 man ir 630.

Diemžēl, ģimenes ārsts neko vairāk par šo slimību nepastāstīja tāpēc vēlētos noskaidrot cik nopietns ir šis vīruss?

Paldies.
Atbild:
Anna Maruskina
Labdien, Epšteina - Barra vīruss pieder pie lielajiem filtrējamajiem vīrusiem. Tā izraisīto slimību klīniskā aina ir ļoti variabla. Mēdz izraisīt dažādas komplikācijas, tāpēc slimības akūtā perioda ir nepieciešams ievērot ļoti saudzējošu režīmu. Medikamentozā terapija ir ļoti ierobežota, kā jau visiem vīrusiem. Vairāk ir nepieciešams veikt detoksikāciju, lietojot lielu šķidruma daudzumu, vitamīnu terapija un imunitāti spēcinošie līdzekļi. Antivielas pret Epšteina Barra vīrusu IgG...

Elpceļu / plaušu saslimšanas

Kā ārstēt ureoplazmu un hlamīdijas?
Labdien,

Man ginekologs konstatēja ureoplazmu un hlamīdijas. Esmu ļoti nobijusies. Vai tās padodas arstēšanai un vai es arī turpmāk varēšu būt asins donors, jeb nē?

Internetā lasīju, ka bieži kļūdaini nosaka hlamīdijas, ka vienīgā precīzā metode ir PĶR? Kā pārbaudīt puisi, kur viņam jāvēršas?

Zāles bija jādzer arī viņam, bet kā lai zina vai mums tās palīdzēja?

Kādas ir labākās zāles pret hlamīdijām? Ko darīt lai tās vairs neatgriežas, jo lasīju, ka pilnībā izārstēt nevar.
Atbild:
"Quartus"
Labdien, Nesatraucaties, hlamīdiju infekcija labi padodas terapijai ar doksiciklīnu, azitromicīnu vai eritromicīnu, ja ārstēti tiek abi partneri vienlaicīgi. Kad būsiet pabeiguši lietot zāles, pēc 3-4 nedēļām varēsiet veikt atkārtotus izmeklējumus - Jūs pie ginekologa, partneris pie urologa, lai pārliecinātos, ka infekcija ir izārstēta. Ureaplasmas infekciju (pēc nacionālajām vadlīnijām dzimumorgānu infekciju diagnostikā un ārstēšanā) nepieciešams ārstēt tikai tad, ja ir...

Seksoloģija / seksuālā veselība

Vēlējos uzzināt cik vidēji ilgs varētu būt jauno briļļu pielāgošanās laiks?
Labdien,

Gribēju pajautāt tādu lietu. Kā jau zināms, kad sāk nēsāt jaunas brilles ir nepieciešams pielāgošanās laiks. Vēlējos uzzināt cik vidēji ilgs varētu būt šis pielāgošanās laiks?
Man vietējais ārsts pirms gada izrakstīja brilles ar -4 abām acīm, bet nesen aizbraucot uz Rīgu kur gribēju taisīt lāzeroperāciju (nekas nesanāca, jo atklāja tādu slimību kā keratoma, ja pareizi atminos) man pateica, ka man pietiekot ar -1 kreisajai un -2,5 labajai. Tā nu šodien nopirku jaunās brilles, bet redzu sliktāk kā ar vecajām, bet dažas stundas vēlāk (tagad) liekas ka varbūt labāk ir, bet neesmu drošs.

Tādēļ gribētu zināt, cik ilgs parasti ir pielāgošanās laiks?
Atbild:
Rets Skrickis
Labdien, Parasti pierašanas laiks jaunām brillēm ir dažas dienas, līdz nedēļai. Jūsu gadījumā, kā saprotu diagnosticēts keratokonuss, un tad parasti nepieciešamas sarežģītākas sferocilindriskās brilles, kas var prasīt ilgāku pierašanas laiku - pat vairākas nedēļas. Ja tomēr arī pēc šī laika nav labi, Jums jāgriežas pie ārsta, kas izrakstījis brilles, lai koriģētu recepti....

Acis, optika / acu veselība

Man ir ieilgušas mēnešreizes, kā arī ir sāpes muguras un vēdera lejasdaļā, kas tas varetu but?
Labdien,

Man mēnešreizes ilgst 6 dienas, un ir regulāras, bet pēdējas mēnešreizes ir ieilgušas. Asiņu nav, bet ir brūni izdalījumi. It ka nekas traki nesāp, vienīgi muguru, mazliet pavelk, un vēdera lejasdaļa, bet nav tādas stipras sāpes. Nelietoju nekādus hormonālos un kontracepcijas preparātus.

Kas tas varētu būt? Vai ir iemesls griezties pie daktera?
Atbild:
Ingrīda Šilberga
Labdien, Būtu labi izslēgt olnīcu iekaisumu, ja ir iespēja, labāk griezties pie daktera....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Pie kāda speciālista griezties, ja uz tūpļa ir mazs mezgliņš?
Labdien,

Pie tūpļa ir tāds kā mezgliņš - diezgan liels, kādu cm garš un ar laiku tas paliek arvien lielāks un lielāks. Šis mezgliņš man ir kādus 2 gadus, nesāp, bet neērti, pie intīmākas saskares. Bail ka tas varētu palikt vēl lielāks. Nezinu pie kāda ārsta iet, pie ģimenes ārsta vai ginekologa.

Paldies!
Atbild:
Nav
Labdien, Jums jāgriežas pie proktologa....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā novērst smagu svīšanu?
Labdien,

Man ir 57 gadi. 5 gadus lietoju HAT - activelli. Pēc partraukšanas, jau 3 mēnešus atjaunojas smagas svīšanas.

Kontrindikāciju nav. Vai un ko es varu atsākt lietot? Dabīgie lidzekļi nepalīdz.
Atbild:
Anna Maruskina
Labdien, HAT preparāti ir receptūras medikamenti, kurus lieto ar ārsta ginekologa vai ģimenes ārsta nozīmējumu, tāpēc diemžēl dod rekomendācijas neredzot pacientu un neizvērtējot visu par un pret būtu ļoti neprofesionāli. Piedāvājam Jums apmeklēt savu ārstu ginekologu un kopīgi risināt Jūsu veselības problēmas....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kā pareizi lietot antibiotikas Fucidin?
Labdien,

man ir jautājums dermatologam.

Man ir diagnoze KERATOSIS PUNCTATA, izrakstītts FUCIDIN, 1x dienā, minimāli 3 nedēļas, taču instrukcijā rakstīts 2-3x dienā 7 dienas.

Vai nav par daudz lietot tik ilgi, jo tās tomēr ir antibiotikas, kuras var izraisīt pieradumu un vēlāk vairs neiedarboties?

Vai labāk lietot skābi?

Paldies
Atbild:
Ilze Apine
Labdien, Mūsdienu tehnoloģiju panākumi, protams, padara iespējamu daudzu jautājumu, problēmu un situāciju risinājumu interneta vidē, bet ārstēšana bija ir un būs klātienes pasākumus. Līdz ar to, pirmais, šos jautājumus būtu jāuzdod savam ārstējošam ārstam, kurš ir redzējis jūsu ādas stāvokli, noteicis diagnozi un parakstījis medikamentu lietošanu. Otrais, dažādām slimībām ārsts var noteikt savādāku terapijas kopējo laiku vai lietošanas biežumu, līdz ar to, iespējamas atkāpes no...

Dermatoloģija / ādas veselība

Kas ir benignoma?
Labdien,

No saņemtā mammogrāfijas izmeklējuma apraksta: Fons fibrolipomatozs.Fibroglanduārie audi sabiezēti šķiedrainu struktūru lokalizēti, galvenokārt, retroareolāri. Labā krūtī virs un mediāli no krūts gala gluds veidojums ap 1,0 cm, kreisā krūtī kaļķota tauku cistiņa.
Secinājums: Retroareolāra fibroze. Benignoma labā krūtī.

Lūdzu paskaidrojiet sīkāk izmeklējuma rezultātu. Kas ir benignoma? Cik nopietni tas ir?
Atbild:
Nav
Labdien, Ir daudz jautājumu: Cik Jums gadu? Vai Jūs esat menstruējošā sieviete? un citi jautājumi. Benignoma ir jebkurš labdabīgais audzējs, t.sk. arī krūtī. Bet ņemot vērā MG atradni, kura ir lielākā par 1 cm ir nepieciešama FNAC (fine needle aspiration cytology) biopsija ar tievo adatu. Tai procedūrai ir raksturīgs ļoti augsts viltus negatīvo rezultātu skaits (līdz 30%). Līdz ar to labāk pielietot ekscīzijas biopsiju, kurai ir gan diagnostiskais, gan terapeitiskais efekts....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko lietot pēc fiziskas pārpūles, lai no muskuļiem izvadītu pienskābes?
Labdien,

Gribēju jautāt, ko iesakāt lietot pēc fiziskas pārpūles, lai no muskuļiem izvadītu pienskābes?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Lai izvadītu piensābi no muskuļiem, vislabāk piemērotas ir metodes, kas uzlabo mikrocirkulāciju: siltuma procedūras, pirts, masāža, pašmasāža ar speciāliem losjoniem. Uzreiz pēc fiziskajām aktivitātēm ieteicams izstiept noslogotos muskuļus. Atjaunošanas paātrināšanai izmanto arī speciālus preparātus. Par šo preparātu pielietošanu ieteicams konsultēties ar sporta ārstu, kas rekomendēs tieši jūsu aktivitātēm piemērotus atjaunošanāš preparātus....

Sports veselībai, sporta centri

Par ko liecina asiņošana no taisnās zarnas?
Sveicināti,

ja ir asiņošana no taisnās zarnas - par ko tas var liecināt? Vai ir kādi mājas līdzekļi kā to novērst? Pie ārsta netieku.

Paldies.
Atbild:
Ilze Ozola, ģimenes ārste
Labdien. Asiņošana no taisnās zarnas var būt pie vairākām saslimšanām. Var asiņot hemoroidālās vēnas, resnās zarnas polipi, divertīkuli, izčūlojumi kā arī ļaundabīgi veidojumi, tādēļ asiņošana no zarnu trakta prasa papildus izmeklēšanu, vēlams kolonoskopiju, nevis pašārstēšanos....

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Par ko liecina "sirds kūleņošana"?
Labdien,

Jautājums mammas vārdā, vecums 57 gadi. Vai ir normāli, ka ir sajūta, ka sirds itkā "burbuļo" (kūleņo) un sajūta, ka uz mirkli apstājas, tad iet normāli. Šādas sajūtas ir neregulāri, bet reizēm.

Paldies.
Atbild:
Anna Maruskina
Labdien, Izjūtas līdzīgas sirds kūleņošanai rodas pie izmaiņām sirdsdarbības ritmā, pie ekstrasistolēm, jeb pārsitieniem. Ņemot vērā ka pārsitieni mēdz būt dažādi un tos var diagnosticēt elektrokardiogrammā. Jums ir nepieciešams apmeklēt savu ārstu, kurš veiks Jūms elektrokardiogrāfisko izmeklēšanu un nepieciešamības gadījumā arī Holtera monitorēšanu, proti, elektrokardiogrammas pieraksts 24 stundas, lai noteiktu kāds Jums ir ritma traucējums un nozīmētu slimībai atbilstošu terapiju....

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Kur pārbaudīt seksuālo veselību?
Labdien,

esmu pusaudzis, man ir 17 gadi un jau kādu laiku esmu nodarbojies ar seksu bez izsargāšanas.

Man ir velme veikt parbaudes un parliecnāties par to vai esmu vesels, bet esmu neziņa, kur to darīt un cik man tas varētu izmaksāt?
Atbild:
Nav
Labdien, Jūs varāt konsultēties ar dermatovenerologu Rīgas ādas un seksuālo-transmisīvo slimību centrā(atrodas 1.slimnīcas teritorijā)....

Seksoloģija / seksuālā veselība

Vai es varu lietot tādu preparātu, kā
Labdien,

Man ir hroniskais gastrīts (dažreiz ir arī emisijas) ar stabilu (normālu) skābuma pakāpi. Vai es varu lietot tādu preparātu, kā "Mezym"? Un kā ar preparātu "Gastromix" lietošanu? "Gastromix” piemīt specifiskā asa garša, tāpēc es baidos, ka tas var kaitēt kuņģa gļotādai (neskatoties uz to, ka ražotājs rekomendē lietot "Gastromix" tieši problēmu ar kuņģi gadījumos). Vai bailes ir pamatotas?

Kāds preparāts mazāk kaitē veselībai: Vertirosan vai Motilium? Kāpēc Motilium ir recepšu zāle, bet Vertirosan - nē.
Paldies
Atbild:
Nav
Labdien, Preparāts "Mezym" tiek nozīmēts galvenokārt gadījumos, ja ir aizkuņģa dziedzera darbības traucējumi, tomēr Jūs preparātu drīkstat lietot gremošanas uzlabošanai. "Gastromix" aprakstā minētie ārstniecības augi un piedevas neizraisa kuņģa gļotādas iekaisumu, tomēr nevar izslēgt individuālu šī medikamenta nepanesību. "Vertirosan B12" ir B grupas vitamīnu preparāts un atšķiras no "Motilium", kas ir zarnu darbību regulējošs medikaments. Ja ārsts Jums ir nozīmējis abus, tad nevarat...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri