medicine.lv skaitļos

Lietotāji online40
Aktīvie uzņēmumi12681
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Predstovļajet li eto niti4ka ugrozu pri vinasivanije rebjonka?
Zdrastvujte,

Ja nedavno bila u ginekologa, i u menja v matke nasli, ja to4no neznaju kak on nazivajetsja, no vra4 skazala 4to, nito4ka 2,3cm. Mi s muzem xotim rebjono4ka, i ja xotela bi uznatj. Predstovljajet li eto niti4ka ugrozu pri vinasivanije rebjonka?

O4enj zdu vasego otveta!
Atbild:
Anna Maruskina
Dbrij denj, K sozhaleniju nemozhem otvetitj na vash vopros potomushto neponjatno chto imenno nashol vrach i kakoje obsledovbanije bilo. Takzhe neponjatno kakaja nitochka eto mozhet bitj. Rekomendujem zadatj eti voprosi vashemu ginekologu....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai man jāatsakās no jodsāli saturošiem produktiem?
Labdien!

Man endokrinologs izrakstīja L-Tiroksīna kursu un teica, ka nedrīkst lietot uzturā tieši jodsāli un jebko citu, kas satur jodu. Vai man jāatsakās no biezpiena, piena, tunča un jebkurām citām zivīm? Vai arī tajos nav tik daudz joda?

Es novājēšanas sakarā ēdu daudz olbaltumu saturošus produktus, bet ja tajos ir jods, tad ko man iesākt?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Jums patiešām vajadzētu atturēties no jodsāls un jūras kāpostiem, kas jodu satur lielā devā. Ikdienišķie produkti: biezpiens, piens un zivs nesatur tādos daudzumos jodu, lai vajadzētu atteikties no šiem produktiem. Par sīkāku diētu pakonsultējaties ar savu endokrinologu, kuram ir precīzāka informācija par vairogdziedzera stāvokli un aktivitāti....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kādos gadījumos par dzirdes traucējumiem piešķir invaliditāti?
Labdien,

Sakiet, par cik lieliem dzirdes traucējumiem piešķir invaliditāti?

Persona ar vienu ausi nedzird un otrai nepieciešams dzirdes aparāts, lai kvalitatīvi dzirdētu.

Vai šādā gadījumā tiek piešķirta invaliditāte?
Atbild:
Anna Maruskina
Labdien, Jautājumu par invaliditātes piešķiršanu lemj Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu komisija (turpmāk VDEĀK). Jūsu ārstējošajam ārstam ir tikai jāaizpilda nosūtījums uzrādot visas sūdzības, objektīvās un instrumentālās izmeklēšanas datus. Ja Jūs neapmierinās VDEĀK slēdziens, to var pārsūdzēt Republikāniskā VDEĀK....

Ārstu komisijas

Cil ilgi var lietot
labdien,

Sakiet, lūdzu, cik īsti var lietot preparātu "Duofilm", jo instrukcijā rakstīts līdz pat 12 nedēļām. Internetā izlasīju vienā vietā ne vairāk par 7 dienām, otrajā medicīnas portālā - ne vairāk par 12 dienām.

Nezinu ko darīt. Man arī liekas, ka vairāk par dažām nedēļām nevajadzētu, un ārstam arī neticu.
Atbild:
Largija Eriņa
Labdien, Uz šo jautājumu konkrēti atbildēs Jūsu dermatologs, kas izrakstīja šo preparātu vai farmaceits, kurš ieteica tās lietot....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai ir klīnika, kur zobus var labot ar vispārējo narkozi?
Labdien,

Man ir ļoti bail no zobārsta, jo kad biju stāvoklī, man laboja zobus un netīšām ieurba smaganā. Man ir tāda problēma, ka pēc bērniņa piedzimšanas sāka krist ārā visi priekšējie zobi, neesmu bijusi pie ārsta, jo moka bailes un tagad pat vaigs ir uzpampis, jo zobs ir no lausts un sakne ir palikusi.

Vai ir tāda klīnika, kur varētu taisīt ar vispārējo narkozi? Un vai ir kāda klīnika, kurā varētu maksāt, ka slimnīcās, pa daļām līdz noteiktam laikam?

Lūdzu, palīdziet man.
Atbild:
Nav
Labdien, Mūsu klīnikā ir iespējams gan izārstēt zobus, gan izraut saknes zem visparējas narkozes. Ja nav iespējams apmaksāt visu summu uzreiz, var darīt sekojoši. Atnākt pie zobārsta uz konsultāciju un sastādīt ārstēšanas plānu. Pēc tam ar to plānu jāiet uz iestādi, kurā izsniedz kredītus, kuri Jums palīdzēs ar līdzekļiem....

Zobārstniecība / mutes veselība

Vai pastāv iespēja grūtniecībai?
Labdien,

Situācija ir sekojoša.
Paliku par nakti, vienā istabā, pie viena pazīstama puiša. Kad gājām gulēt viņš teica, ka ieies dušā, bet kad iznāca prasīja vei nevaru pamasēt muguru. Es neatteicu, domāju, ka nekas slikts tas nav. Tad puisis pajautāja vai nevēlos, lai viņš man pamasē arī. Kad viņš sāka masēt viss bija kārtībā līdz brīdim, kad viņa pirksti ieslīdēja manās biksēs un vagīnā. Ar to viss uzreiz beidzās, taču, kas iegāju tualetē sajutu dīvainu smaržu, tā varēja būt - spermas smarža.

Vēlējos noskaidrot, ja, piemēram, puisis nebija nomazgājis rokas, vai es no tā mirkļa kamēr viņš bija manī ar pirkstu, masējot, es varētu palikt stāvoklī?

Atbild:
Biruta Geidāne
Labdien, Ja uz puiša pirkstiem bija sperma, tad teorētiski grūtniecības iespēja pastāv. Vēl arī svarīgi, kurā menstruālā cikla dienā tas notika....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Cik izmaksās apgraizīšanas operācija?
Labdien,

gribu uzzināt, cik izmaksās apgraizīšanas operācija, kad vēl ir jāatdala priekšādiņa, kura ir saaugusi ar galviņu tās apakšdaļā?

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, Maksu varat uzzināt pie urologa jebkurā poliklīnikā vai slimnīcā. Cenas ir dažādas. Tikai ārsts - urologs var dot Jums kādu informāciju....

Seksoloģija / seksuālā veselība

Ar ko var būt saistīta problēma, kas izpaužas kā vārdu rakstīšana nepareizā burtu secībā?
Labdien,

Pēdēja laikā ievēroju, ka rakstot datorā, sāku rakstīt vārdus nepareizā burtu secībā. Itkā ir vārds, bet burti vārda sajaukti vietām.

Nākas visu laiku pārlasīt tekstu un labot. Vai tas var būt saistīts ar nogurmu pēdējā pusgada laikā vai problēma ir galvā?
Atbild:
Ingrīda Cera
Labdien, Problēma noteikti saistīta ar nogurumu un tā ir galvā. Jāpadomā par miega režīmu, pilnvertīgu atpūtu, fiziskām aktivitātēm svaigā gaisā. Jānormalizē asinsriti galvas smadzenēs, tie varētu būt preparāti, kas uzlabo asinsapgādi un vielmaiņu smadzeņu šūniņas. Jāparbauda arteriālais asins spiediens. Tas ir vispirms, ja pēc mēneša nav uzlabojuma, tad var padziļināti izmeklēt galvas smadzenes un smadzeņu asinsvadus....

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Vai Latvijā ir pielietojama MICRODERMABRATION metode sejai?
Labvakar,

Sakiet, lūdzu, vai Latvijā ir pielietojama MICRODERMABRATION metode sejai? Kāda ir atšķirība no citām metodēm? No cik gadiem to var izmantot?

Paldies
Atbild:
"Panacea Pro"
Labdien, Meklējiet šo procedūru zem vārda "dermabrāzija". Tā ir ādas apstrāde (raga slāņa noņemšana) ar abrazīvo vielu-alumīnija oksīdu. Šī metode noteikti ir pieejama, bet šobrīd viņa vairs nav populāra, jo ir modernākas un efektīvākas metodes....

Dermatoloģija / ādas veselība

Kā ārstēt dzimumorgānu kārpas?
Labdien,

Mums ar puisi ir parādījušās dzimumorgānu kārpas, man gan ir tikai viena, bet puisim uz dzimumlocekļa vairākas, arī zem priekšādiņas.

Lūdzu, iesakiet ko darīt, kur griezties, pie kādiem speciālistiem labāk, vēlams Rīgā.

Būšu pateicīga
Atbild:
Nav
Labdien, Jākonsultējās ar dermatovenerologu. Jūs varat griezties poliklīnikā, dispanserā, vai privātmedicīnas centrā....

Seksoloģija / seksuālā veselība

Vai lietojot kāda veida hormonālos kontracepcijas līdzekļus ginekologs ir jāapmeklā divas reizes gadā?
Labdien!

Gribētu noskaidrot vai lietojot kāda veida hormonālos kontracepcijas līdzekļus ginekologs ir jāapmeklā divas reizes gadā?

Pirms tam man vienmēr recepte tika izrakstīta gadam, tagad cita ārste apgalvo, ka to izrakstīt drīkst tikai pusgadam.

Paldies par atbildi.
Ar cieņu, Jana.
Atbild:
Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien, Recepti joprojām var izrakstīt uz gadu....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kas ir tie baltie izdalījumi?
Labdien,

Sakiet, lūdzu, kas varētu būt par iemeslu, ja man jau pēc menstruācijām pagājusi nedēļa, bet tagad izdalās tādi balti, staipīgi izdalījumi. Šiem izdalījumiem klāt ir brūna krāsa - kā asinis. Iepriekš šie izdalījumi ir bijuši, bet tikai balti. Smaka tiem ir ļoti dīvaina.
Atbild:
Nav
Labdien, Tas ir ovulācijas laiks, taču jādiferencē ar ginekoloģisku infekciju (jāņem analīzes)....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Cik ilgā laikā pēc adenoīdu operācijas atjaunojas normāla elpošana caur degunu?
Labdien,

Vēlos uzzināt cik ilgā laikā pēc adenoīdu operācijas būtu jāatjaunojas normālai elpošanai caur degunu? Operācija bērnam (3,8 g) bija vakar.

Pagaidām puika guļot ļoti izteikti krāc, arī nomoda periodos elpošanu pavada "krākuļošana" un šķiet, ka mazais runā it kā caur degunu.

Pirms operācijas šādu problēmu nebija.
Atbild:
Jekaterina Kondratiško
Labdien, pēc operācijas elpošana caur degunu parasti atjaunojas nedēļas laikā. Jā tas nenotiek, tad, lūdzu, vēršaties pie operējošā ārsta....

Elpceļu / plaušu saslimšanas

Kādu smēri lietot pret niezi?
Labdien,

man ir jautājums - man uz ķermeņa metās sarkanas pumpas, kas ļoti niez. Varbūt ir kāda smēre ko lietot?
Atbild:
Nav
Labdien, Jūs nevarat lietot nekādu smēri, tāpēc, ka Jūs nezināt no kā ir šīs pumpas. Jākonsultējās ar dermatologu....

Dermatoloģija / ādas veselība

Kādus izmeklējumus veikt lai vēdera problēmu ārstēšana būtu efektīva?
Labdien,

Manam 10 gadus vecajam dēlam diezgan ilgu laiku bija periodiskas sāpes vēderā, slikta dūša, šķidra vēdera izeja.

Tika ievietots slimnīcā.Izrakstīts tika ar diagnozi - hronisks gastrīts. Nekādi izmeklējumi,izņemot USS netika veikti,jo FGS tik maziem bērniem neveicot.

Jau nākošajā dienā atkal sūdzas par sāpēm vēderā,slikta dūša, atraugas. Daktere saka, ka sāpēt nevajadzētu, jo dzer omeprozolu.

Kādus izmeklējumus varētu veikt,lai precizētu diagnozi un ārstēšana būtu efektīva?
Atbild:
Nav
Labdien, 1. Vai tā ir bijusi bērnu gastroenterologa konsultācija? (Vai bērns vispār tika konsultēts pie bērnu speciālista?) Jo 10 gadus vecs bērns nav tik mazs, lai neveiktu viņam FGS (nepieciešamības gadījumā veic pat jaunākiem bērniem, vispārējā anestezijā- bērns tiek iemidzināts). 2. Diagnozes precizēšanai ir nepieciešama FGS, jo tā ļaus ne tikai apskatīt barības vada, kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas gļotādu (kas var būt iekaisusi ezofagīta, gastropātijas un duodenopātijas gadījumā), bet...

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Kā izskaidrot mammogrāfijas izmeklējumu?
Labdien,

Man ir 42 gadi. Lūdzu, izskaidrojiet mammogrāfijas rezultātus. Saņemtās mammogrāfijas izmeklējuma apraksts:

Fons fibrolipomatozs. Fibroglanduarie audi pereklaini,skiedraini homogenizetu strukturu lokalizeti visas krūts daļās.Abas krūtis benigni kalcinati.

Secinajumi: Fibrozas,fibrozi adenozas pārmaiņas.Vai tas ir kaut kas slikts? Iepriekš man atklāja masteopātiju,ļoti daudz esmu dzērusi-Mastodynon?

Būšu pateicīga par atbildi.
Atbild:
Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien, atbildē nav nekas slikts, nav jāuztraucas. Kad iesiet atkal kārtējo reizi pie ginekologa, parādiet viņam šo atbildi....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ko darīt, ja uzmeties augonis?
Labdien,

man uz ādas uzmetās augonis (apkārt sarkans), bet nesāp. Vidū mazliet lobās āda, vēlāk palika mazāks, bet pēc tam atkal mazliet palielinājās (jau 3 nedēļas, apmēram lata lielumā).

Ko darīt?

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, Jākonsultējās ar dermatologu. Var būt dažādi iemesli....

Dermatoloģija / ādas veselība

Vai šie simptomi ir saistīti ar distoniju?
Labdien,

Man jau vairākus gadus ir veģetatīvā distonija, šķita, ka esmu to pārvarējusi, bet nu jau labu laiku parādās simptoni, kuri, šķiet, ka neraksturo distoniju.

Tieši naktīs pirms gulētiešanas man sāk pārmērīgi izdalīties siekalas, bet rīkle paliek sausa,rodas rīstīšanās. Uznāk aukstuma un karstuma viļņi, nemiers. Man ir pazudusi apetīte, no rītiem vairs nespēju neko ieēst,jo negribas.

Vai šiem simptomi ir saistīti ar distoniju?

Paldies!
Atbild:
Dace Simsone
Labdien, Šos simptomus var attiecināt uz somatofomu veģetatīvu distoniju, tomēr jāpiebilst, ka tie var būt arī pie citām saslimšanām, tāpēc pieejai būtu jābūt komplicētai nevis izrautai no konteksta. Jāņem vērā arī citi apstākļi, vēlams pārbaudīt kopējo veselības stāvokli, kādu ārējo notikumu gaitas iespaidu uz pašsajūtu. Tāpēc ļoti iesaku pēc palīdzības sākotnēji doties pie ģimenes ārsta. Ja apstiprinās diagnoze, ko domājat Jūs, tad papildu noteikti iesaku apmeklēt psihologa konsultācijas...

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Uz ko norāda brūces krāsas mala?
Labdien,

Manai vecaimātei ir 89 gadi un uz potītes ir izveidojusies liela čūla. Čūlas ārstējam jau vairākus gadus ar panākumiem, bet uz ziemu atkal viss saasinās un sākam no jauna.

Ķirurgs nepalīdz, tikai izraksta ziedes, bet rezultāta nekāda. Tagad līmēju Granuflex plāksterus, brūce vairs nav tik dziļa, ir ļoti sarkana. Liekas, ka pēc izskata uzlabojas, bet šodien kad noņēmu plāksteri, brūce joprojām sarkana, bet ap to tumši zaļgana maliņa.

Uz ko norāda šādas krāsas brūces mala? Mani ļoti uztrauc brūces stāvoklis un krāsas maiņa. Kā turpināt ārstēšanu, ja vecāmāte atsakās apmeklēt ārstus?

Paldies jau iepriekš, jo padoms tiešām ļoti nepieciešams.

Ieva
Atbild:
Ieva Stibe
Labdien, Neredzot pacientes čūlu, diemžēl nevar noteikt, kādas etioloģijas čūla tā ir - venoza, arteriāla vai kombinēta. No etioloģijas ir atkarīga pacientes ārstēšana. Čūlas zaļganā mala varētu liecināt par infekcijas pievienošanos, bet, lai sniegtu rekomendācijas, noteikti nepieciešama speciālista konsultācija....

Dermatoloģija / ādas veselība

Vai tā ir mastopātija?
Labdien,

Pirms pusotra mēneša (kad bija 2 nedēļas pirms mentruācijām) parādījās sāpes kreisā krūtī, dažbrīd pat dedzinošas, sūrstošas, kniebjošas, dažbrīd arī naktī.Nepāriet līdz šim brīdim.

Biju pie ginekoloģes, kuram padsmit gadu pieredze, kārtīgi pārbaudīja, atzina, ka mīkstas, tīras, bez izmaiņām, uzrakstīja, ka mastaļģija, nozīmēja ultranosonogrāfiju. Bet uz ultrasonogrāfiju mūsu pilsētā jāgaida ilgi. Iespēja tikt nākamnedēļ, vai tik nākammēness.

Nepatīkamās sajūtas nepāriet. Man ir 21 gads un ir regulārs cikls. Nekad agrāk problēmas ar krūtīm nav bijušas. Biju arī pie ģimenes ārsta, asins analīzes, kardiogramma ideāla. Vai ir kāds homeopātisks līdzeklis, kurš palīdzētu, varbūt tā ir mastopātija?

Atbild:
Nav
Labdien, Varētu palīdzēt SPM-OK, kurss - 6 mēn. Pa 1 k. uz nakti, katru dienu, izņemot mēnešreižu dienas....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai manam organismam trūkst kāda noteikta viela?
Labdien!

Vēršos pie Jums, lai konsultētos delikātā tēmā, lai noskaidrotu, vai mana problēma ir simptoms kaut kam nelabam.

Jau nedēļu esmu ievērojusi izmaiņas savā vēdera izejā. Laikam esmu kļuvusi par kādu zaķveidīgo, jo pārtikas atkritumi no manis tiek izvadīti zaķiem raksturīgo spiriņu veidā. Jūtos labi, vienīgais, kas mainījies pēdējā laikā ir tas, ka esmu sākusi vairāk ēst, šķidrumu uzņemu pietiekami. Pašai liekas, ka viss kārtībā, tikai raizes rada vēdera izeja.

Vai manam organismam kaut kā trūkst? Vai man būtu jāvēršas pie kāda speciālista uz izmeklējumiem?

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, Ja spiru veidošanos nepavada sāpes, smaguma sajūta vēderā vai aizcietējumi, tad uztraukumam nav pamata. Pamēģiniet vairāk lietot uzturā skābpiena produktus....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kura klīnika Rīgā veic mākslīgu deflorāciju?
Labdien,

Vēlos uzzināt par mākslīgu deflorāciju. 3 reizes nesanāca pārplēst jaunavības plēvi dabiskā ceļā. Izjūtu sāpes. Kada klīnika Rigā man var palidzēt? Kas vajadzīgs? Cik laika aizņems? Vai ir jāatrodas stacionārā?

Vecums24 gadi.

Paldies par atbildi.
Atbild:
Maija Broša
Labdien, Jums jāiet pie ginekologa, lai saņemtu nosūtījumu un vajadzīgo informāciju....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai ar pēcdzemdību problēmām jāvēršas pie proktologa?
Labdien,

Mazulim jau 9 mēneši. Zināms, ka grūtniecības laikā un pēc tam var būt nepatīkamas problēmas ar resno zarnu, anālās atveres asiņošana, plaisāšana. Protams, neērti par šādu tēmu runāt. Vai man būtu jāgrežas pie ārsta- proktologa?

Cik man zināms, Vidzemē šāds speciālists nav pieejams. Vai šos jautājmumus var risināt kopā ar ginekologu?

Liels Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, Ja nav pieejama proktologa konsultācija, varat vērsties pie ķirurga. Ginekologs noteikti nevarēs palīdzēt....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kādas procedūras labāk palīdzēs skoliozei krūšu rajonā?
Labdien,

CT atbildē kaklam ir c4-c5 līmenī diska profrūzija 0,35cm,c3-c7def spondiloze,iztaisnota fiz.lordoze, foseste locītavas artroze.

Sakiet,lūdzu, kādas procedūras man labāk varētu palīdzēt? Vai drīkst masāžu? No skolas gadiem (man ir 42 gadi)ir s - veida skolioze krūšu rajonā un šobrīd tā ir sākusi dot par sevi ziņu ar stiprām sāpēm, kas atstarojas krūtīs.

Vai man būtu jālieto kādi medikamenti, vai labāk procedūras pie fizioterapeita?

Paldies.
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Pirmā un svarīgākā procedura Jūsu veselības problēmai - ĀFK vingrinājumi, kas stabilizes mugurkaulu. Kaklu daļai pārsvarā pielieto izometriskus vingrinājumus. Ieteicams konsultēties pie fizioterapeita, kas paradīs Jūms pareizu tehniku. Masāžu arī rekomendēju pie kvalificēta masiera, bet tā neaizvieto ĀFK. Var būt viegla manuāla terapija, kas noņems blokus. Var izmantot arī dūņu terapiju. Fizikālas procedūras var noņemt sāpes (ka arī pretiekaisuma preparāti). Kosultējieties...

Fitoterapija