medicine.lv skaitļos

Lietotāji online182
Aktīvie uzņēmumi12681
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Man ir problēmas ar olu maisiņu, man oliņas nokarājas un loti traucē dzīvot, ko man darīt?
Sveiki!

Man ir problēmas ar olu maisiņu, man oliņas nokarājas un ļoti traucē dzīvot, mani apmierina tikai tad kad maisiņš ir sarāvies, ka ari laba oliņa ir it ka atplīsusi un karājas zemāk, kopumā maisiņš kad nokarājas ir garāks nekā pats penis, vai varat palīdzēt ar ieteikumu, un cik tas varētu maksāt, ja taisa operāciju, jo es velētos burtiski samazināt maisiņu, un varbūt pat izņemt to lieko varbūt atplīsušo oliņu, jo draudzene teica ka tā oliņa ir auksta.

Paldies jau iepriekš..
Atbild:
Nav
Labdien! Nepieciešama urologa konsultācija: apskate, palpācija, ultrasonogrāfija....

Dermatoloģija / ādas veselība

Nu jau kādu laiku man no maksts nāk āra tādi balti izdalījumi, par ko tas varētu liecināt?
Labdien,

man ir jautājums - nu jau kādu laiku man no maksts nāk āra balti izdalījumi, par ko tas varētu liecināt?

Vai tas varētu būt tāpēc, ka lietoju ikdienas ieliktnīšus?

Nu jau kādu laiku mēģinām ieņemt bērniņu un nekā, esmu satraukusies, ka varbūt tas ir kaut kādā veidā saistīts ar tiem baltiem izdalījumiem?
Atbild:
Ingrīda Šilberga
Labdien! Vajadzētu nodot analīzes, jo iemesli var būt vairāki....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ar ko būtu skaidrojama man dēliņa dīvainā uzvedība?
Labdien!

Manam puikam tagad ir 3 gadi un viņš ir sācis uzvesties ļoti jocīgi. Vienmēr kad mājās kāds atnāk (tētis, ciemiņi, es) viņš sākuma izturas ļoti noraidoši - dzen prom, saka, ka neko nestāstīs, nerādīs. vēlāk pats nāk klāt un grib spēlēties. Brīžiem ir kauns aizejot ciemos vai, kad atnāk ciemiņi, ka viņš tā izturas. (agrāk tā nebija) dzen visus prom, neko negrib un visi nepatīk. Tāpat ir, ja kaut kur jādodas - neies, negrib u.t.t ar ko tas būtu skaidrojams?

Paldies
Atbild:
Nav
Labdien! Atbildi uz savu jautājumu, lūdzu, skatīt šeit ....

Psiholoģija

Vai ir jēga iet pie ortodonta?
Labdien!

Man pirms aptuveni gada sāka ļoti sāpēt žokļa locītava kreisajā pusē pie auss. Brīžiem bija tā, ka neko cietu nevarēju ieēst, kur nu vēl ābolu nokost vai tamlīdzīgi.

Pēdējā pus gada laikā pamanīju, ka man ir izmainījies sakodiens - starp priekšzobiem ir sprauga, nevaru nokost, piemēram, picu. Nesen ārsts nosūtīja uz sonogrāfiju, kur konstatēja, ka locītavā ir iekaisums un tur krājas šķidrums, kas varētu ietekmēt sakodiena problēmu.

Ģimenes ārsts ieteica doties pie ortodonta uz konsultāciju, taču nekādas zāles neizrakstīja. Šobrīd sāpes ir saasinājušās.

Gribētu jautāt, vai ir jēga iet pie ortodonta?

Varbūt šajā jautājumā vajadzētu vērsties pie kāda cita speciālista?
Atbild:
Nav
Labdien! Žokļa locītavā, tāpat kā jebkurā locītavā var veidoties iekaisums. Iesakām Jums tiešām vērsties pie ortodonta vai sejas- žokļu ķirurga, lai lemtu par turpmāko ārstēšanas taktiku, bet patstāvīgi varat lietot jebkuru pretsāpju medikamentu, piemēram, ibuprofēnu. Lokāli uz locītavas varat smērēt pretsāpju ziedes....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Varbūt ir nospiests kāds nervs?
Labdien!

Kāds varētu būt iemesls, un ko darīt situācijā, ja jau ilgu laiku ir sāpes pakausī, arī sprandas daļā, nogurums, nespēja koncentrēties, dulluma sajūta, nav iespējams pat iziet ārā, jo ir tāda sajūta, it kā uz ģīboni, nerealitātes sajūta, kas ir visu laiku...tā iemesla dēļ es nevaru vairāk neko darīt.

Varbūt ir nospiests kāds nervs? Gaidīšu atbildi! Paldies! (P.S. sieviete, 23 gadi)
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien! Ar vislielāko vārbūtību vaina ir savilktos sprandas muskuļos. Staipoši vingrojumi un masāža, kurss ar nesteroidiem pretiekaisuma līdzekļiem labi palīdz. Tomēr, lai precīzi uzstādītu diagnozi, griezieties pie sava ģimenes ārsta. Ilgstošs darbs pie datora, sēdošs dzīvesveids, smaguma cilāšana utt. Var būt kā veicinošs factors....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai ir kādas speciālas analīzes, kas parāda, ka ir lietota šņaucamā tabaka?
Labdien!

Sakiet, lūdzu, ja šņauc tabaku (konkrēti - snuff), tas uzrādās asins analīzēs? Vai ir kādas speciālas analīzes kas parāda, ka ir lietota šņaucamā tabaka? Un arī cik ilgi šis snuff ir jaunieša organismā?
Atbild:
Nav
Labdien! Ar šo jautājumu labāk konsultēties ar ārstu-narkologu. Narkologs konkrētāk varēs atbildēt uz Jūsu jautājumiem - kādas analīzes jānodod....

Dermatoloģija / ādas veselība

Uz galvas ādas zem matiem, sevišķi kakla daļā parādās strutainas pumpiņas, kas varētu būt tam par iemeslu?
Labdien!

Man 53 gadi. Uz galvas ādas zem matiem, sevišķi kakla daļā parādās strutainas pumpiņas. Kas varētu būt tam par iemeslu.

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien! Pēc Jūsu apraksta - tas ir līdzīgi stafilokoka infekcijai. Galvas matainā daļā, sevišķi kakla rajonā, atrodas daudz svīšanas dziedzeri. Un ja mainas ādas PH - tad mainās ādas mikroflora un varbūt sēnīšu infekcija, streptokoka un stafilokoka infekcija. Biežāk šī problēma saistīta ar vielu maiņu. Jākonsultējās ar dermatologu....

Dermatoloģija / ādas veselība

Kā lai ārstēju pumpas uz sejas?
Sakiet, lūdzu, kā var izārstēt pumpas uz sejas?

Visu laiku metas sarkanas pumpas ar baltu galiņu ,izspiežot, nāk balts. Tās ir visai sejai. Kā lai to ārstēju?
Atbild:
Dr.S.Liepa Āgenskalna klīnika
Labdien! Jūsu problēma prasa kompleksu pieeju-pareizs ēšanas režīms, homeopātiskā terapija un visu sistēmu balansa ieviešana. Katra problēma jārisina individuāli, tāpēc ieteikums to darīt pēc ārsta norādījumiem, tad arī rezultāts būs maksimālais....

Dermatoloģija / ādas veselība

Kāds varētu būt iemesls tam, ka neaug bārda 24 gadus vecam vīrietim?
Kāds varētu būt iemesls tam, ka neaug bārda 24 gadus vecam vīrietim?

Vai iemesls tam varētu būt pazemināts testosterona līmenis vai arī kas cits? Ko vajadzētu darīt šajā situācijā?
Atbild:
Nav
Labdien! Iemesli var būt dažādi: sēnīšu infekcija, hormonāli traucējumi, autoimūnas slimības u.c. Jākonsultējas ar ārstu trihologu- dermatologu (matu diagnostika) un pēc speciālas izmeklēšanas var precizēt diagnozi....

Dermatoloģija / ādas veselība

Vai vīram nav obligāti jāiet pie ārsta pārbaudīties pašam?
Labdien!

Analīzes man uzrādīja ureaplazmu (10^4). Ārste izrakstīja Doxycyclin 100mg, katru dienu pa 2 tabletēm abiem ar vīru 7 dienas pēc kārtas. Vai vīram nav obligāti jāiet pie ārsta pārbaudīties pašam? Vai uzreiz pēc tam, kad zāļu kurss būs iziet, varam mēģināt ieņemt mazuli (jo ļoti to vēlamies, bet acīmredzot ureaplazmas dēļ tas neizdevās)?
Atbild:
Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien! Uzreiz pēc šādu zāļu lietošanas nevajadzētu ieņemt bērnu....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kas ir hemoroīdi, vai man tie varētu būt?
Labdien!

Pēc dzemdībām (jau vairākus mēnešus)man no anālās atveres ārā ir tāds kā ādas gabaliņš. Nekas nesāp, neasiņo, bet izskatās nesmuki. Vēl ap anālo atveri zem ādas ir tādi kā zili bumbulīši. meklēju i-netā informāciju, kas tas ir, neko nezināju par tādiem hemoroīdiem, vai tas varētu būt hemoroīds?

Lasīju, ka hemoroīdi sāp u.t.t kas man būtu jādara, lai tas pazustu? kur jāgriežas? cik tas maksā? pirms grūtniecības nodarbojos ari ar anālo seksu, tagad ir kompleksi. vai vispār var nodarboties ar anālo seksu?

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien! Bieži grūtniecība provocē hemoroidālas slimības attīstību. Lai precizētu diagnozi un noteiktu slimības pakāpi, un, izvelēties piemērotāku ārstēšanu, Jums jākonsultējas ar proktologu....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai drīkst mazam bērnam potēt pusi no pieaugušā devas?
Labdien.

Mans jautājums var šķist muļķīgs, bet nu tomēr esmu nedaudz satraukusies. Bērnu (4,5gadi) sapotēja pret encefalītu, zinu, ka mana bērna vecumam atbilstoša pote ir tico vac 0.25, bet dakterītei uz paciņas bija raksta deva 0.5(kas atbilst pieaugušajiem cilvēkiem devai), negribas ticēt, ka dakterīte sajauca paciņas, jeb vai drīkst mazam bērnam potēt pusi no pieaugušā devas?
Atbild:
Nav
Labdien! Jūs pati atbildējat uz Jūsu jautājumu: uz paciņas bija rakstīta deva 0,5, bet daktere iepotēja pusi no šīs devas, kas atbilst bērnu devai....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai varētu precizēt šo vingrinājumu?
Labdien!

Mans jautājums - vai varētu precizēt šo vingrinājumu? Vai slimajai roka pretojas vilkšanai un kā? "Sāpošā roka jāizstiepj, plauksta jāatbrīvo un ar otru roku jāvelk tuvāk ķermenim, līdz parādās velkoša sajūta elkonī. Pie akūtām sāpēm vēlams šo vingrojumu veikt 5 minūtes ik stundu."

Ar cieņu-Ināra.

Ļoti gaidīšu atbildi!
Atbild:
Medicine.lv
Labdien! Atvainojiet, bet ne vienu ārstniecisku vingrinājumu, ja tas tāds ir, nevar aprakstīt ne ieteikt internetā, tāpat kā nevar ieteikt zāles. Jūsu apraksts nav saprotams, tur nav minēta diagnoze, ne rokas bojājuma cēlonis, vispār nekas. Iesaku griezties pie fizioterapeita, lai noskaidrotu kā īsti roka jāārstē....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko lai es daru, ja man ir seksuāls uzbudinājums?
Labdien!

Man ir 20 gadu un man sekss līdz šim vispār nav interesējis un nav prasījies. Esmu nevainīga. Nesen iepazinu vienu puisi, kurš man iepatikās un viņš mani gribēja izvarot, bet nekas nenotika.

Es ar viņu neko negribēju un man nekad nav bijis uzbudinājums lielā mērā. Bet tagad, pirms 3 dienām radās ļoti liels uzbudinājums. Tāda tieksme, īpaši atceroties to puisi un domājot seksuālas domas, jeb skatoties video. Ļoti grūti.

Nespēju nekur koncentrēties, trako hormoni un nepārtraukti uzbudinājums. Ko lai es daru? Jo seksam ar kuru katru nepiekristu.

Man ir pašcieņa, bet nespēju tikt vaļā no stiprā uzbudinājuma. Esmu ļoti satraukusies.

Ko darīt?
Atbild:
Nav
Labdien! Seksuāla vardarbības epizode uz Jums ir iedarbojusies kā spēcīgs kairinājums. Jūsu gadījumā iesakām meklēt seksopatologa vai psihoterapeita palīdzību....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai mēnešreizes ir kaut kā saistīts ar stresa situācijām?
Sveiki.

Nākamajā mēnesī pēc dzimumakta mēnešreizes bija neregulāras, dīvaini tas, ka 2reizes mēneša pašās pirmajās dienās un pēdējās (varbūt tas ir kaut kā saistīts ar stresa situācijām?)

Un nākamajā mēnesī (šajā) kavējās jau par dažām dienām vai tas ir normāli? Uztraucos, jo mēnesis iet uz beigām.
Atbild:
Dr.A.Sizova
Labdien! Iesakām uztaisīt grūtniecības testu, ja tas negatīvs, griežaties pie ārsta diagnozes precizēšanai....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Cik nopietni ir globulīni un leikocītu daudzums urīnā?
Sveiki!

Pagājušā gada decembrī saslimu ar angīnu. Dzēru Hinocil. Tai sekoja blakusdobumu iekaisums (vienā blakusdobumā strutas, otrā - tūska). Ārsts parakstīja Augmentin un deguna airsolu un pilienus. Paralēli tam visam lietoju Arilin svecītes. Pēkšņi sākās spēcīga alerģija (nātrene).

Tika nozīmēts 5 dienu potēšanās kurss: kaļķis + C vit., Tavegyl un Dexamethazon. Papildus dzēru Claretine. Trešajā dienā parādījās sajūtas - pilnas rokas un pēdas. Ceturtajā dienā sajutu nenormālas sāpes ceļos, pēc tam sekoja izmēžģītu plecu sajūta un tā apmēram 3 nedēļas mocījos ar locītavu sāpēm.

Jāpiebilst, ka sāpes bija klejojošas. Ārsts parakstīja Sulfasalazin un Diclofenac. Nu jau piekto dienu nekas nesāp. Asins analīze ir laba. 3. februārī paņēma uz HLA B27. Tas ir negatīvs. Globulīni nedaudz virs normas: alfa1 - 5.00%, alfa2 - 13.60%. 15. februāra urīnanalīze parāda paaugstinātu leikocītu daudzumu, kas ir 100.

Gribētos izprast, kas bija par iemeslu locītavu sāpēm. (Pašai doma, ka varētu būt Dexamethason blakusparādība...) Un cik nopietni ir globulīni un leikocītu daudzums urīnā? Jau iepriekš paldies!
Atbild:
Ieva Stibe
Labdien! Nav izslēgts, ka locītavu sāpes provocēja deksametazons. Ja sāpes pārgājušas, tad cerams, ka uz ilgu laiku. Jāuzmanās no alerģiskiem stāvokļiem un kortikosteroīdu, sevišķi deksazona lietošanas. Urīnā leikocīti varētu būt urīnceļu infekcijas pazīme (ja pareizi nodota analīze - pēc apmazgāšanās, pirmo un pēdējo strūklu neņemot, analīzes pudelītē savācot tikai vidējo urīna strūklu). Ieteikums - vēlreiz pareizi paņemt analīzi, apskatīties, vai leikocītu joprojām daudz, ja ir - doties pie...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko es varu darīt, ja ir sasista plauksta?
Labdien!

Slimoju ar vaskulītu. Pirms nedēļas pakritu un guvu rokas traumu - labās rokas visa plauksta, kā arī pati roka līdz puselkonim zila.

Smērēju ar Lioton1000, pa nakti lieku šņabja kompresi, plaukstu esmu nosaitējusi ar elastīgo saiti. Ko vēl es varētu darīt? Izskatās, ka nekas pagaidām neuzlabojas.

Varbūt vēl nepieciešamas kādas sildošas (piem. sapropeļa) kompreses, fizioterapijas procedūras? Man piedevām pēc Laimas slimības izslimošanas ir ādas atrofija (āda palikusi kā zīdpapīrs - tik plāna.
Atbild:
Nav
Labdien! Sildīšanas procedūras labāk neveikt. Varat lietot mikrocirkulāciju uzlabojošus preparātus- T.Enelbin, Dr. Actovegin, kā arī ārīgi lietot arnikas ziedi vai tauksaknes ziedi....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Man padusē ir tāds, kā trešais pupiņš, pie kura ārsta man būtu jāgriežas un kur meklēt palīdzību?
Labdien!

Es vēlējos noskaidrot, man padusē ir tāds, kā trešais pupiņš, kas pirms grūtniecības mierīgi klusēja padusē un līdz tai es domāju, ka tas ir vienkārši kāds izaugums padusē, bet tiklīdz es paliku stāvoklī tas sāka briest līdzīgi, kā manas abas krūtis. Tas izdalīja pat pienu, un tagad kad laktācijas process ir beidzies gribētu to pārbaudīt un varbūt pat izgriezt, bet nezinu pie kura ārsta man būtu jāgriežas un kur meklēt palīdzību, pie tam šis trešais liekais nav samazinājies, bet palicis liels un izskatās tiešām kā trešais pups padusē.
Atbild:
Anita Ābelīte
Labdien! Šādā situācijā būtu jādodas pie plastikas ķirurga, kas konsultēs un ieteiks piemērotāko operācijas un narkozes veidu. Papildus krūts dziedzera gadījumā vienīgais ārstēšanas veids ir ķirurģiska operācija....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

6 dienas pirms MR parādījās tādi kā vāji asins izdalījumi, tad bija MR ar maz asinīm un tagad jau kādas 12 dienas turpinās asiņošana, kas tas varētu būt, ko šādā situācijā darīt?
Labdien!

Man ir 27 gadi un nekad nav bijušas nekādas ginekoloģiskas sūdzības. Bet 6 dienas pirms MR parādījās tādi kā vāji asins izdalījumi, tad bija MR ar maz asinīm un tagad jau kādas 12 dienas turpinās asiņošana, bet vājāka kā parastas MR. Vēderā ir nedaudz velkoša sajūta abās pusēs, nedaudz uzbriedušas krūtis un vēders ir nedaudz uzpūties kā parasti, kad ir MR. Esmu ārpus valsts jau ilgu laiku un šeit nav laba medicīniskā aprūpe, bet uz LV vēl 2mēnešus nav iespējams tikt. Sakiet lūdzu, kas tas varētu būt (iespējamā diagnoze) un ko šādā situācijā darīt.

Iesakiet lūdzu kādas zāles vai zāļu tējas utt, jo varu saņemt sūtījumus no LV.
Atbild:
Maija Broša
Labdien! Diemžēl no attāluma nevar noteikt diagnozi un ārstēšanu. Visticamāk tie varētu būt olnīcu darbības traucējumi vai mērens olnīcu iekaisums. Iesaku nogaidīt nākamās mēnešreizes un ja sūdzības turpinās, tomēr apmeklēt ārstu....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kās būtu jādara svara palielināšanai?
Labdien!

Mana vīra augums ir 1.70, bet svars tikai 64 kg.

Mani tas ļoti uztrauc. Strādā fizisku darbu, ēd daudz, bet varētu teikt - neregulāri. Kās būtu jādara svara palielināšanai?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Lai varētu Jums ko ieteikt būtu jāzina, kā strādā visi gremošanas orgāni, vai nav traucēti uzsūkšanās procesi, kā arī būtu nepieciešams noskaidrot, vai organismu neietekmē vairogdziedzera pastiprināta darbība. Izmeklējot visus šos orgānus, un saprotot to darbību, varētu spriest par tālāko rīcību, kā palīdzēt Jūsu vīram pieņemties svarā....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kas var būt par problēmu, ja niez dzimumorgāni vienā vietā?
Labdien!

Kas var būt par problēmu, ja niez dzimumorgāni vienā vietā lielas kaunuma lūpas augšā kreisajā pusē. Tiek sakasīts, līdz parādās plaisa. Nekur citur neniez, izdalījumu nav. Tas jau ilgstoši niez.

Un vēl, "Ievas vesēlībā" izlasīju par libido krēmu "LUST LADY Exsplosion", kas palīdz uzbudināties. Vai tas tiešām tā ir, vai var droši lietot. Man 43 gadi un es neuzbudinos jau kādus 18 gadus. Ko vēl var darīt?

Paldies.
Atbild:
Nav A.Sizova
Labdien! 1.Krēmi ir ķīmiska sastāva, kas var dot alerģiskuu reakciju. 2.Jautājumā par seksuālo uzbudinājumu Jums jāgriežas pie seksopatologa....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri