medicine.lv skaitļos

Lietotāji online284
Aktīvie uzņēmumi12681
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Vai tas var būt faringīts vai kas tamlīdzīgs?
Labdien!

Man kaklā uz mugurējās sienas ir tādas sarkanas dzīsliņas parādījušās. Kakls nesāp. Dažbrīd tikai ir tāda vēlme `noskremšļoties`. Jau mēnesi paaugstināta temperatūra 37. - 37.5. Vai tas var būt faringīts vai kas tamlīdzīgs? Asins analīze normāla, ja neskaita RDW 16.2.

Jau iepriekš paldies!
Atbild:
Nav
Labdien! Šāda atradne liecina par hronisku faringītu. Iesakām vērsties pie LOR speciālista, ja būs iespējams, ārsts paņems iztriepi no kakla, lai noteiktu, kāds mikroorganisms izraisa Jūsu sūdzības....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai tāda iespēja varētu pastāvēt, ja man menstruālais cikls vēl nemaz nebija beidzies, kad jau bija sākušās sāpes?
Labdien!

Sakiet, lūdzu, man ir sāpes vēdera kreisajā pusē. Tas varētu būt kaut kur zem ribām vai mazliet zemāk, konkrētu vietu nemācēšu pateikt. Sāpes dažreiz ir tik neciešamas, ka ir jāapstājas, lai pagaidītu kamēr tās pāriet. Sāpes ir nu jau 4 dienu. 2 iepriekšējās dienas iedzēru tikai pretsāpju zāles, kas nomierināja tikai sāpes, kas atgriežas.

Par šo tēmu lasot, uzgāju dažus rakstus par iespējamām grūtniecībā, vai ārpusdzemdes grūtniecībā. Vai tāda iespēja varētu pastāvēt, ja man menstruālais cikls vēl nemaz nebija beidzies, kad jau bija sākušās sāpes?

Paldies par atbildi!
Atbild:
Maija Broša
Labdien! Ja sāp vēders, nedrīkst dzert pretsāpju tabletes, bet jāiet pie ģimenes ārsta, lai noteiktu cēloni. Sāpes ir ļoti daudzu slimību izpausme....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Cik tās ejakulācijas būtu jāpanāk un cik ilgā laikā pēc ejakulācijām jāčurā analīzēm?
Manam draugam (28 gadi) bija gūzma analīžu, nekādas baktērijas, infekcijas, STS neatrada, bija sonogrāfija, atrada kaut kādas problēmas nierēs un pa daudz gļotu urīnā. Atkal analīzes, bet tagad vienas urīna analīzes padziļinātai pārbaudei jānodod kā parasti, bet otras urīna analīzes jānodod pēc ejekulācijas, kā paskaidroja ejekulācija jāpanāk manuāli, lai nebūtu svešu piejaukumu.

Viņš skeptiski raugās nodod analīzes pēc ejekulācijas, arī es par kaut ko tādu nebiju dzirdējusi, un gribētos zināt ko ar tādām analīzēm var noskaidrot un varbūt nemaz nevajag veikt . Ārsts pateica, ka tas saistīts ar to, ka reproduktīvā sistēma un urīnizvades sistēma ir saistītas un lai redz no kā gļotas rodas. Bet liekas, ka dīvaini kaut kā. Lūdzu paskaidrojiet kā ir īstenībā. Cik tās ejakulācijas būtu jāpanāk un cik ilgā laikā pēc ejakulācijām jāčurā analīzēm. Draugs pats par to neinteresēsies, bet es viņam varētu kaut ko ieskaidrot.
Atbild:
Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien! Jā, arī šādas analīzes taisa. Acīmredzot Jūsu draugam ir kaut kādas problēmas par kurām Jūs neminat. Ja ārsts ir nozīmējis, man nezinot situācijas būtību, būtu nekorekti kaut ko komentēt. Ja nav izveidojusies saikne ar ārstu, varbūt paklausieties cita ārsta viedokli (bet pieņemšanā)....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai pumpiņas uz ķermeņa varētu būt STS simptoms, vai drīzāk kāda alerģija vai slimība?
Labdien!

Man kādus 3 mēnešus uz ķermeņa sākušas parādīties pumpiņas dažāda lieluma, gali nav balti, bet loti niez vinas, kad pazuud paraadaas citaas vietaas. Ka ieeju karstaa dushaa, aada paliek plankumaini sarkana un dushaa esot niez daudz vairaak. Esmu sobriid aarpus LV un nevaru atljauties aarstu apmekleet, ja zinaatu cik tas ir nopietni tad apsveertu iespeeju aizbraukt uz lv.

Dazhas detalas, man ir 27 gadi, virietis, ljoti kopju sevi, apmekleeju solariju arii, jau kadus 7 gadus reizi nedelaa, kremus lietoju tam. Vienigi ar ko es varu sasaistiit so probleemu, man ap jauno gadu bija fiziskas attiecibas bez prezervatiiva, par ko neesmu droshs. Vai tas varētu būt STS simptoms, vai drīzāk kada alergija vai slimiba?

Paldies par atbildi!
Atbild:
Nav
Labdien! Pēc Jūsu apraksta tie nav STS simptomi. Tā var būt: - alerģija - patdaudz lietojāt kadus vitaminus - problēma ar vielu maiņu - un c. Domāju, ka problēma ir ar vielu maiņu. Var būt Jūs lietojat padaudz saldumus, riekstus, gazētus dzērenus, ceptus produktus....

Dermatoloģija / ādas veselība

Vai tas, ka sāp starp kājām kauli, varētu būt saistīts ar kādu ginekoloģisku problēmu?
Sveiki!

Man nu jau 2vus mēnešus sāp starp kājām kauli,tieši tur ap dzimumorgāniem, arī kaunuma kauls,npārsvarā pie kustībām, ari tad ja paspiež! Vai tas varētu būt saistīts ar kādu ginekoloģisku problēmu? Arī ģimenes ārsts nezina, kas par vainu, taisījām analīzes uz artrītu (jo ar tādu slimoju),tās bija labas, iekaisumu neuzradīja!

Man ir 23 gadi!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Iesakām griezties pie ginekologa un uztaisīt mugurkaula jostas krusta daļas skriemeļu rentgenu....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai ir iespēja kaut kādā veidā saīsināt MR dienas?
Labdien!

Vai ir iespēja kaut kādā veidā saīsināt MR dienas? Jau no sākta gala man bija apmēram 7 dienu garas mēnešreizes un pēc dzemdībām (jau pagājuši 10 mēneši) man vairākas dienas pirms MR ir smērējoši izdalījumi, iepriekš nebija. Līdz ar to liekas diezgan ilgi ilgst MR...
Atbild:
Ingrīda Šilberga
Labdien! Jums būtu jāgriežas pie sava ārstējošā ārsta, jo iemesli var būt daudz. Obligāti pirms tam jāizmeklējas....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ko jūs ieteiktu darīt gadījumā, ja no nepareizu apavu valkāšanas uz kājām veidojas ādas sabiezinājumi?
Labdien!

Man ir sekojoša problēma - no ziemas zābaku valkāšanas, kuri, acīmredzot, saspiež manus kāju pirkstus, starp kāju pirkstiem ir izveidojušies tādi kā ādas sabiezinājumi, kas atgādina varžacis un uzspiežot ir sāpīgi (izteiktāka uz viena pirksta).

Lietoju plāksterus pret varžacīm, dažiem pirkstiem it kā palīdzēja, bet vienu nevaru "izārstēt". Ko jūs ieteiktu darīt šādā gadījumā?

Paldies!
Atbild:
Nav
Labdien! Iesakām Jums valkāt ērtākus apavus. Ja no plāksteriem ādas stāvoklis neuzlabojas, vērsieties pie dermatologa, iespējams, būs nepieciešams apmeklēt arī ārstnieciskā pedikīra kabinetu....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā risināt problēmas ar bezmiegu?
Labdien.

Mani jau ilgāku laiku nomocīja bezspēks, kam nu jau pāris mēnešus seko neremdināma miega bada problēma. Man ir 32. Guļu 10-14 stundas diennaktī un pretoties miegam ir bezjēdzīgi, jo tas savukārt noved pie dusmu izvirdumiem vai pretēji - sabrukuma un raudāšanas.

Arī atlikušo dienas daļu nejūtu mundrumu. Esmu konsultējusies ar ģimenes ārstu, taču tas aizbildinās tad ar ziemas, tad ar pavasara spēku izsīkumu un tā bez gala. Analīzes neko neuzrāda. Lietoju vitamīnus, ir fiziskas aktivitātes 2X nedēļā, taču nekas nelīdz.

Aptuvenais režīms - eju gulēt 21-22 ceļos 7(ar modinātāju) no rīta, taču vēlākais ap11 jau saprotu, ka jāiet gulēt un tad tas turpinās aptuveni līdz 15.00 (ar modinātāju), bet arī tad grūti piemosties. Esmu panikā, jo līdzcilvēki to uztver kā elementāru slinkuma pazīmi, taču es jūtu, ka kaut kas ļoti dziļi nav kārtībā.

Lūdzu dodiet kaut kādu padomu, kur vērsties, pēc palīdzības un ar ko sākt.
Atbild:
"Miega slimību centrs"
Labdien! Pēc šāda izklāsta ir ļoti grūti ko atbildēt. Aicinām Jūs sākt ar anketas aizpildīšanu www.miegacentrs.lv. Pēc pirmās anketas aizpildīšanas Jums piedāvās aizpildīt arī otru un nosūtīt uz Miega centra e-pastu. Tad mums būs iespēja saņemt plašāku informāciju....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko man iesākt, ja man ir depresija pēc onkoloģiskas saslimšnas ārstēšanas?
2010.g. aprīlī man veica urīnpūšļa vēža operāciju-1.stadija, vienā vietā 2.stadija-pēcpārbaudes man veiksmīgas. Bet vasarā pēc 6 ķīmijas procedūrām, kuras es pārcietu ļoti smagi gan fiziski, gan morāliski - esmu tādā depresijā, tādā stresā, ka man ir ļoti grūti 3 mēnešus - 1 reizi nedēļā gāju pie psihologa, hipnozes janvārī 1 nedēļu - pēc psihologa ieteikuma pavadīju Saules zemē – Ēģiptē - iemācījos gulēt, nesatraukties, izgāju masāžas, džakzui.

Atgriezos darbā un atkal tāds stress, depresija. Esmu skolotājs - stundas novadu, manuprāt, ļoti labi, jo es mīlu šo darbu un arī skolēni mani mīl. Bet, kā beidzas skola esmu atkal depresijā, stresā - ģimenes ārste man izrakstīja antidepresantus-paroxetin, airtal, xanax,lexotanil. Diemžēl jūtu, ka man devas jāpalielina, lai nekļūtu nejauks apkārtējiem - pieaugušajiem, jo es mīlu savus skolēnus, viņi mani - un tās 6-8.stundas dienā man ir prieks.

Lūdzu pasakiet, iesakiet, ko man vēl darīt LOC vēl pateica, ka iespējama prostas izgriešana- ja nelīdzēs ZOOXON, fokusin
Atbild:
Neirožu klīnika sadarbībā ar Daci Simsoni, psihiatri
Labdien! Terapija, kuru nozīmēja ģimenes ārsts, priekš Jūsu situācijas liekas samērā laba, bet, tā kā nav skaidrs, kādas medikamentu devas, un cik ilgu laiku to visu lietojat, tad vēlams tomēr pēc padoma papildus vērsties pie psihiatra. Dažkārt ir vēlams palielināt antidepresants devu, bet dažkārt labāk piesaistīt kādu no pievienotajiem medikamentiem. Iespējams, ir vērts turpināt darbu ar psihologu. Onkoloģisko saslimšanu gadījumā atveseļošanās periodā ļoti svarīga iekšējā līdzsvara atgūšana...

Psihoterapija / psihiatrija

Vēlējos uzzināt, kas varētu būt pie vainas šiem izdalījumiem un vai to var izraisīt hormonu izmaiņas, vai problēma varētu būt nopietna?
Labdien.

Man ir 17 gadi un man mēnešreižu vietā no maksts izdalījās nedaudz lipīgi sarkani brūni izdalījumi no maksts, bet pēc pusmēneša man tas atkārtojās tikai nedaudz. Pirms tam man tā nav bijis. Vēlējos uzzināt, kas varētu būt pie vainas un vai to var izraisīt hormonu izmaiņas, vai problēma varētu būt nopietna.

Paldies!
Atbild:
Biruta Geidāne
Labdien! Domāju, ka tas ir saistīts ar hormonālām izmaiņām....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Man ir konstatēta kardijas mazspēja un Ge reflukss (vienkāršā valodā gastrīts un palielināta skābes izdale) kā ar šo lietu sadzīvot?
Man ir konstatēta kardijas mazspēja un Ge reflukss (vienkāršā valodā gastrīts un palielināta skābes izdale) kā ar šo lietu sadzīvot? Ko ieteicams lietot uzturā un no kā kategoriski jātsakās?

Liels paldies par atbildi.
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien! Kardijas mazspēja nozīmē to, ka sfinktors starp kuņģi un barības vadu ir vājš līdz ar ko veidojas GE (no kuņģa uz barības vadu) reflukss - skāba satura atpakaļceļš uz barības vadu. Skābe kairina barības vada gļotādu un izraisa diskomfortu. Kuņģa gļotāda šādam skābumam ir piemērota, bet barības vada gļotāda nē. Kā sadzīvot. Ēst mazām porcijām, tūlīt pēc ēšanas negulēt. Labi palīdz kuņģa skābi bloķējoši medikamenti (Nexium, Omeprozol) kursu veida vai ilgstošai lietošanai. Tos izrakstīs ģimenes...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai tas, ka pēc dzemdībās pieņēmos svarā un nevaru no tā atbrīvoties varētu būt hormonu problēmas?
Labdien!

Man ir ļoti sasāpējis jautājums. Pirms 3 gadiem dzemdēju dēliņu, tad svēru 72kg (pirms dzemdībām) esmu 175cm, pēc dzemdībām paliku resna, lai ko darītu (apmeklēju baseinu, sporta klubu, neēdu vakaros u.t.t) nekas nelīdz.

Tagad sveru 90kg. un šķiet, ka vēl ar vien pieņemos svarā. Vai tās varētu būt hormonu problēmas? turklāt mani sākuši nomocīt izsitumi, gan uz sejas, kakla, muguras. (pirms grūtniecības arī bija, bet ne tik daudz) jautāju ginekologam, atbilde bija- apmēram tāda, ka jāsamierinās, ka neko ar hormoniem nevar darīt. nelietoju nekādus medikamentus vai zāles ne pirms tam, ne arī tagad. esmu ļoti izmisusi, jo nepatīku vairs ne sev, ne šķiet savam vīram..

Ko Jūs man varētu ieteikt? Kādus speciālistus? Cik tas maksā?

Liels paldies!
Atbild:
Nav
Labdien! Iesakām Jums griezties pie endokrinologa, lai noskaidrotu svara pieauguma cēloņus. Ar ģimenes ārsta nosūtījumu maksa pie ārsta ir Ls 3.00....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kas ir erozīva gastropatija un kardījas mazspēja? Kāpēc rodas un ar ko draud?
Labdien,

šodien biju pirmo reizīt taisīju "kobru". Vispār nekas neuztrauca, bet izdomāju pārbaudīt.

Ir ārsta slēdziens: erozīva gastropatija un kardījas mazspēja. Lūdzu paskaidrojiet, kas tas ir, kāpēc rodas, un ar ko draud? Kā arī, kādas būtu Jūsu rekomendācijas?

Cieņā, Samira
Atbild:
Nav
Labdien! FGS rezultāti norāda uz to, ka Jums ir kuņģa gļotādas iekaisums, kā arī pilnībā neslēdzas gredzenveida muskulis starp barības vadu un kuņģi- šī iemesla dēļ skābais kuņģa saturs var nokļūt barības vadā un izraisīt tā gļotādas bojājumu. Iespējams, Jums būtu jāvēršas pie ģimenes ārsta, lai saņemtu recepti skābi mazinošiem līdzekļiem, kas palīdzēs sadzīt kuņģa gļotādai un novērsīs bojājumus barības vadā....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai tas, ka puisis pēc dzimumakta zaudēja samaņu, var būt no karstuma?
Sveicināti!

Man atgadījās notikums- mans puisis (21 g.) zaudēja samaņu dušā, pirms tam mēs mīlējāmies. Pēc apmēram 1 min viņš attapās un nesaprata, kāpēc es uztraucos. Vai tas var būt no karstuma?

Iepriekš paldies!
Atbild:
Nav
Labdien! Bezsamaņas stāvoklis var iestāties arī no pārāk karstas dušas- asinsvadu paplašināšanās dēļ. Ja sūdzības atkārtosies, iesakām vērsties pie ģimenes ārsta....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko jūs iesakāt lietot, ja sasprēgājuši krūšu gali - sāpīgi barot bērnu?
Droši vien parasts jautājums - Ko jūs iesakāt lietot, ja sasprēgājuši krūšu gali - sāpīgi barot bērnu? Vēlētos zināt gan tautas medicīnas līdzekļus, gan farmaceitiskos.
Atbild:
Medicine.lv sadarbībā ar Dr.S.Liepu, ĀGENSKALNA KLĪNIKA
Labdien! Krūts galiem pirmkārt ir ļoti svarīga higiena - bieži mainīt ieliktnīšus un 2 reizes dienā dušā mazgāties. No lokāliem līdzekļiem ieteiktu kliņgerīšu ziedi un propolisa un smiltsērkšku ziedi, no ķīmiskajiem preparātiem Bepanten piemērām....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Man ir tukša augļa ola 7/8 nedēļas un brūni izdalījumi. Vai man nogaidīt, ka pats sāks tīrīties?
Labdien.

Man jau otro reizi apstiprināja daktere, ka ir tukša augļa ola 7/8 nedēļas un brūni izdalījumi.

Vai man nogaidīt, ka pats sāks tīrīties, kā citi ārsti iesaka? Esmu nesaprašanā.
Atbild:
Ingrīda Šilberga
Labdien! Nezinot tuvāk situāciju nevaru precīzi atbildēt, nevajadzētu pieļaut iekaisumu, ja ir apstājusies grūtniecības attīstība....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ko Jūs man, lūdzu, ieteiktu darīt?
Labdien,

Man ir 3 gadus jauna meitiņa, dzīvo laukos pie manas mammas. Es vēl gaidu Rīgā uz bērnudārzu rindu.

Praktiski es meitiņu redzu tikai reizi mēnesī, jo biežāk netieku no darba un finansiālo apstākļu dēļ. Katru dienu sazvanāmies. Nesen mana meitiņa pati sāka prasīt omai- tas ir manai mammai, lai man piezvana - pat trīs reizes dienā, bet es esmu darbā un varu atbildēt pārsvarā tikai vakaros.

Problēma ir tāda, ka viņa jau kādas sešas dienas ir sākusi raustīt valodu - tas ir - apstājas pie viena vārda un atkārto to vairākas reizes un tālāk nevar pateikt, prasa omi, lai pasaka man tālāk.

Oma saka, ka viņa tai momentā piemiedz acis un piešķieb galvu. Pirms tam nav bijušas nekādas problēmas, pat slimojusi ne ar ko tādu nav, ja nu vienīgi sešos mēnešos ar iesnām. Laukos viņa katru dienu ar omu iet pastaigāties. Vispār veselīga. Nevienam no mums nekas tāds nav bijis.

Ko jūs man lūdzu ieteiktu darīt?
Atbild:
Gunārs Trimda
Labdien! Tās ir logoneirozes izpausmes stresa rezultātā. Vēlams griezties pēc palīdzības pie bērnu psihiatra....

Psihoterapija / psihiatrija

Man ir problēma atšķirt attēlu tumšā dienas laikā, kas tas ir un vai to var ārstēt?
Labdien!

Man ir problēma atšķirt attēlu tumšā dienas laikā. Pie stūres praktiski cenšos nebraukt vakara stundās, jo labi redzu, bet tālumā objektus atšķirt nevaru. Kas tas ir un vai to var ārstēt?
Atbild:
Rets Skrickis
Labdien! Tie varētu būt gan neliela tuvredzība, vai kādi citi redzes traucējumi. Lai noteiktu iemeslu un tālako taktiku, Jums jāiet pie acu ārsta izmeklēties....

Acis, optika / acu veselība