medicine.lv skaitļos

Lietotāji online283
Aktīvie uzņēmumi12681
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Vai antistreptolizīna testa paaugstināts rezultats ietekmē veselību?
Ģimenes ārsts nozīmēja iekaisuma testus. Nodevu Antistreptolizīna testu, tas ir 580. Norma ir līdz 200. Ko tas varētu nozīmēt? Jūtos labi.
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Šis paaugstinātais tests visbiežāk liecina par kaut kādiem locītavu reimatiskiem iekaisumiem, ko visbiežāk izsauc heimolītiskais streptokoks (streptococcus haemoliticus)....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā atbrīvoties no nepatīkamiem izdalījumiem maksts apvidū?
Labdien,

Takā atrodos ārzemēs nav iespējams apmeklēt ginekologu. Man ir gaiši dzelteni ūdeņaini izdalījumi no maksts ar izteiktu sēnes smaržu.

Vai es drīkstu lietot "Gynofort" vaginālo krēmu vai varbūt ko citu? Sešas "floragyn" svecītes nepalīdzēja!

Būšu pateicīga par atbildi!
Atbild:
Dace Zolberga
Labdien, Droši var lietot "Gynofort" vaginālo krēmu. Ja tā ir maksts sēnīte, trāpīsiet desmitniekā, ja cita infekcija, tad sliktāk nebūs. Protams, labāk doties pie ārsta, paņemt maksts floras iztriepi un saņemt adekvātu terapiju....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai tie tiešām ir tikai VD simptomi?
Sveiki,

Apmēram pirms trīs gadiem man parādījās ļoti stipras galvassāpes, kas turpinājās apmēram 3 mēnešus. Pretsāpju zāles nelīdzēja. Neirologs teica, ka tas varētu būt no stresa. Pēc laika sāpes pašas pārgāja.

Strādāju UK, man bija fiziski smags darbs, lielākoties, vajadzēja atrasties ar galvu uz leju (strādāju fermā, novācot dārzeņus), tad vēl bija jālīmē uzlīmes uz paciņām, galva stundām bij jātur kā nedaudz pagriezta uz sāniem. Bieži bij stīva un saspringta spranda. Pagājušogad bija panikas lēkme, tas notika ļoti pēkšņi. Pēc tam viss strauji mainījās. Nerealitātes sajūta, šausmīgi reiboņi un galvas spiešana, apgrūtināta elpošana.

UK ārsts izrakstīja AD, jo tā esot depresija, tos, tomēr nedzēru, aizbraucu uz LV, pateica, ka Veģetatīvā Distonija, kaut gan neko citu nemaz nepārbaudīja, zāles nekādas nedzēru. Vienīgi vitamīnus. Tā ilgi nosēdēju mājās, nevarēju iziet ārā dēļ reiboņiem (piebildīšu, ka pirms tā man bija diezgan liels stress). Tikai 8 mēnešus pēc tās pirmās panikas lēkmes, saņēmos un aizbraucu uz UK atkal (bet uz citu vietu), reiboņi nedaudz samazinājās, galvas spiešana ne uz sekundi nav pazudusi. Atradu darbu, kurš bija sēdošs, bet pēc darba vienmēr mēģināju veikt kaut nelielas fiziskas aktivitātes.

Apmēram, 9 mēnešus vēlāk pārvācos pie puiša, paliku stāvoklī, bet 8 nedēļā bija spontānais aborts. Tagad atkal ir ļoti slikti. Šausmīgi sāp spranda, nevaru pakustināt galvu, tāda sajūta, ka kakla vietā būtu diegs. Nevaru pat pāriet pār istabu dēļ reiboņiem! Un sāp arī galva un mugura! Mēģināju pavingrot, bet nevaru pilnīgi neko izdarīt dēļ tiem reiboņiem - un visu laiku ir migla acīs, pilnīgs nespēks un miegainība visu laiku! Esmu izmisumā! Nezinu, ko iesākt!

Vai tie tiešām ir tikai VD simptomi?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Izejot no sūdzībām tā tiešām ir veģetatīvās nervu sistēmas problēma, kura radusies ilgstošas spriedzes, stresa, noguruma rezultātā. Lai atveseļotos ir nepieciešama ilgstoša nervus sistēmas stiprinoša terapija, pareiza izpratne par slimību un tās izpausmēm, fiziskas aktivitātes, svaigs gaiss utt. Protams, nezinot neko sīkās par Jūsu kopējo veselības stāvokli un neveicot nekādus izmeklējumus mēs nevaram izslēgt arī citas saslimšanas....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā ātrāk sadziedēt augoni?
Labdien.

Man bija augonis, dažas dienas sāpēja. Liku "Višņevska" ziedi, bet tagad strutas ir izgājušas, lielākā daļa, bet palicis tāds kā tukšs krāteris un vairs nesāp. Antibiotikas nelietoju.

1. Ko darīt?
2. Vai ir kāda smēre, kas varētu ātrāk to rētu aizvilkt?
3. Vai vēl lietot "Višņevski"?

Liels paldies par atbildi!
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien, Ja brūce iztīrījusies var lietot kādu antibakteriālu krēmu, piemēram, "Fucudin", apmēram 5 dienas. Tad, kad brūce slēgusies, lai mazinātu rētaudu veidošanos var lietot "Contractubex" gelu kā norādīts anotācijā....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Pēc cik ilga laika samazinās transglutamināzes IgA līmenis?
Sveicināti!

Gribētu uzzināt, cik īsā/ilgā laikā pēc glutēna saturošu produktu izslēgšanas no uztura serumā samazinās transglutamināzes IgA līmenis?

Paldies!
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien, Transglutaminazes IgA ir viens no pašreiz visspecifiskākajiem celiākijas diagnostikas kritērijiem. Ieturot stingru diētu pēc vairākiem mēnešiem šim rādītajam būtu jāsamazinās(diemžēl konkrētāku laiku nosaukt nav iespējams)....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Uz plaukstas virspuses ir mazs bumbulis, kas tas ir?
Labdien!

Man uz plaukstas virspuses jau vairākus gadus ir mazs bumbulis. Šķiet, ka saistīts ar zeltneša dzīslu, jo, kustinot šo pirkstu, bumbulis kustas līdzi. Pēdējo mēnešu laikā bumbulis ir kļuvis divas reizes lielāks (zirņa lielumā).Bumbulis ir paciets, nav īpaši sāpīgs. Ir mazliet nepatīkama sajūta, kad viņu piespiež.

1. Kas tas varētu būt?
2. Vai man jāapmeklē kāds speciālists? Ja, jā, tad kāds?

Paldies, gaidīšu atbildi!

Atbild:
Anda Kariņa
Labdien, Tā varētu būt ganglioma (ar cīpslu saistīts labdabīgs veidojums, cista ar gēlveida saturu). Ja traucē jādodas pie ģimenes ārsta....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai iespējams, ka žultsakmeņi šoreiz ir izveidojušies žultsvadā?
Labdien!

Man pirms pusotra gada izoperēja žultspūsli, jo bija spiedošas sāpes un žultsakmeņi žultspūslī. Pēc operācijas viss bija kārtībā, taču šonakt atkal sajutu tās sāpes, kādas man bija pirms operācijas.

Vai iespējams, ka žultsakmeņi šoreiz ir izveidojušies žultsvadā? Ja tā, vai to varētu redzēt veicot USG?

Esmu 27 gadus veca, nav liekā svara, nekādas diētas neievēroju.
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Jā, ultrasonogrāfiski var diagnosticēt akmeņus....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko darīt gadījumā, ja ir problēmas ar vēdera izeju?
Labdien!

Man ir problēma ar vēdera izeju. Man jau apmēram kādas 3 nedēļas ir šķidra vēdera izeja. Nekad tik ilgi tas nav bijis, un arī pārtikas maiņas nekāda nav bijusi! Tai pat laikā arī man jau kādu laiku, varbūt arī pat tās 3 nedēļas, nedarbojas kuņģis, nav normāla apetīte, visu laiku balta mēle, un citreiz pat slikta dūša un bezspēks! Dzeru zāļu tējas katru dienu.

Vai šīs lietas varētu būt saistītas un kā man ar tām tikt galā?

Paldies!
Atbild:
Nav A.Sizova
Labdien, Ieteicams veikt gastroskopiju kuņģim, jo kuņģis un zarnu trakts Jūsu gadījumā darbojas pastiprināti. Apmeklējiet ģimenes ārstu, lai viņš nozīmē Jums kuņģa-zarnu trakta izmeklējumus un analīzes no vēnas, lai noteiktu aknu un aizkuņģa dziedzera darbību....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kādēļ tirpst ķermenis?
Labdien!

Man ir jautājums par tirpšanu. Bieži vien ne no kā man tirpst plaukstas lieluma rajons uz muguras virs kreisās lāpstiņas, zem pleca (bet ne pats kreisais plecs). Tirpšanas pati ne no kā sākas un pati arī pēc laika vienkārši pāriet. No kā tas varētu būt?

Vēl reizēm pēc vingrošanas (vēderpreses un staipīšanās) man sāk tirpt viss ķermenis. Tāda sajūta, ka skudriņas pa visu ķermeni ietu, parasti pēc kādām 2 vai 3 min pāriet. Tas varētu būt saistīts?

Paldies jau iepriekš par atbildi!


Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Visbiežāk tirpšanas ir saistītas ar mugurkaula skriemeļa problēmām vai arī asinsrites traucējumiem, ko varētu izsaukt veģetatīvas nervu sistēmas spazmas, vai arī kādi organiski asinsvadu bojājumi. Lai spriestu par to vai šīs problēmas ir saistītas ir nepieciešama izmeklēšana, kuru rezultātā būtu noskaidrots minēto sūdzību iemesls....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko darīt, ja brilles izgatavotas pēc nepareizas receptes?
Sveicināti!

Ir notikusi liela kļūda, daktere ir sajaukusi dokumentus un man izrakstījusi pilnīgi ačgārnas brilles, kaut gan es ar viņām redzu! Panēsāju trīs dienas un man sāka reibt galva, slikti jutos un tad man bija pamats domāt, ka pie vainas ir brilles.

Pārbaudīju briļļu recepti ar kontaktlēcām un atšķirība ir milzīga! Nesakrīt pilnīgi neviens dats, ne cilindrs, ne aksis, ne dioptrijas, ne labajai, ne kreisajai acij. Skaidrojums ir viens - tika sajaukti dokumenti, kad izrakstīja brilles, jo daktere vadījās pēc manas vecās kontaktlēcu pases, kura acīmredzot izrādījās ne mana.

Jūtos briesmīgi, tagad grūti pierast pie vecajām brillēm, acis ir samocītas, jūtās nogurušas. Iesakiet, ko lai daru šādā gadījumā, domāju tieši par morālo pusi un kaitējumu manām acīm.

Paldies jau iepriekš!
Atbild:
Rets Skrickis
Labdien, Briļļu un kontaktlēcu receptes var atšķirties. Tādēļ, lai pateiktu, vai Jūsu briļļu recepte varētu atbilst kontaktlēcu receptei ir jāredz abas receptes....

Acis, optika / acu veselība

Ko man darīt, ja visu laiku vēlos ēst, bet pēc ēšanas sāp vēders?
Labdien!

Es esmu vel pusaudzis, bet man visu laiku gribas ēst! Es paēdu, bet pēc stundas atkal rodas vēlme ēst. Es nezinu ko iesākt, jo manam vēderam ir liela pārpūle. Pēc katras ēšanas reizes man ir sāpes vēderā!

Lūdzu, iesakiet man kaut ko!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Iesakām izmeklēt gremošanas orgānus un vairogdziedzeri....

Veselīgs uzturs

Kas izraisa asinsvadu plīsumus?
Labdien!

Esmu mazliet satraukusies, proti, vakar plīsa asinsvads rokas pirksta locītavā. Tā vietā radās zilums, un sajūta bija tā kā lapsenes dzēliens. Nekas tāds agrāk nav bijis, un mani tas dara bažīgu par savu veselību. Kāpēc tā notiek, un kas to izraisa?

P.S. Pašreiz dzeru zāles Neiromidin - tas priekš rokas tirpšanas, varbūt tas atstāj kādu iespaidu.

Paldies jau iepriekš
Atbild:
Nav A.Sizova
Labdien, Jums ir ieteicams apmeklēt neirologu....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kādēļ mutē veidojas slikta garša, balta mēle un sausas lūpas?
Sveiki!

Man jau pāris mēnešus nomoka tāda slikta garša mutē, nemāku skaidri aprakstīt - tāda ne sausa, ne gļotaina, kā arī no lūpām visu laiku nāk āda nost, un ir balta mēle. Vēl ir tāda lieta ka visu laiku vēderā tādi kā burbuļi, laikam norītais gaiss, bet dabūt viņu ārā ar nav viegli. Visu laiku jāmēģina atraugāties, taču nenāk ārā tik viegli.

Kas tas varētu būt?
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien, Šķiet, ka runa varētu būt par gremošanas traucējumiem, varbūt paaugstinātu kuņģa skābi un iespējamu kuņģa barības vada atvilni. Varbūt ir vēl citi papildus iemesli, kurus bez izmeklēšanas grūti noteikt. Vajadzētu apmeklēt ģimenes ārstu, izmeklēties. Var mēģināt lietot kuņģa skābi samazinošus līdzekļus un gremošanu veicinošus preparātus probiotikas, kurus var iegādāties aptiekā. Nevajadzētu smēķēt, lietot daudz kafijas, nelietot alkoholu. Ja labāk nekļūs 1 nedēļas laikā noteikti...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Cik liela iespēja inficeties ar C hepatītu, iedurot sev adatu no pacienta, kas slimo ar B un C hepatītu?
Labdien,

Nejauši manipulācijas laika iedūru sev pirkstā caur cimdiem adatu - pacientam B un C hepatīts. Brūci kārtīgi skaloju un dezinficēju. Uzrakstīts akts, nodotas analīzes.

Cik liela varbūtība inficēties ar C hepatītu? Nevar izslēgt HIV, jo nav jau zināms, kas pacientam vel varētu būt. Pret B hepatītu esmu izpotēta.

Paldies, par atbildi.
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Spriežot pēc jautājuma, var secināt, ka Jūs esat mediķis vai medicīnas darbinieks, tādēļ zinot, ka neviens šobrīd nevar pateikt vai saslimšana attīstīsies vai nē. Varbūtība ir 50% uz 50%. Regulāri veiciet izmeklējumus uz C un B hepatītu un uz HIB. Iesakām intensīvi palietot antioksidantu saturošus preparātus....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko darīt, ja pēc deguna dobuma operācijas problēmas atkārtojas?
Sveiki,

Man ir tāda problēma, ka pirms 4 mēnešiem man bija deguna dobuma operācija. Pēc šīs operācijas viss it kā gāja uz labo pusi, bija mazāk iesnu un deguns vairs nebija tik aizsmacis. Bet tagad jau kādu nedēļu ar katru dienu vēl vairāk sāka parādīties stipras iesnas. Jau trīs dienas kā oža pilnībā arī ir pazudusi, nelīdz nekas - antibiotikas esmu dzēris, pirtī esmu gājis, pilienus pilinājis, utt. Oža kā nav, tā nav, un deguns ir ciet.

Starp šiem 4 mēnešiem esmu lietojis šņaucamās narkotikas varbūt tas varētu arī būt iemesls?

Cik traki tas varētu būt, un kuru loru jūs ieteiktu apmeklēt manā gadījumā, kas būtu šajās lietā profesionālis?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Jums noteikti ir jāārstējas, jo spriežot pēc Jūsu sūdzībām visdrīzāk Jums ir ieildzis deguna dobuma un gļotādu iekaisums ar tūsku un palielinātiem limfmezgliem....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai pastirprināta svīšana naktīs var būt saistīta ar medikamentu lietošanu?
Labdien.

Man ir 33 gadi, lietoju antidepresantus 1/2 "Rexetine" 20mg, "Lercapinu" 10 ml un "Betaloksu" 50mg, un hormona preparātu "Diane35", bet bieži vien naktis ir svīšana - stipra. AD lietoju jau kādus piecus mēnešus.

1. Vai svīšana var būt saistīta ar medikamentiem? Veicot vairogdziedzera analīzes, viss normas robežās.
2. Kādu speciālistu apmeklēt, jeb tas tomēr ir hormonu preparāta un Ad iespaida?
Atbild:
Nav A.Sizova
Labdien, Jums ir ieteicams apmeklēt endokrinologu....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai enerģijas dzērienu un šokolādes lietošana var iespaidot ALAT aknu testu?
Labdien,

Sakiet, vai tas, ka vairākas stundas pirms asins analīžu noņemšanas tika lietots liels daudzums enerģijas dzēriena ar kofeīnu un šokolāde.

1. Vai tas varētu iespaidot ALAT aknu testu? Kurš bija paaugstināts par 20 vienībām virs normas.
2. Vai arī pareizi skaitās, ka ALAT skatās tukšā dūšā?
Atbild:
Nav A.Sizova
Labdien, Protams, enerģijas dzērieni ne tikai atstāj iespaidu, bet arī bojā aknas....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai sākot lietot zāles pret augstu asinspiedienu organisms pie tām pieradīs?
Labdien!

Kādu laiku regulāri ir augsts asinsspiediens - 160/110. Ārsts izrakstīja "Prestarium". Iespējams, ka augstais asinsspiediens ir augstā holesterīna dēļ. Citas vainas ārsts neatrada. Vecums 35 gadi.

Vai, sākot lietot šīs zāles un vēlāk tās pārtraucot lietot, ir iespējams regulēt savu asinsspiedienu dabīgā ceļā vai tomēr organisms jau būs pieradis pie zāļu ietekmes un tās vienkārši nāksies lietot vienmēr?

Paldies jau iepriekš par atbildi.
Atbild:
Nav A.Sizova
Labdien, Pie tāda asinsspiediena zāles ir jālieto, ja Jums ir paaugstināts holesterīns. Jācenšas ievērot dieta un jāsaņem terapija holesterīna samazināšanai, tad iespējams arī asins spiediens normalizēsies....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kas tā varētu būtu par slimību vai procedūru pēc kuras veiktu šādu pierakstu?
Labdien!

Izlasīju no slimnīcas izraksta lapas: "uzsējums no cervikālā kanāla ir negatīvs".

Vai Jūs varētu paskaidrot par kādu slimību vai procedūru veic šādu pierakstu?

Liels paldies.
Atbild:
Dace Zolberga
Labdien, Uzsējums no cervikālā kanāla ir materiāla paņemšana ar vates kociņu no dzemdes kakla ārējās atveres. Procedūra ir tāda pati kā ginekoloģiskās iztriepes paņemšana. Uzsējums no cervikālā kanāla negatīvs nozīmē, ka dzemdes kaklā patoloģiski mikrobi nav atrasti (tā ir laba atbilde). Šādus uzsējumus ņem pie maksts vai iegurņa iekaisuma slimībām, arī pie urīnpūšļa biežiem iekaisumiem....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai man būtu vērts potēties pret stafilokoku infekcijām?
Labdien!

Man 30 gadi, bet daudz slimoju ar vīrusiem un infekcijām. Piemēram, sākoties niecīgākajām kakla sāpēm, kuras uzreiz jau cenšos apkarot ar dabīgiem līdzekļiem, ar kakla skalošanu, propolisu, zāļu tējām utt. tās paliek tomēr stiprākas un iet dziļāk, tām pievienojas iesnas un klepus, kuru pēc tam var izārstēt ar dabas līdzekļiem 2nedēļu laikā.
Šādos gadījumos neķeros uzreiz pie antibiotikām, bet slimības vienalga ķeras klāt. Pēdējos gados sākuši mesties augoņi,ko nekad agrāk neesmu manījusi. Vai man būtu vērts potēties pret stafilokoku infekcijām?
Atbild:
Nav A.Sizova
Labdien, Domāju, ka nav vērts. Jāceļ imunitāte, jālieto vitamīni, zivju eļļa, ieteicams kurss ar Wobenzīmu (imunitātes stimulators)un domāt labas domas!...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri