medicine.lv skaitļos

Lietotāji online296
Aktīvie uzņēmumi12681
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Ko var darīt, lai sfinkteris starp kuņģi un barības vadu slēgtos ciet?
Labdien,

Man pirms gada gastroenterologs konstatēja barības vada atviļņa slimību un bija arī 12 pirkstu zarnas čūla, kura jau ir sadzijusi. Pēdējo reizi uz kobru biju oktobrī, bet tur neko vairs neatrada. Skābes samazinošas zāles lietoju vairāk nekā gadu, bet tāpat joprojām katru dienu ir skābums.

Ko var darīt, lai tas sfinkteris (muskulis) starp kuņģi un barības vadu slēgtos ciet? Vai tiešām tikai operācijas var palīdzēt? vai visu mūžu zāles būs jādzer? Man 23 gadi.
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien, Diemžēl neko daudz darīt nevar. Droši vien visu jau esat izmēģinājuši - ēst regulāri, mazām porcijām; negulēt tūlīt pēc ēšanas; saglabāt normālu ķermeņa svaru; panākt regulāru vēdera izeju; uzturēt labā tonusā vispārējo ķermeņa muskulatūru; novērst stresu; nedzert kafiju tukšā dūšā; nesmēķēt. Diētā izvairīties no skābi veidojošiem produktiem, vēdera uzpūšanos veicinošiem produktiem. Attiecībā uz medikamentiem var izmēģināt antacīdus. Skābi mazinošas zāles jeb protonsūkņu...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Можно ли лечить полинейропатию конечностей гомеопатическими препаратами и какими?
Добрый день,

Можно ли лечить полинейропатию конечностей гомеопатическими препаратами и какими? Диагноз быль установлен в клинике Гайльэзерс. Вредными привычками не страдаю, сахарный диабет не диагностирован, гипертония хроническая много лет. Живу в Лиепае.

Пожалуйста ответьте.
Atbild:
Kristīne Ozoliņa
Labdien, Jums tikai homeopātijas speciālists varēs izvērtēt vispiemērotākos medikamentus....
Atbild:
A. Kariņa ģimenes ārsts
Labdien, Polineiropātijai var būt dažādi cēloņi un būtu jāzina, kas un kā jau ir izmeklēts....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai sāpes pāries un zobi ar laiku neizkritīs, vai nepaliks melnāki?
Labdien,

Es pirms 1 mēneša sasitu vaigu. Uzreiz pēc traumas bija asas sāpes augšžoklī un 4 zobos sākot no priekšzoba uz sasisto pusi. Iedzēru pretsāpju tableti, sāpes pārgāja, tikai piespiežot vaigu blakus degunam sāpēja un neliels pietūkums bija, bet zobi un smagana nejūtīgi kā pēc narkozes. Aizgāju pie ģimenes ārsta, izrakstīja Olfen 75mg, uztaisīju rentgenu, kauls neesot lauzts, bet vēl joprojām pēc 1 mēneša zobi nejūtīgi, smagana mazliet sāpīga.

Vai tas pāries pats, vai zobi neizkritīs ar laiku vai nepaliks melnāki - kā nedzīvi, ko man darīt? Nevaru atļauties tērēt daudz naudas pie zobārsta, kurš tikai pateiks ka neko nevar darīt, tāpēc sakiet, vai vispār ir iespējams ko līdzēt.
Atbild:
SIA
Labdien! Šādi simptomi ir parasti pie vaiga kaula lūzuma vai nerva traumas, pacients jāredz uz vietas. Arī ārstēšana ir atkarīga no diagnozes....

Zobārstniecība / mutes veselība

Vai kāds no ārstiem, lūdzu, varētu man ieteikt, ko darīt?
Labdien,

2011.gada augusta beigās nejauši ievēroju, ka kopā ar sēklu no dzimumlocekļa izdalās tādi jocīgi oranži brūni, ne cieti, pirkstos saberžami, pēc izskata caurspīdīgi stiklaini, 1 - 2 mm lieli veidojumi. Nekādas sāpes izdalīšanās brīdī nejutu. Arī ikdienā nekādas sāpes neesmu novērojis, un urinēšana vienmēr ir brīva un nesāpīga. Urīna analīzes ap to pašu laiku (augusta beigās) bija pavisam labas. Arī asins analīzēs nebija kur piesieties. Pēdējo reizi pēc ģimenes ārsta norīkojuma profilaktiska prostatas pārbaude bija veikta 2010.gada oktobra vidū (ultrasonogrāfija). Toreiz pārbaudīja arī nieres. Neko ārpus normas nekonstatēja.

Kopš tā laika nekādas prostatas vai urīnceļu pārbaudes nav veiktas.

Pēdējo reizi pirms mēneša minētos izdalījumus kopā ar sēklu vairs nekonstatēju. Domāju, kas tā varētu būt par lietu. Man ir 26 gadi. Līdz minētajam laikam augustā man nekas tamlīdzīgs nebija bijis. Kaitīgu ieradumu man nav. Dzimumattiecību vēl nav bijis. Dzīvoju diezgan veselīgi, 2 reizes nedēļā peldu baseinā, slēpoju, braucu ar velosipēdu.

Vai kāds no ārstiem lūdzu varētu man ieteikt, ko darīt? Kur Latvijā (Rīgā) ārpus savas ģimenes ārsta prakses var vērsties ar šādām problēmām? Šobrīd taisos nodot urīna analīzes un iet pie ģimenes ārsta.
Atbild:
MFD Veselības centrs
Labdien, Spermas izskatam un konsistencei nav klīniskas nozīmes, ja vien tikai tās nav kopā ar kādām citām sūdzībām. Ņemot vērā Jūsu sūdzības, būtu ieteicama urologa konsultācija, kā arī veikt spermas gan klīnisko analīzi, gan uzsējumu....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Pie kura no speciālistiem labāk vērsties?
Labdien,

Esmu iepazinusies ar informāciju par psihoterapiju un psihiatriju, apmēram saprotu ar ko abas minētas atšķiras. Sakiet, lūdzu, kā pašam cilvēkam izvērtēt, cik dziļa ir viņa problēma un pie kura no šo nozaru speciālistiem labāk vērsties?
Atbild:
Ingrīda Cera
Labdien, Jūs varat griezties pie psihiatra vai psihoterapeita un kopa ar ārstu izlemsiet, kāda ārstēšanas metode Jums palīdzes vislabāk....

Psihoterapija / psihiatrija

Kā diagnosticē zivs lenteni bērnam ?
Labdien,

Kā diagnosticē zivs lenteni bērnam?
Atbild:
Larisa Zaharova - ģimenes ārsta un pediatra prakse
Labdien, Lenteni bērniem un pieaugušajiem diagnosticē vienādi: taisa fēču izmeklēšanu ar ”bagātināšanas” metodi. Bet iespējami tādi gadījumi, kad fēcēs parazītu oliņas nav atrastas, bet cilvēkam parazīti (lenteni vai cita veida helminti) ir. Tāpēc rekomendēju periodiski aprunāties ar jūsu bērna pediatru vai ģimenes ārstu par helmintozes profilaksi un veikt to, jā ārsts to uzskata par nepieciešamo....

Pediatrija / bērnu veselība

Kādēļ mazulis neēd?
Labdien,

Mans mazulis slikti ēd no pudelītes. Bērniņam ir 2 mēnesīši un ēd mammas pieniņu no pudelītes. Krūti neņēma jau dzemdību namā.

Mums ir problēma tāda, ka bērns ēd pa mazām porcijām. Vienā ēdienreizē apēd 10 līdz 40 mlg. Sakumā iesāk ēst smuki, bet pēc tam raujas nost no pudelītes, groza galvu uz vienu pusi, tad uz otru pusi. Bet kad atkal pieliek pudelīti pie mutes tver to, drusku iezīž un atkal raujas nost. Citreiz ēšana mums paiet veselu stundu, ar raudāšanu. Bērns sāk raudāt, ļoti enerģiski spārdās ar kājiņām un rociņām. Redzu, ka bērniņš grib ēst, bet nevar paēst. Pirmās divas, trīs dzīves nedēļas bērns ēda labi. Vienā ēdienreizē varēja apēst pat 120 mlg. Pirmajā mēnesī pieņēmās svarā par 1kg, bet tagad otrajā mēnesī pieņēmies svarā ir tikai par 350 gramiem. Ēšana ar vien pasliktinās. Pa diennakti mazulis vidēji apēd ap 500 mlg. Vienu brīdi pa miegam ēda labi, bet tagad pat pa miegam vairs neko neapēd. Esmu visu ko izmēģinājusi. Mēģināju dot piena maisījumu, bet tas pats.

Mutītē neatrodu nekādu piena sēni vai stomatītu. Esmu pamainījusi arī pudelītes ar dažādu tecējuma ātrumu. Tagad baroju mazuli ik pēc stundas, lai tik saņemtu vairāk pieniņa. Kad bērniņš ilgāk guļ, tad sanāk ka retāk baroju. Pati esmu diezgan mierīgs cilvēks un nekādu stresu man nav. Ir dzirdēts, ka bērns ar mammas pienu varot saņemt mammas stresu un tāpēc var būt nemierīgs. Runājos arī ar bērna ģimenes ārstu, bet ārsts neko prātīgu man nevarēja pateikt. Varbūt, ka Jūs man varat ko ieteikt. Varbūt, ka jāgriežas pie kāda speciālista.

Esmu dzirdējusi, ka vienam bērniņam ir bijusi tāda vaina kā barības vada stenoze. Vai tas var būt?
Atbild:
Medicine.lv
Labdien, Domāju, kā Jums atkārtoti un steidzīgi jāgriežas pie bērna ģimenes ārsta ar dotām sūdzībām. Par cēloņi tam, ka bērns slikti ēd un maz pieņemas svarā, var būt dažādi veselības traucējumi. Tas var būt vidusauss iekaisums, kad zīšanas process ir sāpīgs, var būt kāda cita infekcija, kad bērna stāvoklis nav labs un ir samazināta apetīte, var būt bērnam ir kādas mutes dobuma vai citu gremošanas trakta daļu īpatnības, kas neļauj produktīvi zīst. Jebkurā gadījumā nepieciešama izmeklēšana: pilna asins...

Pediatrija / bērnu veselība

Kāds risks, ka dzemdes polipu un olnīcu cistu veidojumi var kļūt ļaundabīgi?
Labdien,

Manai mammai, 67 gadi - atklāja dzemdes polipu un olnīcu cistu, taču viņai nav nekādas sūdzības. Ārsts piedāvāja izoperēt gan dzemdi, gan olnīcas. Mammu māc ļoti lielas šaubas vai operācija vispār ir vajadzīga, varbūt ar šiem veidojumiem viņas vecumā var sadzīvot, jo sūdzību nav nekādu.

Kāds ir risks, ka šie veidojumi var kļūt ļaundabīgi?
Atbild:
Gita Ruttasa, ginekoloģe, dzemdību speciāliste, klīnika Piramīda
Labdien, Uz Jūsu jautājumu ļoti grūti atbildēt, jo katra konkrētā situācija ir jāvērtē individuāli. Liela nozīme ir ģimenes slimību vēsturei - vai māsām, brāļiem, vecākiem, vecvecākiem ir vai nav bijušas ļaundabīgas saslimšanas. Ja Jūsu ārsts piedāvāja operāciju, būtu nepieciešams tieši ar ārsti izrunāt iespējamos risku, jo risku veido dažādu pazīmju kopums. Varbūt nav jāizoperē dzemde un olnīcas, bet iespējams veikt histerorezektoskopiju un likvidēt polipu un veikt laparaskopisku operāciju un...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai Latvijā ir iespējams iegūt bakalauru un maģistra grādu kosmetoloģijā?
Labdien,

Man ir 20 gadi, šovasar pabeigšu Rīgas Valsts tehnikuma ķīmijas tehnoloģijas nodaļu. Iegūšu vidējo speciālo izglītību. Tā kā esmu sapratusi, ka uzņēmēja un biznesa vadīšana man neinteresē un trūkst arī vēlēšanās, esmu ļoti ieinteresēta kosmetoloģijas koledžas piedāvājumā.

Vai Latvijā ir iespējams iegūt bakalauru un maģistra grādu kosmetoloģijā? Ja var, tad kur?

Jau iepriekš pateicos!
Atbild:
Nellija Janaus
Labrīt, Nē, bakalauru un maģistra grādu kosmetoloģijā pašlaik Latvijā Jūs iegūt nevarēsiet - nav tam atbilstošu augstākās izglītības programmu. Ir divas kosmetoloģijas koledžas, kas piedāvā profesiju "skaistumkopšanas speciālists (kosmetoloģijā)", 4.profesionālās kvalifikācijas līmenis, 1.līmeņa augstākā izglītība. Skaistumkopšanas speciālista profesionālās darbības veikšanai nepieciešamās kompetences un profesionālās darbības pamatuzdevumi ir adekvāti kosmētiķa profesijai,...

Kursi, semināri, mācību centri

Kāpēc pulss palielinās, bet spiediens ir normāls?
Labdien,

Man ir 62 gadi, sirgstu ar hipertoniju un es lietoju Lercapin 20 no rītiem, vakaros Tenaxum1. Bet šogad pat vairākas reizes dienā pie jebkuras slodzes palielinās pulss un sirds dauzās ne pa jokam. Reizēm krūtīs ir tādas spiedošas vai velkošas sāpes, bet atguļoties pēc brīža pāriet, protams, pie pilnīga miera. Agrāk man arī bija šādas problēmas,gan ļoti reti, toreiz kardiogramma novirzes nekonstatēja. Spiediens 119/65 P 104... citreiz P ir vēl lielāks.

Es gribu saprast, kas ir par iemeslu, kad pulss palielinās, bet spiediens ir visnotaļ normāls. Nu man jau ir vēl visādas kaites, bet vai var ietekmēt pulsu nieru mazspēja un operēts vairogdziedzeris?

Paldies par atbildi!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Paātrināts pulss varētu būt pie sirds mazspējas, funkcionāliem veģetatīvās nervu sistēmas traucējumiem, iespējams arī, ka tās ir sekas sakarā ar bijušajām vairogdziedzera problēmām. Lai precīzāk atbildētu uz uzdoto jautājumu ir nepieciešamas daudz pilnīgākas ziņas par jūsu veselību, slimības vēsturi un lietotajiem medikamentiem....

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Kādēļ regulari tirpst roka un kāju rauj krapji?
Labdien,

Mans dzimšanas gads ir 1962., esmu sieviete. Vairāk kā pusgadu ir problēma ar labo roku - tā nepārtraukti tirpst (gan dienā, gan arī naktī). Satvēriens kā arī pirkstu jūtīgums nav vairs normāls (kļūst nejūtīgs).

Arī kājām problēma, jo ļoti bieži rauj krampji (lielu muskuļos), izteikti naktīs. Diemžēl pie ārsta finansiālu problēmu dēļ nevaru aiziet. Varbūt tā jābūt gadu dēļ, vai kafijas lietošana ietekmē? Asinsspiediens ir pazemināts (no 21 gada vecuma) un neesmu korpulenta, drīzāk kalsna.

Fiziskās nodarbes un svaigs gaiss ir regulāri, jo dzīvoju privātmājā ar dārzu, kur aktivitātes netrūkst. Neesmu slimīga, nekādas īpašas kaites nav bijušas, un ārstu apmeklējumi pēdējos 5 gados nav bijuši.

Varbūt ir kāds izskaidrojums, kāpēc tā notiek, un ieteikums, ko darīt?



Atbild:
Anda Kariņa
Labdien, Rokas tirpšanai varētu būt divi iemesli: 1) Varētu būt, ka ir karpālā kanāla sindroms. Karpālais kanāls sašaurinās pie pastiprinātas slodzes plaukstas locītavā; 2) Iemesls jāmeklē kakla rajonā, kur var būt vaina brahiālajā pinumā vai nervu saknītes spondilozes vai muskuļu saspringuma dēļ. Lūdzu griezties pie ārsta sakarā ar rokas tirpšanu, Jušanas traucējumi visticamāk liecina par nervu nospiedumu vai bojājumu, kas neārstēts var kļūt neatgriezenisks. Kāju krampji varētu būt...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Man reizi gadā pasliktinā redze, ko darīt?
Labdien.

Man ir 36 gadi un apmēram reizi gadā pēkšņi pasliktinās redze. Priekšā ir pelēki laukumi un skatoties uz cilvēku, piemēram, neredzēju zodu un vēl kādu laukumu.

Viss sākās ar to, ka vienai acij sākās tāda kā gaismas mirgošana. Asinsspiediens tajā brīdī normāls, pēc 20 min viss pāriet. Man arī bērnībā dažreiz tā bija, tikai tad to pavadīja nelaba dūša un galvassāpes vienā pusē.
Atbild:
Iveta Mežatuča , acu ārsts
Labdien, Jūsu problēma varētu būt saistīta ar īslaicīgiem asinsrites traucējumiem. Iespējams arī migrēnas lēkmes veids. Daudz retāk akūta acu spiediena paaugstināšanās, tomēr ļoti netipiski. Rekomendējam sākt ar neirologa konsultāciju....

Acis, optika / acu veselība

Cik bieži ārstējošajam ārstam jāapmeklē savs pacients slimnīcā?
Labdien,

Sakiet, lūdzu, cik bieži ārstējošajam ārstam būtu jāapmeklē savs pacients slimnīcā? Mazs bērns ar diagnozi rabdomiosarkoma atrodas bērnu slimnīcas hematoloģijas nodaļā Vienības gatvē, veselības stāvoklis ļoti smags, bet ārstējošais ārsts savā vietā katru dienu sūta rezidentus.

Vai tas ir normāli?

Paldies.
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien, Attiecībā uz ģimenes ārstiem nav nekāda likuma, kas noteiktu, ka ģimenes ārstiem būtu pienākums apmeklēt savus pacientus slimnīcā. Attiecībā uz stacionāra ārstiem, ja ārsts apmāca rezidentu, tad pamatā visu veic rezidents, bet apmācošā ārsta vadībā. No cilvēciskā viedokļa raugoties mans ieteikums Jums ir satikties ar sava bērna ārstējošo ārstu un aprunāties par to, ka vēlaties citu sadarbības modeli....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kādas sekas var būt, ja acs plakstiņā sataustāms izaugums?
Labdien,

Plakstiņā no ārpuses var sataustīt mazu bumbulīti - ļoti mazinu. Reizēm niez vienkārši acs, bet citādāku sūdzību nav.
No iekšpuses izskatās kā asinsvadu izplūdums vienkārši, bet arī tādas kā čūliņas vai pacēlumi saskatāmi. Kādreiz, kad iekļuva tuša acīs berzēju (varbūt tā ir trauma), bet jau labu laiku, nu jau pusgads kā bumbulītis turas - ārēji nav saskatāms, bet ir sataustāms. Atrodas kreisās acs apakšējā plakstiņā tieši pa vidu. Redze arī nav pasliktinājusies.

Ar ko šādā gadījumā var rēķināties?
Atbild:
Iveta Mežatuča , acu ārsts
Labdien, Iespējams šis "bumbulītis" ir krusas grauds, tomēr, lai sniegtu jums precīzāku atbildi ir nepieciešams veidojumu redzēt. Atkarībā no veidojuma tiek nozīmēta ārstēšana....

Acis, optika / acu veselība

Vai ir iespējams kaut ko darīt ar acs plakstiņa ptozi?
Labdien!

Vēlos pajautāt, vai ir iespējams kaut ko darīt ar acs plakstiņa ptozi? Bērnam ir 13 gadu un ir veiktas divas operācijas, kuru laikā ir samazināts plakstiņa muskulis.
Atbild:
Sadarbībā ar Lāzerplastikas klīniku
Labdien, Lai saprastu par tālāko ārstēšanu, noteikti iesakām doties pie plastikas un bērnu ķirurga....

Acis, optika / acu veselība

Vai piena sēnītei ir kāda saistība ar OK?
Labdien,

Esmu 22 gadus jauna sieviete un jau nepilnu gadu lietoju OK, "Yarina". Man ik pa laikam uzrodas piena sēne (mēnesī reizi - tiešām). Es vairs nevaru tā dzīvot. Aizejot pie dakteres man tiek izrakstītas zāles, kas man palīdz līdz pienāk jauns mēnesis un atkal piena sēne.

Es katru dienu mazgāju intīmās zonas. Nēsāju tikai kokvilnas apakšveļu. Stresu man nav. Esmu mazgājusies sodas ūdenī, esmu skalojusi tur visu iekšā, kefīrs, bet nekas nelīdz - esmu izmisumā! Vīrietis mazgājas regulāri. Viņam smērējam Clotrimozolum ziedi. Jau apnicis pie ārstes staigāt un tas nemaksā tik lēti, lai katru mēnesi ietu.

Vai tam ir kāda saistība ar OK?
Vai tiešām nav kaut kas, ko es varētu mēģināt ikdienā, pastiprināti darīt/vai nedarīt, lai viņa mani nemocītu?
Varbūt ir kādi bezrecepšu medikamenti, ko pamēģināt?
Atbild:
Gita Ruttasa ,ginekoloģe, dzemdību speciāliste,klīnika Piramida
Labdien, HOK var veicināt maksts piena sēnīti un, protams, tas rada Jums nepatīkamas sajūtas un izmainītus izdalījumus no maksts. Svarīgi ar savu ginekologu izrunāt detaļas par intīmo higiēnu - ar kādiem mazgāšanās līdzekļiem mazgājat intīmo zonu, kā slaukāties. Tie ir ļoti svarīgi faktori katras veselas sievietes ikdienā. Nākamais svarīgais faktors ir probiotiķu lietošana. Tie ir līdzekļi, kuri palīdz atjaunot maksts normālo floru - ir svecīšu formas un ir arī kapsulas - "Liveo intime", kuras...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ko darīt, ja apgrūtināta elpošana caur degunu?
Labdien,

Mani jau ilgu laiku moka problēmas ar degunu.

Pirms mēneša biju pie ārstes, kura neko sliktu apskatē neatklāja, bet izrakstīja antibiotiku kursu, tāpat arī deguna aerosolu "Flixonase" un vienu deguna smēri. Uz brīdi pēc ārstēšanās kursa deguns bija visu laiku "vaļā", taču tagad, lai gan ne tik slikti, kā bija pirms ārstēšanās, laiku pa laikam atkal rodas apgrūtināta elpošana.

Interesanti, ka tās nav iesnas vai kas tāds - vienkārši pēkšņi deguns sāk aiziet ciet (vismaz 1 nāss). Tad pēc brīža elpošana atkal ir normāla, un tā visu laiku, pārmaiņus. Tā ir kāda deguna tūska vai alerģija? Tiešām ļoti dīvaini, ja, piemēram, 3 stundas elpošana ir normāla, bet tad pāris stundas pēkšņi kļūst apgrūtināta. Neatkarīgi no vietas, kur atrodos.

Daktere vēl teica, ka tad varbūt vajadzētu operāciju, bet kādā sakarā, ja brīžiem elpošana ir kā normālai būtu jābūt? Kas šī varētu būt par īpatnību šādām stāvokļa maiņām un kā vislabāk ar to cīnīties? Paldies jau iepriekš!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Izejot no sūdzībām  un tā, ka ārstēšanas deva īslaicīgu efektu, iespējams, ka tā ir deguna gļotādas alerģija. Komentēt operācijas nepieciešamību mēs nevaram, jo mums nav to izmeklēšanas datu, kuri ir Jūsu ārstam....

Elpceļu / plaušu saslimšanas

Kur griezties cilvēkam ar dziļu depresiju?
Labdien,

Vairākus gadus mokos ar depresiju - esmu gājusi pie psihologa, dzērusi antidepresantus, bijuši pārtraukumi, ka ari neregulāras vizītes pie ārsta finansiālu problēmu dēļ. Psihologs man reiz teica, ka ar manam problēmām man vajag vismaz gadu regulāri viņu apmeklēt, lai es justos labāk, bet aprēķinot izmaksas mani māc izmisums.

Vienā žurnālā nesen izlasīju, ka psihiatri valsts iestādēs pieņem par salīdzinoši zemāku summu neka psihologi privātpraksēs, jo daļu dotē valsts - vai tā ir taisnība? Un kur lai griežas cilvēks ar dziļu depresiju, bet ar salīdzinoši zemiem finansiāliem līdzekļiem? (maznodrošinātā neskaitos)
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Psihiatra vizīti bezmaksas Rīgā var saņemt Rīgas Psihiatrijas un Narkoloģijas centrā ambulatorajās nodaļās: * Tvaika ielā 2, Rīgā. Reģistratūras tālrunis: 67080147 * Veldres ielā 1a, Rīgā. Reģistratūras tālrunis: 67819748 * Ļermontova ielā 1, Rīgā. Reģistratūras tālrunis: 67672855....

Psihoterapija / psihiatrija

Cik ilgi drīkst lietot Feretabu?
Labdien,

Varbūt variet sniegt atbildes uz man neskaidriem jautājumiem: es jau vairākus gadus slimoju ar Epilepsiju un līdz novembra mēnesim man bija vairākas lēkmes mēnesī kaut arī lietoju medikamentus Depakine Cr. un Topamax -2xd, bet vēlāk man nomainīja uz Convulex 3xd -pa 300mg(nomainīja, jo problēmas ar aknām). Uztaisot asins ainu man ārsti pateica, ka man esot anēmija un jādzer Feretabu 3xd. Kad sāku dzert abas šīs zāles man lēkmes ir sipri retākas (2os mēn 1x bija).

Vai šī anēmija varbūt tā, kas ietekmē manu veselību līdz šim un pastiprina Epilepsijas lēkmes? Cik ilgi vispār drīkst lietot to Feretabu (ārsts nepastāstīja, bet lietoju jau piekto mēnesi)?

Gaidīšu atbildi!

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Acīm redzot Jūsu iepriekšējā medikamentu kombinācija nebija tik efektīva kā šī. Hipotētiskā līmenī iespējams, ka arī anēmija (sekundāri protams) varēja negatīvi ietekmēt Jūsu stāvokli un lēkmes bija biežākas. Feretab Jums būtu jālieto tik ilgi līdz nostabilizējas eritrocīti un hemoglobīns. Tā kā topomaksam viena no blakusparādībām ir tieši anēmija pieļauju, ka šo preparātu pārstājot lietot anēmija izzudīs. Bet šajā gadījumā labāk konsultējaties ar savu ģimenes ārstu, kas arī nozīmēs Jums...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai varētu būt kāda problēma ar vairogdziedzeri?
Labdien,

Esmu 19 gadus vecs jaunietis un ir tāda problēma, ka nevaru pieņemties svarā. Jau 3 gadus mans svars nemainās. Esmu nedaudz virs 180 cm garš, bet sveru tikai 63 kg. Domāju, ka man vienkārši ir ļoti ātra vielmaiņa, taču, kad internetā painteresējos, noskaidroju, ka tas var būt citas problēmas iespaidā. Jau ilgi ir tā, ka daudz svīst paduses, bez nekāda īpaša iemesla.

Vai varētu būt kāda problēma ar vairogdziedzeri? Labprāt gribētu aiziet pie ārsta, taču nezinu pie kāda, jo vispirms ir jāiet pie ģimenes ārsta un vecāki ir diezgan skeptiski šajā ziņā.

Ko vajadzētu darīt?

Paldies
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Svīšana un pazemināts svars var liecināt par pastiprinātu vairogdziedzera funkciju, bet, protams, nav izslēgtas arī citas vielmaiņas funkcijas, kuras ir saistītas ar gremošanas trakta saslimšanām. Iesakām veikt diagnostiku, kuras laikā vajadzētu izmeklēt orgānus un sistēmas šūnu līmenī. Diagnostika parādītu iekaisuma procesus un to cēloņus organismā....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Paskaidrojiet, lūdzu, analīžu rezultātus?
Labdien,

Man vīrs pārslimoja angīnu, pēc kā kļuva sliktāk - nepārgāja klepus un pazuda balss. Nosūtīja pie LORa, izgāja antibiotiku kursu, bet LORs nosūtīja uz Kompjūtertomogrāfiju balsenei.

Saņēmām rezultātu:
Izteikta destrukcija cartilago thyroidea. Paralaringealie audi sabiezti dextr.dextr.
Nepieciešama onkologa konsultācija.

Pa cik pie ārsta pieraksts vel jāgaida, tad gribētos jautāt vai tas varētu būt ļoti nopietni? Lai zinātu kam gatavoties.

Jau iepriekš liels paldies par atbildi.
Atbild:
Jekaterina Kondratiško, LOR
Labdien, Lai noteiktu destrukcijas iemeslu Jūsu vīram jāveic papildus izmeklēšanas, bet šīs izmeklēšanas Jūs varat veikt tikai pēc onkologa konsultācijas....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vīrietim (89 gadi) ir problēmas ar erekciju, ko darīt?
Labdien,

Man ir ļoti mīļš cilvēks, bet viņam vēl ir tendence mīlēties, ļoti vēlos viņam palīdzēt, kā lai to panāku, ik pa laikam viss ir kārtībā, bet kad nonākam līdz dzimumaktam, tā uzreiz loceklis paliek mīksts, protams, viņam ir vecums - 89 gadi, bet miesā viņš ir 65, optimists ar labu veselību, spiediens normāls, brilles nenēsā. Lūdzu iesakiet kā baudīt pilnvērtīgu dzimumdzīvi, kas vēl viņam palikusi.

Zinu vēl, ka ir veikals "Kupidons", kur var iepirkt mīlestības smērīti vai mēs varam to lietot?
Atbild:
Arkadijs Meniss, urologs.
Labdien, Labāk pirms "Kupidona" apmeklēšanas atnākt uz vizīti pie urologa, kurš nozīmēs drošas zāles (ņemot vērā vecumu un iespējamas blakus saslimšanas), kas viņam noteikti palīdzēs....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kāds speciālists jāapmeklē, ja uz rokas izveidojies izaugums?
Sveiki,

Vēlējos pajautāt padomu, kā rīkoties gadījumā, ja man uz rokas ir bumbulis - tāds neliels ciets un, kad piespiež, tad sāp. Atrodas netālu no elkoņa!

Pie kāda speciālista man jāgriežas?
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien, Jums jādodas pie ģimenes ārsta. Jāiztausta no kādiem audiem šis veidojums varētu būt nācis. Ja aizdomas ir par kaulu - jāizdara rentgens, ja runa par mīkstiem audiem vai saišu mehānismu, un ja ārstam uzreiz nav skaidrs, kas tas par veidojumu var veikt ultrasonogrāfiju mīkstajiem audiem. Ārstēšana atkarīga no tā, kas tas par veidojumu. Iespējams tālāk būs nepieciešama ķirurga palīdzība....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ar ko izskaidrojamas problēmas mutes dobumā?
Labdien,

Nesen kaklā parādījās jocīga problēma. Rijot siekalas, kakla vienā pusē ir tāda sajūta, it kā kaut kas aizķertos, it kā skrimslis nokrakšķētu.

Biju pie LOR, apskatījās kaklu un teica ka viss kārtībā, izrakstīja kaklā iepūšamas zālītes un ieteica uzlikt kompreses pa vakariem, jo varētu būt no nerviem vai kondicionieriem kaut kas tāds noticies. Tā arī darīju, bet pēc divām nedēļām joprojām šī problēma nav pazudusi un ir parādījusies vēl jocīga nesāpoša sajūta sānos mēlei, varētu teikt it kā būtu silts mēles sānos. Divas dienas bija sajūta, ka apakšlūpa tirpst, kā arī novēroju tādu kā spiešanu plaušu augšpusē.

Ar ko tas varētu būt saistīts? Kādas analīzes taisīt un ko pārbaudīt tālāk? Drīzumā pārbaudīšu vairogdziedzeri.

Paldies!
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien, Tas labi, ka pārbaudīsiet vairogdziedzeri, bet visas Jūsu minētās sūdzības tikai ar vairogdziedzera saslimšanu īsti izskaidrot nevar. Veicot ultraskaņu vairogdziedzeriem būs iespējams redzēt audus kakla rajonā, kas varbūt paskaidro izjūtas kaklā, bet paliek neskaidrs par tirpstošo lūpu un izjūtas, kas saistītas ar mēli un spiedošo sajūtu krūšu kurvī. Iesaku aiziet pie ģimenes ārsta un apskatīt šo problēmu kopumā, iespējams tālāk jāapmeklē neirologs....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai grūtniecība jāpārtrauc, ja bērniņam ir ūdens galvā?
Labdien,

Man ir grūtniecības 17. nedēļa. Tā ir otrā grūtniecība. Daktere ieminējās par aizdomām, ka auglim galvā ir ūdens. Kaut gan sonogrāfe neko neminēja kas tas ir. Daktere teica, ka iedos zāles, kad piedzims, tad izies. Lasīju, ka sekas ir diezgan smagas.

Vai grūtniecība ir jāpārtrauc?
Atbild:
Viktorija Kremņeva, ginekoloģe.
Labdien, Šo pataloģiju var konstatēt tikai sonogrāfiski, tai ir noteikti pazīmes un kritērijus. Tāpēc rekomendēju atkārtot US-grāfiju. Ja tomēr ir šaubas - US atkārtot dzemdību namā....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri