medicine.lv skaitļos

Lietotāji online401
Aktīvie uzņēmumi12681
Nozares raksti1663
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Vai dzimumdzīve ir drauds manai veselībai, ja vīrietim ir prostatīts?
Labdien!
Man ir 34 gadi un ir divi bērni. Nesen pie ārsta ieliku spirāli „Mirēna”. Kad atsāku dzimumdzīvi, dzīvesbiedrs sacīja, ka „iekšā kaut kas kož un dursta”. Kad vēlreiz apmeklēju ārstu, viņa atjokoja: „Gan jau vīrietis ar laiku pats to iebīdīs vietā.” Ar laiku spirāle „Mirēna” tiks „iebīdīta” vietā vai tas ietilpst ginekologa pienākumos - ielikt spirāli tā, lai partneris nejūt diskomfortu. Tā kā manam vīrietim ir prostatīts, radās jautājums, vai šajā situācijā dzimumdzīve ir drauds manai veselībai?
Atbild:
Maija Broša
Labdien! Jūs esat pārpratusi ārsta teikto. Spirāli var ievadīt tikai dzemdes dobumā - nevienam nekas vietā nav jāiebīda. Durstošas sajūtas var izraisīt diedziņi jeb "ūsas", kas nāk no dzemdes kakla, pēc kuriem ārsts redz vai spirāle ir dzemdē. Nereti vīrieši ir ļoti emocionāli un psiholoģisku jūt traucējumus. Ja patiešām jūtami traucējumi, iespējams diegus nogriezt pavisam, tikai tad sievietei vienmēr jābrīdina ārsts par spirāles esamību. Prostatīts ir iekaisums, kuru izsauc mikrobi. Ir svarīgi zināt...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ko nozīmē R2?
Labdien!

Mammogrāfijas izmeklējuma rezultātā rakstīts: "Fons fibrolipomatozs. Fibroglandulārie audi sabiezēti šķiedrainu struktūru lokalizēti retroareolāri. Labā krūtī virs un mediāli no krūts gala gluds veidojums 6 mm. Secinājumi: Regresējoša retroareolāra fibroze. Involutīvas pārmaiņas. Neprecizēts veidojums labā krūtī. R2."

Ko nozīmē R2? Labajā krūtī jau vairākus gadus jūtu nelielas sāpes. Ko tas varētu nozīmēt? Vai man būtu jāuztraucas? Man 57 gadi.
Atbild:
Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien! Jums vajadzētu vērsties pie mammologa....
Atbild:
Maija Dace Broša
Labdien! R2 ir potenciāli labdabīga atradne/atsevišķs labdabīgs veidojums. Izmeklējuma rezultāti ir normas robežās....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Pirms 3 nedēļām atkārtoti lietoju antibiotikas, jo bija iekaisusi deguna un kakla gļotāda, taču arī pēc šīs reizes temperatūra svārstās. Ko darīt?
Labdien!
Pēc saaukstēšanos septembrī (augšējo elpceļu iekaisums), kad nācās lietot antibiotikas, katru dienu ir temperatūra no 37-37.5 (no rīta nav, savukārt, dienas gaitā paaugstinās). Vakarā, pirms gulētiešanas, temperatūra ir ap 36.6. Pirms 3 nedēļām atkārtoti lietoju antibiotikas, jo bija iekaisusi deguna un kakla gļotāda, taču arī pēc šīs reizes temperatūra svārstās. Pašlaik ik rītu mostos ar sūrstošu kaklu, bet dienas gaitā tas pāriet. Vai tiešām atkal ir temperatūra nelielo sāpju dēļ kaklā? Varbūt tas ir no VD?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Pēc sūdzībām spriežot, minētie procesi kaklā varētu būt saistīti ar elpošanas ceļu jūtību gļotādā (alerģija), kā arī ar neizārstētu laringītu. Bez izmeklēšanas to apstiprināt nevar!...

Elpceļu / plaušu saslimšanas

Vai ir iespējams tikt no limfmezgla vaļā?
Sveiki!
Pēdējo gadu laikā man uz plaukstas (virsējās daļas) ir izspiedies mazs bumbulītis. Iespējams, ka limfmezgls. Tas mazliet kustās, ja paspaida. Vai ir iespējams tikt no tā vaļā? Esmu dzirdējis, ka tie ar gadiem palielinās. Paldies!
Atbild:
Anna Bērziņa
Labdien! Visdrīzāk šādam veidojumam uz plaukstas virsējās daļas ir cita izcelsme - ne limfātiskie audi. Lai precizētu diagnozi, iesaku doties pie ģimenes ārsta vai ķirurga. Šo specialitāšu ārsti varēs ieteikt nepieciešamo diagnostisko metodi un ārstēšanu....
Atbild:
Largija Eriņa
Labdien! Iesaku zvanīt uz LOC centru, Hipokrāta iela 2. Reģistratūras telefons 67000610. Jāpaņem nosūtījums no ģimenes ārsta pie dermatoonkologa uz LOC centru. Vēlu veiksmi!...

Dermatoloģija / ādas veselība

Kur var iziet mugurkaula kakla daļas un galvas kompjūtertomogrāfiju?
Labdien!
Velētos noskaidrot, kur es varētu iziet mugurkaula kakla daļas un galvas kompjūtertomogrāfiju. Cik tas man izmaksātu? Paldies!
Atbild:
Ligita Hoha
labdien! Šogad varēs tikai par maksu. Par pakalpojuma cenu interesējieties katrā ārstniecības iestādē atsevišķi - no 2014. gada janvāra ar nosūtījumu, iepriekš pierakstoties....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā atbrīvoties no kārpām?
Labdien!
Ir vēlme uzdot divus jautājumus ārstiem:
1. Man uz kakla ir ļoti daudz diegveida kārpu. Kādi ir efektīvākie preperāti, kas nopērkami aptiekās (pie speciālistiem uz Rīgu pašreiz nav iespējams tikt). Varbūt ir kāds tautas līdzeklis, kā atbrīvoties no kārpām? Pirms sešiem mēnešiem uzmetās arī uz dzimumorgāna.
2. Meitiņai (1.6 gadi) ir brūngans pleķis, kas nosedz 1/3 muguras un gandrīz visu labo rociņu. Ģimenes ārste saka, ka tā esot dzimumzīme, līdz ar to palīdzēt nevar. Nosaka, ka nedrīkst sauļoties. Meitiņai tie pleķi sāka parādīties 3 mēn. vecumā un strauji izpletās. Tie līdzinās pigmenta pleķiem. Vai tiešām tur neko nevar līdzēt? Vasarā ļoti nejauki izskatās, negribētos, lai bērnam vēlāk tā dēļ nāktos ciest, jo izskatās, ka rociņa un mugura būtu netīra. Lūdzu, palīdziet mums! Paldies, jau iepriekš!
Atbild:
Anna Bērziņa
Labdien! 1. Spriežot pēc apraksta, uz kakla un dzimumorgāniem izveidojušās papillomas. Mājas apstākļos cilvēks pats veiksmīgi var ārstēt kārpas, taču papillomu gadījumā labāku rezultātu varēs iegūt tad, ja šie veidojumi tiks likvidēti pie dermatologa. Ja ar lokāli lietojamiem pretkārpu līdzekļiem tiek ārstētas papillomas, dažkārt veidojas neglītas rētas uz ādas. Arī tautas līdzekļi, piemēram, strutenes vairāk piemērotas vīrusu kārpu ārstēšanai. 2. Lai precizētu diagnozi, būtu jāveic...
Atbild:
Largija Eriņa
Labdien! Atbildot uz 1.jautājumu par kārpām, iesaku tomēr tās likvidēt, izmantojot elektrokoagulācijas metodi (koagulācija - piededzina nevēlamos veidojumus uz ādas ar galvaniskās strāvas palīdzību, lietojot adatas elektrodu). Procedūra ir sāpīga, tādēļ lieto atsāpināšanu vietā, kur veidojas kārpas. Tas ir efektīvākais veids, kā likvidēt vīrusu izraisītās kārpas. Vēl kārpas var likvidēt ar lāzera palīdzību. Atšķirība starp abām metodēm ir cenu ziņā, taču efektīvas ir abas. Atbildot uz...

Dermatoloģija / ādas veselība

Problēma ir saistīta ar alkohola lietošanu un smēķēšanu vai ar nerviem kaut kas nav kārtībā?
Sveiki!
Ko man darīt? Esmu jaunietis (22 gadi), bet man rokas trīc. Ja esmu satraucies, tad pat tik ļoti, ka parakstīt nevaru. It īpaši vasarās. Uzturs man ir pilnīgi normāls, alkoholu lietoju, bet ne pārmērīgi. Smēķēju arī. Tas ir saistīts ar alkohola lietošanu un smēķēšanu vai ar nerviem kaut kas nav kārtībā? Bieži ir stress, grūti aizmigt pat tad, ja esmu ļoti noguris, pirms iemigšanas sākas nieze. Paldies!
Atbild:
Elīna Malkiela
Labdien! Dažreiz roku trīce nav saistīta ne ar alkohola lietošanu, ne smēķēšanu. Ieteiktu konsultēties ar neirologu - atklās iemeslu, kāpēc Jums trīc rokas....

Narkoloģija / atkarību ārstēšana

Lai gan nevar paredzēt, kā tas būs pēc dzemdībām, uztraucos par šādu lietu - vai tiešām tās sešas nedēļas pēc dzemdībām, kad teorētiski jāatturas no seksuālām attiecībām, ir uztveramas burtiski?
Labdien!

Esmu 27 gadus veca grūtniece un jau pavisam drīz gaidāmas dzemdības. Līdz šim manā seksuālajā dzīvē nav bijuši kritumi, patiesībā, ar gadiem mana seksualitāte ir tikai augusi, un vēlme pēc tuvības grūtniecības laikā nav mazinājusies ne mazākajā mērā. Lai gan nevar paredzēt, kā tas būs pēc dzemdībām, uztraucos par šādu lietu - vai tiešām tās sešas nedēļas pēc dzemdībām, kad teorētiski jāatturas no seksuālām attiecībām, ir uztveramas burtiski? Vai tas tomēr attiecas uz vaginālu dzimumaktu, lai izvairītos no iespējamas infekcijas ievazāšanas dzemdē, bet uzmanīgi pieskārieni ārējiem dzimumorgāniem, orālais sekss, masturbācija, tomēr būtu pieļaujami? Protams, ja nav nesadziedētu griezumu, plīsumu un šuvju. Kā ir ar anālo seksu, ja stingri ievēro higiēnu un drošības pasākumus?

Lietas skaidrībai jāpiebilst, ka mīlēties man gribas katru dienu. Ja kādu laiku dzimumattiecību nav, es piedzīvoju spontānus orgasmus miegā - gluži kā "slapjos sapņus", pamostos no orgasma pat bez jebkāda fiziska kontakta. Kopš esmu stāvoklī, tas notiek īpaši bieži (vairākas reizes mēnesī) - atliek kādu apstākļu dēļ atlikt pamīlēšanos uz vairākām dienām un tas notiek. It kā jau varētu atbildēt - kāpēc man jāuztraucas par iespējamo atturības periodu, ja orgasmus piedzīvoju tāpat, bet tas tomēr nav tik vienkārši, šie "slapjie sapņi" ir kā tāds "drošības ventilis" un katra nākamā atturības diena ir arvien nepatīkamāka un mokošāka kā fiziski, tā psiholoģiski.

Meklējot informāciju par šo internetā, vairākos avotos angļu valodā sastapos ar apgalvojumu, ka orgasmi kā tādi var palīdzēt dzemdei pēcdzemdību periodā ātrāk atgūt formu un sarauties normālā izmērā, tāpēc galvenais esot uzmanīties no dzimumlocekļa vai kādu priekšmetu ievadīšanas makstī, nevis no visām seksuālām darbībām, kas var izraisīt orgasmu.
Vai šādam apgalvojumam piekrītat?

Paldies iepriekš par atbildi!
Atbild:
Valērija Godunova
Labdien! Ja grūtniecība norit bez problēmām, dzimumdzīve ir atļauta. Arī pēc dzemdībām 6-8 nedēļas ir iespējams nodarboties ar vaginālo seksu, lai izvairītos no infekcijas nokļūšanas dzemdē. Pēc ārsta apskates, kas notiks 6-8 nedēļas pēc dzemdībām, varēsiet atsākt dzimumdzīvi....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kāpēc pēc mēnešreizēm ir stipra asiņošana?
Labdien!
Ir vēlme uzzināt, kāpēc ir stipra asiņošana pēc mēnešreizēm, pirmo reizi tā gadījās. Tieši pirms tam apmeklēju ginekologu, veicu ikgadējo pārbaudi un analīzēm. Uzrādīja, ka viss esot kārtība. Pēc mēnešreizēm sākās ļoti liela asiņošana. Kāds tam varētu būt iemesls, cēlonis?


Atbild:
Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien! Lai to noteiktu, ir jāveic papildus izmeklēšana....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Reizēm ir velkoša sajūta vēdera lejasdaļā, bet pārsvarā nekādu sāpju nejūtu. Vai tas ir normāli?
Labdien!
Man ārsts izrakstīja kontracepcija tabletes Lyndinette 20. No pirmās mēnešreižu dienas sāku dzert. Šodien jau ir 17. diena, kad dzeru šīs tabletes, bet smērēšanās (varētu teikt pat asiņošana) nav apstājusies. Kad sākās mēnešreizes, apmēram 4. tablešu dzeršanas dienā, tā uz pusotru dienu apstājās - vēlāk sākās asiņošana. Reizēm ir velkoša sajūta vēdera lejasdaļā, bet pārsvarā nekādu sāpju nejūtu. Vai tas ir normāli? Kopš sāku lietot tabletes, man ir biežas sirdsklauves no rītiem un vakaros! Iepriekš bija pumpas uz sejas, zemādas, tagad krietni mazāk. Sakiet, ko man darīt smērēšanās gadījumā? Vai pagaidīt vēl mazliet? Ja nepāriet, apmeklēt ginekologu?
Atbild:
Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien! Uzsākot lietot kontraceptīvās tabletes, pirmos 3 mēnešus katru dienu var būt smērēšanās....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Nevēlos, lai arī 4. nedēļā būtu asiņošana. Ko darīt?
Sveiki!
Iesāku lietot perorālo kontracepciju saskaņā ar instrukcijā rakstīto - sākot ar MR pirmo dienu. Tad, kad likās, ka sākās - iedzēru. Nākamajā dienā vairs nebija. Turpinot tās lietot, radās minimāli smērējumi. Kad jau sāku dzert otrās nedēļas tabletes, sākās MR (pa īstam), ne stipras. Šodien paliek pēdējā tablete no iepakojuma, bet man vēl joprojām ir smērējumi. Kāpēc tā notiek? Vai tas ir normāli? Lietojot tabletes, pirmajā un trešajā nedēļā bija smērējumi, savukārt otrajā - MR. Tagad būs 7 dienu pārtraukums. Saskaņā ar instrukcijā rakstīto, jāsākas mēnešreizēm. Es nevēlos, lai 4. nedēļā būtu asiņošana. Domāju sākt otro iepakojumu bez pārtraukuma. Ja vēl turpināsies smērējumi, pārtraukšu dzert tabletes. Kā man rīkoties? Vēl mēnesi būšu ārzemēs, tāpēc pie ginekologa netieku. Gaidīšu atbildi! Paldies!
Atbild:
Maija Broša
Labdien! Turpiniet lietot tabletes pēc norādītās shēmas....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kā atbrīvoties no apmēram 0.5 mm bieziem asinsvadiem, kuri izspiedušies uz rokām?
Labdien!
Sakiet, lūdzu, kā atbrīvoties no apmēram 0.5 mm bieziem asinsvadiem, kuri izspiedušies uz rokām? Vai ir iespējams ar skleroterapijas palīdzību aiztaisīt ciet šos asinsvadus? Kur meklēt palīdzību un kādas ir cenas?
Atbild:
Uldis Mauriņš
Labdien! Šādus asinsvadus iespējams likvidēt ar skleroterapiju, lāzerterapiju, kā arī arī ķirurģiski. Lai atbildētu, kura metode Jūsu gadījumā ir piemērotākā, jāatnāk uz konsultāciju pie flebologa mūsu klīnikā....

Fleboloģija / vēnu saslimšanas

Esmu 30. grūtniecības nedēļā. Vai man ir jāievēro diēta?
Labdien!
Man ir 22 gadi. Esmu 30. grūtniecības nedēļā. Kopš dzimšanas ir liekais svars. Tiku nosūtīta uz glikozes slodzes testu svara dēļ. Rezultāti bija 5.2 tukšā dūšā, 6.6 2h - pēc slodzes testa. Ginekoloģe nosūtīja pie endokrinologa. Endokrinologs ēdienkarti neierobežoja, lika mērīt cukuru, veikt glikohemoglobīna analīzes. Analīžu rezultātā rādīja, ka 5.2. Cukura līmenis pēdējo piecu dienu laikā tukšā dūšā ir aptuveni 4.6. Divas stundas pēc ēšanas rādītāji ir atšķirīgi, svārstās 3.9-6.8. Vairāk par atzīmi 6, ļoti reti rāda. Glikometra vidējais rādītājs ir 5.3.
Apmeklējot ginekoloģi, ārste sacēla traci, t.i., sacīja, ka man ir problēmas ar cukuru, nepiekrīt endokrinologa norādēm. Mēneša laikā pieņēmos svarā tikai par 0.500 g. Ārste sacīja, ka liekā svara un augstā cukura līmeņa dēļ radīsies problēmas, bērns būšot vājš. Ņemot vērā, ka USG atbilst normai, sirds eho rezultāti ir labi, bērniņam sirds ir vesela, nav skaidra ārstes reakcija. Jau otro dienu jūtos emocionāli diezgan nejauki.
Vēlētos uzklausīt Jūsu viedokli par šo situāciju. Vai man ir ar cukura līmeni asinīs saistītas problēmas? Vai ginekoloģes rīcība ir ētiska, t.i., drīkst grūtnieci uzbļaut, baidīt, apsaukāt citus ārstus, spekulēt ar gaidāmā bērniņa veselību, sacīt: "Jums piedzims liels, slinks un vājš bērns!" Vēlos mainīt ārstu. Vai 30. grūtniecības nedēļā to drīkst darīt?
Atbild:
Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien! Domāju, ka Jums nevajadzētu tik ļoti sarunu ar ārsti ņemt pie sirds. Kāpēc Jūsu ārste tā teica? Viņai ir savi argumenti un to e-pastā nevar apspriest. Konsultējieties vēlreiz ar endokrinologu!...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Pēc bērniņa piedzimšanas, ir samazinājies krūšu izmēru - tās ir kļuvušas ievērojami mazākas kā bija līdz paliku stāvoklī. Ir iespējams atgūt formu, izmantojot dabiskas metodes?
Sveiki!
Pēc bērniņa piedzimšanas, ir samazinājies krūšu izmēru - tās ir kļuvušas ievērojami mazākas kā bija līdz paliku stāvoklī. Līdz ar to vēlos tās mainīt, neveicot operācijas. Sakiet, ko jūs domājat par šo http://www.krutis.lv/index.html? Vai preparāti nav bīstami veselībai? Vēlos dzirdēt speciālistu viedokli! Paldies!
Atbild:
Maija Broša
Labdien! Šis preparāts nav medikaments un tādēļ nav nekādas garantijas par tā nekaitīgumu un efektivitāti. Ja pasaulē būtu tādas brīnumzāles, sievietes neveiktu plastiskās operācijas....
Atbild:
Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien! Krūtis ar zālēm palielināt nevar. Var vingrot un nostiprināt krūšu muskuļus. Kļūstot apaļāka, krūšu lielums arī palielināsies. Vēl viena iespēja ir veikt plastisko operāciju....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Smaganas asiņo pēc katras zobu tīrīšanas reizes. Ko darīt?
Sveicināti!
Tīrot zobus, no rīta un vakarā, man stipri asiņo smaganas. Regulāri apmeklēju zobuārstu un zobu higiēnistu. Teica, ka zobi ir ļoti labā stāvoklī, bet ir smaganu problēmas un ieteica mazgāt zobus ar mīksto zobu birstīti un lietot mutes skalojamo līdzekli "Albadent" pret parodontītu. Gada laikā nav vērojami uzlabojumi - smaganas pēc katras zobu mazgāšanas asiņo. Kā Jūs man ieteiktu rīkoties?
Jau iepriekš, paldies!
Atbild:
Maija Albiņa
Labdien! Ja smaganas regulāri asiņo zobu tīrīšanas laikā, tas nozīmē, ka ir iekaisušas. Iesaku Jums pierakstīties uz konsultāciju pie periodontologa....
Atbild:
Svetlana Piskunova
Labdien! Jums jāveic rūpīga periodontoloģiska izmeklēšana. Viens no variantiem ir apmeklēt Rīgas Stradiņa universitātes stomatoloģijas institūtu, saņemt ārsta pakalpojumus....

Zobārstniecība / mutes veselība

Ko nozīmē modificēts epilepti formas fokuss?
Labdien!
Modificēts epilepti formas fokuss. Ko tas nozīmē? Pats slēdziens ir: "Epilepsijai tipiska EEG."
Biju pie ārsta, nepaskaidrojot uzraksta kārtējo recepti. Ir vēlme noskaidrot, kas ar mani notiek. Tā kā nezinu, cik bīstami tas ir, vienmēr ir ārkārtīgs satraukums.
Atbild:
Ligita Hoha
Labdien! Šo jautājumu komentēt virtuāli ir neiespējami. Ārstam ir jāredz Jūsu EEG un jāzina, kādas zāles Jums izrakstītas, cik ilgu laiku tās lietojat. Iespējams, ka Jums ir slikts kontakts ar ārstu, tāpēc konsultējaties pie neirologa, kuram Jūs uzticaties un varat uzdot jautājumus....
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien! Jums ir epilepsija. Slēdziens EEG to apstiprina!...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Veikt bērnam poti pret vējbakām?
Labdien!
Mans jautājums ir par poti pret vējbakām. Ārsts ieteica veikt poti - vakcinējās. Tomēr labāk būtu bijis bērnu nevakcinēt - ļaut bērnam izslimot. Cik ārstu, tik viedokļu. Tagad medijos parādās informācija, ka pēc 7 gadiem ir nepieciešams veikt revakcināciju. Februārī meitai paliks 7, kā rīkoties? Vai ieteiktu veikt revakcināciju? Vai ar nākamo poti pietiks, vai nākotnē nāksies papildus veikt (trešo, ceturto utt.) revakcināciju. Kādi riski pastāv meitenēm, kas vakcinējas, nākotnē. Ja ģimenē ienāks vēl viens bērns, vai viņu vakcinēt vai nē (ja pirmais bērns ir vakcinēts)? Paldies!
Atbild:
Ivars Strazds
Labdien! Lai izsmeļoši atbildētu uz Jūsu jautājumu, būtu nepieciešama vismaz stunda. Tāpēc, lai, nerastos nekādu pārpratumu, dariet, kā Jums saka Jūsu ģimenes ārsts. Manu viedokli var dabūt zināt manā praksē Liepājā....

Pediatrija / bērnu veselība

Kādu ārstēšanās plānu Jūs ieteiktu?
Labdien!
Esmu ievērojusi, ka pēdējās dienās sejas āda vaigu zonā ir sārta (tuvu deguna zonai), kā arī nedaudz zods. Parādījušās smalkas pumpiņas (ne ar baltu uzgali, nedz melnas) uz pieres (apmēram pieres vidusdaļā, izvietotas atstatus), nedaudz arī zoda un vaigu zonā tuvu mutei. Kopumā sejas āda ir sausa un dehidratēta. Kādu ārstēšanās plānu Jūs ieteiktu? Ar kādām iekšējām problēmām tas varētu būt saistīts? Apmēram pirms nedēļas uzsāku ārstēšanās kursu ar homeopātiskām zālēm, vai tas varētu būt homeopātisko zāļu lietošanas dēļ? Gaidīšu Jūsu atbildi.
Atbild:
"Panacea Pro"
Labdien! Ir jāgriežas pie ārsta-dermatologa, lai objektīvi novērtētu situāciju, uzstādītu diagnozi un nozīmētu precīzu ārstēšanu....
Atbild:
Largija Eriņa
Labdien! No stāstītā var saprast, ka Jūs jau sākāt risināt problēmu, saistībā ar sejas apsārtumu, izsitumiem, sausu un dehidratētu ādas izpausmi. Organisms ir viens vesels un Jūsu sūdzības ir tikai rezultāts. Jāmeklē ir cēlonis, kāpēc āda ir apsārtusi ar smalkām pumpiņām. Nosaukšu galvenos cēloņus: 1.Alerģija (izraisa kosmētiskie līdzekļi, sadzīves ķīmija kā veļas pulveri, ziepes, šampūni, medikamentu lietošana, pārtika, piem., saldumi); 2.Odu kodumi (rodas galvenokārt...
Atbild:
Anna Bērziņa
Labdien! Diagnozes varētu būt vairākas šādu izsitumu gadījumā - rosacea, alerģisks dermatīts un citas. Lai precizēt diagnozi, ādas izmaiņas nepieciešams skatīt klātienē un jāveic asinsanalīzes. Maz ticams, ka iemesls ir homeopātisks medikaments, ko lietojat, taču, ja tie ir alerģiski izsitumi, tad cēlonis varētu būt arī kāda no aktīvām vielām, kas ir preparātā. Lai rekomendētu piemērotāko ārstēšanu, ieteiktu konsultēties ar dermatologu klātienē....

Dermatoloģija / ādas veselība

Manam vīram pirms 2,5 gada tika atklāts prostatas vēzis. Vai tas ietekmēja arī reproduktīvo sistēmu?
Labdien!
Manam vīram pirms 2,5 gada tika atklāts prostatas vēzis. Tas tika operēts atstājot vienu sēklinieku. Pēc tam bija 6 mēn. ķīmijas terapija. Pēdējo divu gadu laikā lieto vienīgi vitamīnus organisma stiprināšanai. Analīžu rezultāti ir labi. Vai iepriekš minēto apstākļu dēļ, pastāv iespēja ieņemt bērniņu? Vai bērniņš attīstīsies bez traucējumiem? Vai ķīmijas terapija ietekmē vīrieša reproduktīvo funkciju? Vīram tagad ir 37 gadi, man - 32 gadi. Esmu veikusi analīzes, izmeklējumus, kuru rezultāti atklāja, ka esmu vesela.
Atbild:
Medicine.lv
Labdien! Saņemtā ķīmijterapija, iespējams, ietekmēja vīrieša reproduktīvo funkciju. Būtu ieteicams konsultēties ar urologu un ginekologu, lai plānotu grūtniecību....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Es velētos aiziet uz vizīti pie cita ginekologa, vai man no iepriekšēja ginekologa ir nepieciešams izņemt kādus dokumentus?
Labdien!
Es velētos aiziet uz vizīti pie cita ginekologa, vai man no iepriekšēja ginekologa ir nepieciešams izņemt kādus dokumentus?
Atbild:
Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien! Ja Jūs visu zināt, kas Jums ir izmeklēts un atrasts, tad nevajag....
Atbild:
Maija Broša
Labdien! Tādas analīzes kā iztriepe, onkocitoloģiskie izmeklējumi, urīna un asinsanalīzes (ja tās nav ņemtas mēneša laikā) neatspoguļo pašreizējo situāciju. Tomēr, ja Jums ir kāda saslimšana, kura tiek novērota dinamikā, būtu vēlami iegūt datus par sonogrāfiju, hormonālo analīžu rezultātiem. Iesaku, dodoties pie cita ārsta, sistematizēt savu stāstījumu - ieteiktu pierakstīt datumus, kad ir mēnešreižes, un lietoto zāļu nosaukumus. Ja ir kādi izmeklējumi, izveidojiet īpašu mapi un sakārtojiet visu...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai Jūs varētu, lūdzu, uzrakstīt diagnozi saprotamākā valodā?
Labdien!
Vai Jūs varētu, lūdzu, uzrakstīt diagnozi saprotamākā valodā? Diagnoze: Hronisks intersticiāls nefrīts.
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien! Tas ir ilgstošs nieru iekaisums. Cēlonis var būt medikamenti, toksiskas vielas, infekcijas un pamatslimības, kas bojā nieres. Pamatā tas ir autoimūns process (pats ķermenis izstrādā vielas pret saviem audiem)....
Atbild:
Ligita Hoha
Labdien! Hronisks nieru audu iekaisums....
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Tas ir hronisks nieru bļodiņu iekaisums....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri