medicine.lv skaitļos

Lietotāji online480
Aktīvie uzņēmumi12815
Nozares raksti1619
Ekspertu atbildes21477
Kādus vitamīnus lietot veselības stiprināšanai?
Lai rakstītu forumā nepieciešams autorizēties: [Ienākt]

Forums


Zane Z.

es galvenokārt lietoju zivju eļļu (omega taukskābes), d vitamīnu - jo tie ir būtiskākie uztura bagātinātāji, kas ikvienam būtu jāuzņem - un magniju (bet to man ārsts nozīmēja palietot). Tāpat cenšos ar uzturu uzņemt visu nepieciešamo - ēdu daudz un dažādus dārzeņus, augļus (bet mazāk), cenšos uzņemt pietiekamā daudzumā šķiedrvielas - čia sēklas, pilngraudu produkti (akaroni, rīsi, maize), pupiņas, avokado utt..


Sapņotāja

A, B, C, D - šie vitamīni ir mans dienas sākums! A - redzes, ādas veselībai, imunitātei, B - pret nogurumu, smadzeņu darbības uzlabošanai, nervu sistēmas veselībai, C - imunitātei, D - pašsaprotami, tā trūkst lielākajai daļai!


Kristīne K.

nu es tikai d vitamīnu, jo to ar uzturu nevar uzņemt tik daudz kā citus vitamīnus. pārējo cenšos uzņemt ar ēdienu, dažādojot to un iedvesmojoties no veselīgām receptēm.


Keita

Man šobrīd jau kādu laiku ikdienas rituālā ietilpst D vitamīns, zivju elļa, magnijs, c vitamīns un uztura bagātinātājs nervus sistēmas un smadzeņu darbībai. plus esmu sākusi dzert dažādus pašgatavotus smūtijus, kā rezultātā vairāk uzņemu augļus un dārzeņus (atsevišķi nav pacietības tos ēst un gatavot). Jūtos lieliski!


Kaspars

uzskatu, ka D vit noteikti katram jālieto, īpaši rudenī, ziemā, kā arī c vit un b vit., jo tie organismā neuzkrājas, zivju eļļa.+ daudzveidīgs, darzeņiem un garšaugiem bagats, sabalansets uzturs.


Nils

Es lietoju parastus multivitamīnus vīriešiem un neiespringstu. Nepatīk lietot kaudzēm uztura bagātinātājus katru dienu, labāk iedzert vienu-divas tabletes un miers. un jā, D vitamīna pilienus lietoju.


LadyRed
Es lietoju parastus multivitamīnus vīriešiem un neiespringstu. Nepatīk lietot kaudzēm uztura bagātinātājus katru dienu, labāk iedzert vienu-divas tabletes un miers. un jā, D vitamīna pilienus lietoju.

Es gan esmu dzirdējusi tādu viedokli, ka ja lieto multivitaminus, var teikt, nelieto neko, jo tur tie vitamini un mineralvielas ir tik nieciga daudzuma, ka nekādu dižo jēgu nedod. tāpēc labāk ir lietot atsevišķi kādus svarīgākos, piemeram, D, C, B un paralēli piedomāt pie uztura.

Man ārsts ieteicis dzert magniju, B, C, D vitamīnu un zivju eļļu - to ari lietoju, plus skatos, ko ēdu un cenšos ieviest vairāk vērtīgo produktu uzturā.

Kopā 7 komentāri