medicine.lv skaitļos

Lietotāji online187
Aktīvie uzņēmumi12454
Nozares raksti4375
Ekspertu atbildes20398
Bērna ārsts vienmēr saka, ka viss ir kārtībā. Kā ir patiesībā?

Bērna ārsts vienmēr saka, ka viss ir kārtībā. Kā ir patiesībā?

Lolita 2013-11-28

Labdien!
Meitai ir 13 gadi. Cik noprotu, kaut kas nav kārtībā. Bērna ārsts vienmēr saka, ka viss ir kārtībā, bet īstenībā tā nav! Ir jau bijusi pieredze. Izskaidrojiet, lūdzu, saņemtos analīžu rezultātus:

"Hematoloģija tagadējie rez. pieļaujamais
Eritrocīti 4.25 4.0 - 5.0
2/45.A Hemoglobīns 131 118 - 150
3/45.A Hematokrīts 39 32 - 44
4/45.A MCV- vid. Er tilpums 92 75 - 95
5/45.A MCH-videjā Hb konc. 31 26 - 33
6/45.A MCHC-vid. Hb konc. Er 330 310 - 360
7/45.A RDW -Er. sadalījums 14.5 11.5 - 15.5
8/45.A Trombociti 262 180 - 520
9/45.A Leikocīti 8.90 4.5 - 13.0
Leikocītu diferencēts skaits
10/45.A Neitrofīlie % 52.6 45 - 70 %
11/45.A Neitrofīlie abs. 4.69 2.03 - 9.10
12/45.A Eozinofīlie % 9.4 1.0 - 5.0 % ?
13/45.A Eozinofīlie abs. 0.84 0.04 - 0.65 ?
14/45.A Bazofīlie % 0.7 0.0 - 2.0 %
15/45.A Bazofīlie abs. 0.06 0.00 - 0.27
16/45.A Limfocīti % 28.5 20.0 - 43.0 %
17/45.A Limfocīti abs. 2.54 0.90 - 5.59
18/45.A Monocīti % 8.8 2.0 - 11.0 %
19/45.A Monocīti abs. 0.79 0.09 - 1.43
EGĀ(Kapilārās /
fotometrijas metode) 2 1 - 10
Dzelzs 9.2 6.6 -28.3
Ferritīns 31.4 7 - 140
Klīniskā ķīmija
25-OH-Vit.D Kopējais 12.46 30 - 100 ng/mL ?
(D3+D2)
Hormoni
Brīvais T4 12.9 11.8 - 18.7 pmol/L
TSH - Tireotropais
hormons 1.8 0.4 - 4.0 mU/L
Antivielas pret
tireoperoksidāzi 76 <60 U/mL ?
Iekaisuma marķieri, autoantivielas
CRO 0.1 <8.0 mg/L
Urīna analīze
ķīmiska ar teststripu
Īpatnējais svars 1.024 1.015 -1.030
Reakcija pH 8.0 4.8 - 7.4 ?
Leikocīti <25 <25 /μL
Nitrītu tests Negatīvs -
Olbaltums <0.25 <0.25 g/L
Glikoze <3 <3 mmol/L
Ketoni <0.5 <0.5 mmol/L
Urobilinogēns <17 <17 μmol/L
Bilirubīns <17 <17 μmol/L
Eritrocīti , Hb <10 <10 /μL
Mikroskopija
Leikocīti 2 <28 /μL
Eritrocīti - <17 /μL
Plakanais epitēlijs 8 <28 /μL
Pārejas epitēlijs - <6 /μL
Hialīnie cilindri - <2 /r.l.
Gļotas + - ?
Sāļi - -
Baktērijas - -

Jau iepriekš, paldies!

Atbildes:

  • 2013-11-29
    Labdien!
    Man būtu jāzina, kāpēc ir veikta tik apjomīga asins bioķīmiskā izmeklēšana. Kopumā šie datu rādītāji nav slikti, bet D3 vitamīns ir ļoti zemā līmenī. Ieteiktu bērnam ilgstoši lietot "Vigantol" (divus pilienus vienu reizi dienā).

    Ivars Strazds, Strazda I. ārsta pediatra prakse

  • 2013-11-28
    Labdien!
    Pēc analīzēm spriežot, nekādu īpašu problēmu nevajadzētu būt, bet nevar atraut analīžu rezultātus no slimības vēstures. Lai precīzāk saprastu cilvēka veselības stāvokli, ir jāzina viss daudz sīkāk.

    "Veselības salons 888" , "Veselības salons 888"

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.