medicine.lv skaitļos

Lietotāji online303
Aktīvie uzņēmumi12808
Nozares raksti1624
Ekspertu atbildes21477
Pie kāda ārsta vērsties, ja vairākas dienas pēc kārtas tirpst ķermeņa kreisā puse?

Pie kāda ārsta vērsties, ja vairākas dienas pēc kārtas tirpst ķermeņa kreisā puse?

Kristīna 2013. gada 5. jūlijā

Labdien!

Nezinu, pie kāda speciālista vērsties. Vairākas dienas pēc kārtas, man tirpst locekļi, izteikti kreisā puse, rokas un seja - dažreiz pat nevaru parunāt vai runāju neloģiski, teikumus saformulēju haotiski, pie tā vēl ir ļoti pasliktinājusies redze, acis un galva ir dulla - tāda reibuma sajūta. No šī visa jūtos gan fiziski, gan emocionāli nogurusi. Aizgāju pie ģimenes ārsta, uztaisīju asins analīzi, viss normas robežās, izņemot eritrocītus - pēc manas saprašanas.

Hematoloģija
1/24.A Eritrocīti 3.80 4.1 - 5.0 10x12/L
2/24.A Hemoglobīns 125 120 - 153 g/L
3/24.A Hematokrīts 37 35 - 47 %
4/24.A MCV- vid. Er tilpums 97 80 - 100 fL
5/24.A MCH-vidējā Hb konc. 33 27 - 33 pg
6/24.A MCHC-vid. Hb konc. Er 340 315 - 360 g/L
7/24.A RDW -Er. sadalījums 10.1 11.5 - 15.5 %
8/24.A Trombocīti 300 150 - 410 10x9/L
9/24.A Leikocīti 6.10 4.0 - 9.8 10x9/L

Leikocītu diferencēts skaits
10/24.A Neitrofīlie % 58.6 48 - 72 %
11/24.A Neitrofīlie abs. 3.57 1.92 - 8.00 10x9/L
12/24.A Eozinofīlie % 3.2 0.3 - 5.4 %
13/24.A Eozinofīlie abs. 0.19 0.02 - 0.53 10x9/L
14/24.A Bazofīlie % 0.6 0.0 - 2.0 %
15/24.A Bazofīlie abs. 0.04 0.00 - 0.20 10x9/L
16/24.A Limfocīti % 30.9 18.0 - 42.0 %
17/24.A Limfocīti abs. 1.88 0.72 - 4.00 10x9/L
18/24.A Monocīti % 6.7 2.0 - 11.0 %
19/24.A Monocīti abs. 0.41 0.08 - 1.21 10x9/L
20/24.A EG (Kapilārās fotometrijas metode)4 1 - 20 mm/h
Klīniskā ķīmija
21/24.A Bilirubns-kopējais 7.4 1.1 - 19 μmol/L
22/24.A ASAT 14 <31 U/L
23/24.A ALAT 8 <31 U/L
24/24.A Sārmainā fosfotoze 71 <117 U/L

Ceru ka varat saprat rezultātu. Sakiet, ko man darīt un par ko var liecināt pastāvošie simptomi? Daktere saka, ka tās ir stresa sekas. Tagad lietoju pēc "Noofen" pa dienu 1 tableti un uz nakti "Lexotanil" 1 tableti, bet nekas nepāriet. Pati lietoju vitamīnus - kalciju, jo nagi ir ļoti trausli un lūzt mati.

Paldies liels aju iepriekš!

Atbildes:

  • 2013. gada 1. jūlijā
    Labdien!

    Ja simptomi nepāriet, būtu vēlama magnētiskā rezonanse galvai. Var apmeklēt neirologu, kas nosūtīs uz izmeklēšanu. Analīzes ir labas, anēmijas nav.

    Dr. Anda Kariņa, ģimenes ārsts, Kariņas A. ģimenes ārsta prakse

  • 2013. gada 1. jūlijā
    Labdien!

    Pēc Jūsu jautājuma izlasīšanas gribas piekrist Jūsu ģimenes ārstam, ka tās ir stresa sekas, vienīgi varu ieteikt pārbaudīt feritīna un dzelzs līmeni asinīs, lai pārliecinātos vai to trūkums nav iemesls Jūsu minētajiem simptomiem. Šajā gadījumā būtu vērts veikt brahiocefālo asinsvadu doplerogrāfiju - varbūt vaina ir asinsvados. Gribu ieteikt Jums kopā ar kalciju vēl lietot arī zivju eļļu pa 1000 mg dienā.

    Iveta Līce, ģimenes ārsts, Līces I. ģimenes ārsta prakse

  • 2013. gada 3. jūlijā
    Labdien!

    Pēc asins ainas spriežot nekādu lielu problēmu nav. Vēršaties pie neiropatologa, jo visdrīzāk Jums ir veģetatīvās nervu sistēmas problēmas sakarā ar nogurumu.

    Veselības salons 888 , "Veselības salons 888"

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.