Vai bērnam uz četriem mēnešiem vajadzētu būt jau 3 potēm?

mairita 2012-06-04

Labdien,

Es uztraucos par savu mazo meitiņu. Viņai ir 4 mēneši un 1 nedēļa, bet ģimenes daktere ir tikai vienu poti veikusi. Sola, ka tagad pēc 3 nedēļām būs otra.

Vai tad bērnam uz četriem mēnešiem nevajadzēja būt jau 3 potēm?

Atbildes:

  • 2012-06-05
    Sandra Akmane, "Palīdzības dienests", SIA
    Labdien,

    Satraukumam nav pamata, bērnu potes var būt ar nobīdi sevišķi, ja bērniņi slimo.

  • 2012-06-05
    Inese Bārbale, "Harmonija Plus", SIA
    Labdien,

    Pirmo vakcīnu ambulatorā praksē pēc potēšanas grafika veic 2. mēnešu vecumā. Tā kā ir vairākas vakcīnas, lai nebūtu pārāk liela imuniloģiskā slodze uz organismu un nebūtu ļoti vētrainas atbildes, tās var sadalīt uz pusēm - vienu daļu 2. mēnešos, otru dalu - 3.mēnešos. Tas būs individuālais grafiks.

    Ja ir kāda saaukstēšanās slimība. laiku var nedaudz nobīdīt. Pēc jebkuras potes intervālam (pārtraukumam) jābūt no 30-40.dienām. Ja ir neliela nobīde vakcinācijas grafikā, par to nav jāuztraucas.

    Sliktāk ir tad, ja vakcīnu ievada slimam bērnam un organismā izstrādājas nepareiza atbildes reakcija, kas saglabājas uz ilgāku laiku.

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.