medicine.lv skaitļos

Lietotāji online462
Aktīvie uzņēmumi12814
Nozares raksti1619
Ekspertu atbildes21477
Kādos gadījumos holesterīna līmenis ir augstāks un zemāks?

Kādos gadījumos holesterīna līmenis ir augstāks un zemāks?

Anita 2010. gada 16. aprīlī

Labdien,

Nesaprotu kā tas var būt, ka holesterīna līmenis "tukšā dūšā" ir augstāks, nekā nododot asinis, pēc ēšanas.

Mērot stundu pēc ēšanas, holesterīns 4,68 TG-0,67, bet mērot pēc 3 dienām tukšā dūšā 4,89 bet TG jau 2,12.

Ko tas nozīmē?

Paldies.

Atbildes:

  • 2012. gada 25. aprīlī
    Labdien,

    Veicot laboratoriskos izmeklējumus ir variācijas koeficients, proti, pieļaujamā kļūdas robeža. Pat vienā dienā veicot materiāla testēšanu var būt nebūtiskas svārstības, kā Jūsu variantā ar holesterīna izmeklēšanu 2 simtdaļu robežās.

    Atšķirīgi rezultāti var būt arī situācijās, kad asins materiāla testēšāna veikta dažādās laboratorijās. Kas attiecas uz triglicerīdu (TG) atšķirīgiem režultātiem, tad šis rezultāts ir atkarīgs ne tikai no tā vai ir lietots uzturs pirms izmeklējamā materiāla nodošanas, bet arī no tā, kādi pārtikas produkti ir lietoti uzturā pēdējo dienu laikā.

    Ja iepriekšējās dienās uzturā lietoti trekni ēdieni, tad nododod materiālu tukšā dūšā TG līmenis būs krietni augstāks, nekā tad, ja izmeklēšanas dienā ir ieturētas brokastis, kurās nebija treknu pārtikas produktu.

    Anna Maruskina

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.