medicine.lv skaitļos

Lietotāji online418
Aktīvie uzņēmumi12814
Nozares raksti1619
Ekspertu atbildes21477
Ko nozīmē, ja koprogrammā norādīts, ka reakcija ir skāba un ko, ja sārmaina?

Ko nozīmē, ja koprogrammā norādīts, ka reakcija ir skāba un ko, ja sārmaina?

Zane 2009. gada 20. novembrī

Labdien!
Ko nozīmē, ja koprogrammā norādīts, ka reakcija ir skāba un ko, ja sārmaina?

Atbildes:

  • 2012. gada 5. martā
    Katra cilvēka organismā var noteikt skābju/sārmu līdzsvaru, tas ir: ph līmeni, asinīs (var arī siekalās). Normāls organisma ph ir 7,43 Ir iespējamas novirzes, kad ph ir skābāks vai sārmaināks par vidējo. Ikdienā apēstie produkti un ūdens dzeršana vai nedzeršana visvairāk ietekmē vai organismā veidojas skāba vai sārmaina vide. Mūsdienās bieži uzturā lieto pārāk daudz "skābo" produktu, tas ir viens no galvenajiem osteoporozes un daudzu citu slimību cēloņiem, jo organismam ir jāstrādā pastiprinātā režīmā, lai skābi neitralizētu, un tas tiek darīts, tērējot pastiprināti daudz kalciju, kuru paņem no kauliem. Skāba vide ir labvēlīgāka vīrusiem, nelabvēlīgajām baktērijām, parazītiem utt. (arī onkoloģijai). Pazeminās imunitāte un līdz ar to, šāda vide pati piesaista visu negatīvo, kam organismā nevajadzētu būt. Pat ja lietojot preparātus iznīcinam piemēram: cērmes, ar laiku tās var atkal iemājot, ja neizmainīsim skābo vidi uz normālo, vai nedaudz sārmaino. Internetā ir pieejamas tabulas, kurās norādīts kādi pārtikas produkti veido attiecīgi kādu vidi: ļoti sārmainu, sārmainu, nedaudz sārmainu, neitrālu, nedaudz skābu, skābu vai ļoti skābu. Saldinātie dzērieni, gaļas produkti, termiski apstrādātie, kūpinātie, dažādas uzkodas, saldumi un pusfabrikāti - šie produkti pārsvarā veido skābu vidi, un cilvēkiem, kas rūpējas par savu veselību, jāveido balansu ēdienkartē. Sārmainu vidi veido gandrīz visi svaigie zaļumi, dārzeņi, nogatavojušies augļi un ogas, kā arī diedzēti graudi, sēklas, zirņi un pupas. Produkta faktiskā sārmainība vai skābums (pH līmenis) nenosaka, kādu vidi tas veido cilvēka organismā. Piemēram, citrons ir ļoti skābs, bet galaprodukti, kas rodas pēc citrona sagremošanas, ir sārmaini. Ja uzturā ir pārāk daudz skābu vidi veidojošo produktu (kā tas mūsdienās ir ar vairumu cilvēku), tad organismam ir vairāk pastiprināti jāstrādā, lai neitralizētu skābi un izvadītu to no organisma. Skābe tiek neitralizēta, izmantojot organisma minerālvielu rezerves. Šī papildu spriedze un minerālvielu trūkums var izraisīt dažādas veselības problēmas. Tādēļ ir svarīgi, lai skābu vidi veidojošie produkti kopējā produktu patēriņā nepārsniegtu 40 procentu īpatsvaru. Lai palīdzētu organismam, uztura sadalījumam vajadzētu būt šādam: 80 procenti sārmainu vidi veidojošo produktu dienā un 20 procenti skābu vidi veidojošo produktu. Tāpēc ir svarīgi katrā ēdienreizē veidot pareizu produktu izvēli un dzert ~1,5litri ūdens dienā, jo ūdens veido sārmainu vidi. Sabalansēts uzturs un ūdens ir atslēga uz veselību!

    Veselības salons 888 , "Veselības salons 888"

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.