medicine.lv skaitļos

Lietotāji online226
Aktīvie uzņēmumi12818
Nozares raksti1621
Ekspertu atbildes21477
Medicīniskus padomus sniedz Ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis 66016001 : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv

Medicīniskus padomus sniedz Ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis 66016001

Veselības stāvokļa pasliktināšanās ikkatru no mums var pārsteigt nesagatavotu, radot apjukumu un neziņu par turpmāko rīcību. Situācijās, kas nav veselībai kritiskas vai dzīvībai bīstamas, bieži sev vai saviem tuviniekiem varam palīdzīt paši, ja vien tiek sniegts kvalificēta ārsta padoms, kā rīkoties. Šo nepieciešamo padomu vislabāk jautāt savam ģimenes ārstam.

Tomēr, kā rīkoties situācijās, kad ģimenes ārsts nestrādā vai nav sazvanāms?! Pirms zvanīt ātrajai palīdzībai vai pašam pacientam doties uz slimnīcas uzņemšanas nodaļu, labāk konsultēties ar Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001. Zvanot uz šo tālruņa numuru, medicīniskos padomus iedzīvotājiem sniedz pieredzējuši ģimenes ārsti, ārsta palīgi un medicīnas māsas darba dienās no plkst. 18.00 līdz plkst. 8.00 no rīta, bet brīvdienās un svētku dienās medicīniskus padomus var saņemt visu diennakti.

Ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis savu darbu uzsāka 2011.gada 1.maijā un ir Veselības ministrijas plānots un Veselības norēķinu centra organizēts medicīnisko padomu tālrunis, kura galvenais mērķis ir nodrošināt iedzīvotājiem iespējas ārpus ģimenes ārstu darba laika saņemt medicīniskas konsultācijas un izglītojošus padomus, kā rīkoties vienkāršu saslimšanu gadījumos, kuru risināšanai nav nepieciešama neatliekamā medicīniskā palīdzība.

Būtiski apzināties, ka Ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis nav aizvietotājs ģimenes ārstam vai ārstam speciālistam, bet gan palīgs ārpus ģimenes ārsta darba laika. Gadījumos, kad pacientam ir pēkšņi pasliktinājies veselības stāvoklis vai noticis nelaimes gadījums, apdraudot veselību vai dzīvību, pacientam ir jāzvana ātrajai palīdzībai pa tālruni 113.

Kā norisinās konsultācija, zvanot uz Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001? Zvanot uz Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni, zvanītājam vispirms jānorāda, vai veselības problēma skar pašu zvanītāju vai kādu citu personu, piemēram, bērnu. Svarīgi izklāstīt savu problēmu, cik vien skaidri iespējams. Nedrīkst pārspīlēt savu veselības stāvokli, bet jāmēģina visu izskaidrot objektīvi, nepieciešamības gadījumā atbildot uz visiem mediķu jautājumiem. Pirms zvanīšanas vajadzētu apdomāt, kādi medikamenti un kādas devas ir lietotas (kas ir darīts, lai novērstu veselības problēmu). Ja zvanītājam ir temperatūra, vēlams to izmērīt.

Banner 280x280

Ģimenes ārstu konsultatīvā tālruņa mediķim nav pazīstams zvanītājs, tādēļ, jo precīzāku informāciju persona sniegs, jo mediķim būs vieglāk izanalizēt situācijas nopietnību un sniegt padomus, kā risināt radušos problēmu līdz ir pieejams personas ģimenes ārsts.

Ģimenes ārstu konsultatīvā tālruņa mediķi sniegs medicīniskus padomus vienkāršu saslimšanu gadījumos (paaugstināta temperatūra, galvassāpes, sasitumi, slikta pašsajūta u.c.), tomēr, var būt situācijas, kad bez ģimenes ārsta vai ārsta speciālista palīdzības zvanītāja problēmu nevar atrisināt, šādos gadījumos mediķi ieteiks pēc iespējas ātrāk doties pie ārsta vai arī pāradresēs zvanu neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, ja personas sūdzības būs tāda rakstura, kas apdraud personas veselību vai dzīvību.

Būtiski!
 
Zvanot uz Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001, medicīniskus padomus Latvijas iedzīvotājiem sniedz latviešu valodā, krievu valodā un angļu valodā.

Uz numuru 66016001 var zvanīt iedzīvotāji no visas Latvijas un no visiem telekomunikāciju operatoriem.

Ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis 66016001 nav paaugstinātas maksas tālrunis. Zvanot no fiksētā tālruņa vai mobilā tālruņa, zvanītājs maksā atbilstoši sava operatora noteiktajiem tarifiem par zvaniem uz fiksēto Rīgas diapazona numuru. Lai noskaidrotu maksu par zvanu, zvanītājam jāvēršas pie sava operatora.

Cēsu iela 31 k-3, Rīga, LV-1012
Tālr. 67043700
Fakss 67043701
E-pasts: vnc@vnc.gov.lv

Foto: Fotolia

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

  • Eva 05.06.2019 05:05
    Esmu zvanījusi 2 reizes uz konsultatīvo talruni kad licies ka varbūt tiešām vajag ātro palīdzību bet tomēr iekšēji šaubījos lai gan pati esmu mediķis. Abas reizes sieviete pēc balss izklausījās viena un tā pati lai gan abu zvanu starpība ir vesels gads. Viņa ir ļoti nelaipna un spiež uz ģimenes ārstu kuram piekļuves abās reizēs nav sanākusi attāluma apstākļu gadījumā. Izstāstīju diezgan sīki par savu situāciju. Liekot talruni nost dzirdams bija ka mani nosauc par idioti. Nmp tomēr izsaucu un konstatēja ka iemesls ir nopietns. Slimnīcā uzturējos 2ned un vēl 2 ned slimības lapa

Nedēļas tēma

Aktuālie piedāvājumi

Nutrikosmētika: uz pierādījumiem balstīta pieeja

Nutrikosmētika: uz pierādījumiem balstīta pieeja

Nutrikosmētika pēdējos gados ir kļuvusi populāra, un veiktie pētījumi un testi nepārtraukti pēta to efektivitāti un drošību. Tāpat arī tiek vērtēta kolagēna produktu ietekme uz ādas elastību, mitrināšanu un grumbu samazināšanos.

Jo-hai-dī, kāpēc es nerūpējos par sevi ātrāk?

Jo-hai-dī, kāpēc es nerūpējos par sevi ātrāk?

Pēc smagas operācijas un ilgstošas rehabilitācijas Roberto Meloni ir atkal vesels, bet atzīst, ka daudzus mēnešus esot bijis ļoti norūpējies, vai spēs atkal normāli staigāt. Roberto stāsta par savu pieredzi, lietojot Latvijā ražotu produktu – Epsorīnu.

Ergonomisks krēsls – kādu izvēlēties, lai nesāpētu mugura?

Ergonomisks krēsls – kādu izvēlēties, lai nesāpētu mugura?

Ja, ilgstoši sēžot, jums nogurst un sāp mugura, pievērsiet uzmanību, kādu krēslu ikdienā izmantojat. Situāciju var uzlabot, parasta krēsla vietā izvēloties ergonomisku krēslu. Uzzināsim vairāk par Bambach ® Saddle Seat ergonomiskajiem krēsliem! 

Video

Kā ergonomiski iekārtot darba vietu, strādājot pie datora? Skaidro ergoterapeiti (VIDEO)

Kā ergonomiski iekārtot darba vietu, strādājot pie datora? Skaidro ergoterapeiti (VIDEO)

Atzīmējot Pasaules ergoterapijas dienu 27. oktobrī, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (Austrumu slimnīca) Rehabilitācijas klīnikas ergoterapeiti ir sagatavojuši padomus un vienkāršus  ieteikumus, kurus būtu ieteicams ņemt vērā ikvienam, kurš, sēžot pie datora, veic darba pienākumus vai arī ikdienā pie datora ekrāna pavada ilgas stundas. 

Produktu testi

Testa rezultāti: “FlexiCor” locītavu un saišu veselībai

Testa rezultāti: “FlexiCor” locītavu un saišu veselībai

Martā Medicine.lv sadarbībā ar starptautisko zīmolu “Coral Club” piedāvāja testēt “FlexiCor” locītavu un saišu veselībai.

Aknu sargs

Aknu sargs

Aprīlī Medicine.lv sadarbībā ar SIA “Fito preparāti” piedāvā izmēģināt dabīgu produktu aknu darbības veicināšanai.

Līga Nature SPA Hialuronskābes serums intensīvai ādas mitrināšanai

Līga Nature SPA Hialuronskābes serums intensīvai ādas mitrināšanai

Aprīlī Medicine.lv sadarbībā ar SIA "Salons Līga" piedāvā izmēģināt Hialuronskābes serumu ar dabīgu aktīvo vielu komponenti Pentavitin® intensīvai ādas mitrināšanai.

Testa rezultāti: "Kaleja Silks" zīda matu ruļļi veselīgām salona kvalitātes lokām

Testa rezultāti:

Martā Medicine.lv sadarbībā ar "Kaleja Silks" piedāvāja testēt zīda matu rulli veselīgai matu ieveidošanai.

Izstāsti Latvijai veselības receptes

Dinsbergas klīnika, Dr. Santa Viltere: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

Dinsbergas klīnika, Dr. Santa Viltere: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

Vismaz reizi dzīvē ir jāpārbauda sava sirds! No aprīļa šo izmeklējumu veic arī Dinsbergas klīnikā ar jaunāko un modernāko aparatūru Latvijā. Izstāsti Latvijai dodas vizītē pie kardioloģes ar 20 gadu pieredzi - dr. Santas Vilteres.

VC4 Baltijas vēnu klīnika, Dr. Patrīcija Ivanova: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

VC4 Baltijas vēnu klīnika, Dr. Patrīcija Ivanova:  Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

Patrīcija Ivanova ir asinsvadu ķirurgs, flebologs, Dr.med., docente LU Ķirurģijas katedrā, Latvijas Asinsvadu ķirurģijas biedrības biedre, Latvijas Invazīvās radioloģijas asociācijas biedre, Eiropas Asinsvadu ķirurģijas biedrības biedre, Eiropas Kardiovaskulārās un invazīvās radioloģijas biedrības biedre, nokārtojusi eksāmenu asinsvadu ķirurģijā...