medicine.lv skaitļos

Lietotāji online437
Aktīvie uzņēmumi12806
Nozares raksti1614
Ekspertu atbildes21477
Cik veselīgi ir smūtiji?
Lai rakstītu forumā nepieciešams autorizēties: [Ienākt]

Forums


Jānis

augļu smūtijus bieži dzert nav īpaši veselīgi, tajos daudz cukura....vairāk vajadzētu koncentrēties uz dārzeņiem, olbaltumvielu kokteiļiem u tml. un augļu kokteiļus dzert tikai pa retam kad gribas kādu gardumu.


Agnese

 Man ļoti patīk spinātu-banānu smūtijs, iesaku pamēģināt. :) Spināti bagāti ar dzelzi, kalciju, mangānu un magniju, kā arī dažādiem vitamīniem, tāpēc variējot to ar dažādiem citiem augļiem un dārzeņiem, riekstiem, sēklām, izdodas ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi smūtiji. :) 


Agnese

..un vēl varat pamēģināt spinātu un avokado smūtiju, recepti atradu mammamuntetiem portālā...smūtijā iekļauj arī ābolus, piparmētras, banānu un laimu/citronu. dod tādu kā enerģiju :)


Agnese21

no dārzeņu smūtijiem nav ko baidīties, ar augļu smūtijiem gan uzmanīgi, tie arī vairāk rada diskomfortu vēderam utt.. no dārzeņu smūtijiem man nekad nav bijis diskomforts. iesaku pamēģināt smūtijus, kuru pamatā ir gurķis, ir ļoti daudz variāciju internetā. tāpat man patīk tomātu smūtiji.
viena pēdējā laikā iecienīta recepte:

Ūdens: 360 ml
Svaiga gurķa gabaliņi: ½
Banāns: 1 gab.
Svaiga ananasa gabaliņi: 225 g
Pētersīļi: 1 neliela buntīte
Ledus: 140 g


Larisa

Sablendējiet 150ml kefīra, 1 kivi, 1/2 avokado mīkstuma un pievienojiet tējkaroti linsēklu. šis ir viens no maniem mīļākajiem "diētiskajiem" kokteiļiem., kas vienlaikus sniedz sāta sajūtu un arī iekustina vielmaiņu. :)

runājot par augļu smūtijiem - vislielākā kļūda ir sablendēt kopā saldos augļus, piemēram, banānu, mango, apelsīnu, vīnogas utt.. tas vairs nav nekas diētisks, bet tā saucamā "kaloriju bumba", kas var veicināt pieņemšanos svarā. kaut kur lasīju, ka labāk ir paņemt vienu saldu sastāvdaļu - kādu augli - un kombinēt to piemēram ar kādiem zaļumiem.


Lelde Z.

mana augļu smūtiju forumula ir tāda - viens līdz divi augļi+ kaudze zaļumu (zaļie lapu salāti, spināti, salātu miksi, rukola utt) + ūdens vai šad tad piens vai Piena spēks. garšas uzlabošanai izspiežu puscitrona sulu, saldumam - medus max 1 -2 tējkarotes. no dārzeņu smūtijiem vēl neesmu atradusi savu "īsto" :)


Monika

Lielos daudzumos - jebkas nav īsti veselīgs.. :) visā jāievēro mērs.bet piekrītu - ka ja dzert smūtijus regulāri, tad labāk izvēlēties dārzeņu/zaļumu smūtijus.


braske988

Uztaisu kokteili no pusābola, viena banāna, pāris lapu kāpostu un saldumam pievienoju pāris dateles un pārleju ar augu pienu

Kopā 8 komentāri