medicine.lv skaitļos

Lietotāji online154
Aktīvie uzņēmumi12806
Nozares raksti1615
Ekspertu atbildes21477
Kā atbrīvoties no alus atkarības?
Lai rakstītu forumā nepieciešams autorizēties: [Ienākt]

Forums


WinterDream

manuprāt, gribasspēks, dzīves prioritāšu izvērtēšana ir pats galvenais, ar ko sākt.. jāatrod kāda nodarbe, kas mazinās vēlmi iedzert, novērsis domas no alkohola..piemēram, sports...tas arī atslābina prātu un ķermeni..var mēģināt arī meditēt...jāsaprot, kas izraisa vēlmi iedzerti un jācīnās ar šo cēloni...ja nekas no iepriekš minētā neizdodas, tad protams, jāvēršas pie ārsta, bet,cik esmu dzirdējusi, tad kodēšana nav vienīgais efektīvais risinājums...tomēr jāņem vērā, ka arī ārstēšanas veiksme būs atkarīga no paša gribasspēka.diemžēl ne vienmēr visu var atrisināt tikai ar medikamentiem vien..lai veicas!


Lolita

Manas ģimenes draugiem - pārim - bija līdzīga problēma...ar vienu kodēšanas reizi diemžēl neizdevās cilvēku izvilkt no alkohola atkarības, pēc trešās reizes un neskaitāmiem skandāliem, vardarbības epizodēm ģimenē (līdz pat šķiršanās robežai) izdevās izārstēties un nu jau trešo gadu vīrietis vairs nedzer...jā, arī svētkos,...100% jābūt gatavam atteikties no alkohola.. protams, ģimenē attiecības ir krasi mainījušās uz pozitīvo pusi un nu tiek plānots bērniņš. :)


Jānis

piekrītu iepriekšējiem viedokļiem - gribasspēks, gribasspēks un vēlreiz gribasspēks..nekādas zāles nepalīdzēs, ja cilvēks pats nebūs pietiekami iekšēji spēcīgs atteikties no tā, kas traucē kvalitatīvai dzīvei..


Kaspars

es saprotu, ka vajadzīgs gribasspēks...tas ir...bet diendienā dzerot alu organisms ir pieradis un vēlos palīdzēt sev atvieglot šo ceļu uz dzīvi bez alko..lai atmešana būtu mazāk "sāpīga"..


Larisa

esmu redzējusi reklāmas ar tādu līdzekli kā facex vai tml...varbūt ir vērts pamēģināt..dārgs gan, bet ja padomā, cik daudz aizgājis un aiziet alkohola iegādei, tad nemaz tik dārgi vairs nesanāk.


Kaspars

paldies..jā arī es esmu dzirdējis par tādu...apsveru domu par šo pakonsultēties ar ārstu..

Kopā 6 komentāri