medicine.lv skaitļos

Lietotāji online407
Aktīvie uzņēmumi12807
Nozares raksti1615
Ekspertu atbildes21477
Intervālā ēšana - vai efektīva?
Lai rakstītu forumā nepieciešams autorizēties: [Ienākt]

Forums


Lolita

neesmu gan mēģinājusi, bet uzskatu, ka viena metode nederēs visiem..var jau mēģināt, bet labāk - pēc konsultācijas ar uztura speciālistu, kas varēs izvērtēt, vai tieši Jums šī metode būs piemērota un efektīva.


Sarmīte L.

uzskatu, ka visas tās diētas nav laba doma...galvenais - ēst veselīgi, kustēties, atbalstu sekošanu līdzi uzņemto kaloriju daudzumam, ko var aprēķināt individuāli - paskatieties internetā, ir dažādas formulas atrodamas. Tās ļauj saprast, kāda ir jūsu kaloriju norma, un attiecīgi, ja vēlaties zaudēt svaru, tad pakāpeniski jāuzņem mazāk par šo normu. :)


Jānis

mana draudzene ir mēģinājusi.. kādus divus mēnešu noturējās, tad atsāka ēst "klasiskajā veidā", 3-4 x dienā..taču divu mēnešu laikā svaru nedaudz izdevās mazināt..ēda astoņu stundu intervālā un tad 16 stundas neēda neko... man tas īsti negāja pie sirds, jo kā vīrietim man gribējās ēst biežāk, bet viņa bija tā, kas parasti gatavo.. :D nācās pašam to laiku rūpēties par to, ko ēdīšu :D:D


Keita

jebkura diēta, ja to neizprot un ja tā nesagādā baudu, nebūs ilgstoša un nenesīs rezultātus.. mans viedoklis, ka labāk tomēr pieturēties pie klasiskiem uztura paradumiem, ēst vairākas reizes dienā, pa nelielām porcijām, iekļaut uzturā vairāk dārzeņus un augļus un mazāk taukainos un ar cukuru, sāli bagātos produktus+kustēties.


Monika

 iesaku labāk keto diētu, ja reiz ir vēlme ievērot kādu diētu un nomest svaru. tur mazāk jāēd ogļhidrāti un vairāk tauki, tas tā primitīvi skaidrojot, bet informācija atrodama internetā plaša. es pati pie tās pieturos un tā man nesagādā nekādas raizes, nejūtos ierobežota savā uzturā, arī no citiem esmu dzirdējusi labas atsauksmes un redzējusi labus rezultātus. 


Larisa

kas der vienam, var nederēt otram, tāpēc piekrītu, ka labāk uzdot šo jautājumu uztura speciālistam, kas izvērtējot visu nepieciešamo informāciju par jums, spēs ieteikt labāko risinājumu.


Lelde Z.

Savas dzīves laikā esmu izmēģinājjusi virkni dažādu diētu- griķi un kefīrs, kaloriju skaitīšana, kaloriju deficīts utt. Bet efekts vienmēr bijis īslaicīgs, jo vienmēr pienāca brīdis, kad vairs nevarēju izturēt un atkal atsāku ēst to, kas patīk... Arī vīrs pastāvīgi teica, ka jāizvēlas tāda diēta, kuru varētu ievērot ilgtermiņā, kas kļūtu par dzīvesveidu un neradītu nekādu diskomfortu.. Manuprāt tiešām vislabākais veids, kā to panākt, ir doties pie laba dietologa, vai - daudz lasīt un izveidot SAVU dētu, kurā justies komfortabli, piemēram, atsakoties no konkrētiem produktiem...arī analīzes, kaut arī tās nav lētas, būtu vērts veikt, tādējādi noskaidrojot, kas ir tie produkti individuāli, kas traucē zaudēt svaru.pati līdz tam vēl diemžēl neesmu tikusi, bet ļoti vēlos un plānoju tuvākajā nākotnē.


Kate

manuprāt, pilnīgi pietiekami būs, ja tiks būtiski ierobežota ātro ogļhidrātu uzņemšana...manai mammai bija lieliski rezultāti - atteicās no balto miltu ;edieniem, saldumiem, kartupeļiem utt un mēneša laikā - mīnus 5 kg!


Kaspars
mana draudzene ir mēģinājusi.. kādus divus mēnešu noturējās, tad atsāka ēst "klasiskajā veidā", 3-4 x dienā..taču divu mēnešu laikā svaru nedaudz izdevās mazināt..ēda astoņu stundu intervālā un tad 16 stundas neēda neko... man tas īsti negāja pie sirds, jo kā vīrietim man gribējās ēst biežāk, bet viņa bija tā, kas parasti gatavo.. :D nācās pašam to laiku rūpēties par to, ko ēdīšu :D:D

gandrīz identiska situācija...mana sieva arī mēģināja šo lietu, bet ilgtermiņā nenoturējās...un arī man bija grūti :D

manuprāt tās diētas nav nekas labs,,,kādam varbūt būs perfekti rezultāti, bet tai pat laikā cits iedzīvosies kkādās gremošanas un citās veselības problēmās.. labāk vnk ēst sabalansēti...un palūgt padomu kādam speciālistam (nevis influencerim vai šarlatānam soctīklos, kas pēc savas pieredzes veido uztura programmas).

Kopā 9 komentāri