medicine.lv skaitļos

Lietotāji online462
Aktīvie uzņēmumi12807
Nozares raksti1614
Ekspertu atbildes21477
Strīdi ģimenē vakcinācijas pret Covid-19 dēļ - kā ar to tikt galā?
Lai rakstītu forumā nepieciešams autorizēties: [Ienākt]

Forums


vilks21

Labdien,

Jūsu situācija ir sarežģīta un saprotu jūsu satraukumu par vīra vakcinēšanos pret Covid-19 bez jūsu ziņas un piekrišanas. Šāda rīcība no viņa puses var izraisīt neticēšanos un plaisu jūsu attiecībās.

Kā risināt situāciju:

- Mēģiniet mierīgi aprunāties ar vīru: Izvēlieties laiku, kad abi esat mierīgi un varat netraucēti runāt. Izskaidrojiet savas bažas un sajūtas par vakcinēšanos un vīra rīcību. Klausiet viņa argumentus un mēģiniet saprast viņa viedokli i pledi.
- Meklējiet kompromisu: Varbūt jūs varētu vienoties, ka vīrs turpmāk informēs jūs par visiem medicīniskajiem lēmumiem, pirms tos pieņem. Varbūt jūs varētu kopā apmeklēt ārstu, lai apspriestu jūsu bažas par vakcinēšanos.
- Iesaistīties ģimenes konsultācijās: Ja paši nespējat atrisināt situāciju, varētu būt noderīgi vērsties pie ģimenes konsultanta. Konsultants varēs palīdzēt jums abiem labāk saprast viens otru un atrast konstruktīvu risinājumu.

Atcerieties:

- Svarīgi ir saglabāt savstarpēju cieņu un sapratni.
- Klausieties viens otru un mēģiniet iejusties viens otra situācijā.
- Meklējiet kompromisu un risinājumu, kas pieņemams abiem.

Jūs neesat viena:

Daudzas ģimenes ir piedzīvojušas konfliktus saistībā ar vakcinēšanos pret Covid-19. Šī ir sarežģīta tēma, kas izraisa daudz diskusiju un domstarpību.


Larisa
paldies par viedokļiem... es vnk pārdzīvoju par sava vīra veselību, tāpēc arī esmu apbēdināta, ka viņš, neko iepriekš nepasakot un zinot manu nostāju, tomēr vakcinējās.. bet saprotu, ka tā ir katra paša izvēle, atliek samierināties... esam jau salīguši mieru un cenšamies vairs par šo tēmu nerunāt.

Saprotu Jūs...arī mūsu ģimenē, tiklīdz sākas runas par vīrusu un vakcināciju, strīdi garantēti. :( kaut arī abi ar vīru esam pret vakcināciju, dalās viedokļi paša vīrusa un visas šīs situācijas sakarā...tāpēc vienojāmies, ka šo tēmu vairs neaiztiksim mīļā miera labad.


Agnese21

paldies par viedokļiem... es vnk pārdzīvoju par sava vīra veselību, tāpēc arī esmu apbēdināta, ka viņš, neko iepriekš nepasakot un zinot manu nostāju, tomēr vakcinējās.. bet saprotu, ka tā ir katra paša izvēle, atliek samierināties... esam jau salīguši mieru un cenšamies vairs par šo tēmu nerunāt.


Sapņotāja

laiku atpakaļ nepagriezt, vīrs jau vakcinējies, tāpēc - kāda jēga strīdēties? salīgstat mieru - dzīve taču turpinās.


BabyYoda

cieniet vīra izvēli un viņa tiesības izlemt, kā viņam labāk. viņš tomēr ir pieaudzis cilvēks, un jūs nevarat viņam norādīt, ko darīt ar savu ķermeni. tā nu tas ir.


WinterDream

Tieši tā...viņa ķermenis, viņa darīšana...vienkārši samierinieties, ja negribat, lai izjūk attiecības. Ja viss pārējais ir labi, nevajag ieciklēties vakcinācijas jautājumā. Tā tiešām ir slidena tēma...


Jānis

Bet viņš taču pats vakcinējās, Jums taču to neuzspiež? Tā ir katra brīva izvēle. Ja viņš tā jūtas drošāk, kāpēc to neizdarīt - tūkstošiem cilvēku vakcinējas.


Kate

njā..tas vīruss un tagad vēl vakcinācijas jautājums tiešām sadalījis sabiedrību divās daļās...un skumīgākais tas, ka pat vienā ģimenē var būt pretēji viedokļi, tāpēc piekrītu, ka labāk izvairīties no šīm tēmām, lai nerastos konflikti... :( galu galā dzīve taču turpinās un ir tik daudz citu tēmu par kurām runāt, nebojājiet savas attiecības šīs vienas tēmas dēļ.


Sarmīte L.

Sveiki!

Diemžēl no pieredzes saku, ka šajā jautājumā noteikti nedrīkst uzspiest savu viedokli...ja vīrs bija izlēmis vakcinēties, tad viņš par to nebūtu jānosoda... vislabāk ģimenes ietvaros vispār no šīs tēmas izvairīties, ari man pašai konflikti ir bijuši vakcinēšanās jautājuma dēļ (pati gan esmu par vakcināciju)...

Kopā 9 komentāri