medicine.lv skaitļos

Lietotāji online535
Aktīvie uzņēmumi12814
Nozares raksti1619
Ekspertu atbildes21477
Raksti : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv

Uzturs grūtniecības laikā – ko ēst un no kā labāk izvairīties?

Uzturs grūtniecības laikā – ko ēst un no kā labāk izvairīties?

Uzturam grūtniecības laikā būtu jāsniedz pietiekami daudz barības vielu un enerģijas bērniņa veselīgai attīstībai.
Psiholoģe: Bērnu jāmudina uzņemties atbildību par sava šķīvja saturu

Psiholoģe: Bērnu jāmudina uzņemties atbildību par sava šķīvja saturu

Ikviens vecāks ikdienā sastopas ar vārdiem "man tas negaršo", "es to negribu", un laika trūkuma un aizņemtības dēļ vecāki bieži vien izvēlas ātrāko un bērnam pazīstamāko maltīti, kas ne vienmēr ir pārdomāta, īpaši ēdot ārpus mājas.
Zivis - veselīgas ēdienkartes būtiska sastāvdaļa

Zivis - veselīgas ēdienkartes būtiska sastāvdaļa

Kvalitatīvas zivis un zivju produkti ir veselīgs un vērtīgs uzturvielu avots, kas ēdienkartē būtu jāiekļauj pat vairākas reizes nedēļā, tomēr speciālisti atzīst - izvēlēties tiešām labas kvalitātes zivis ir jāprot!
Kā tikt galā ar naktsmaiņām, nebojājot savu veselību?

Kā tikt galā ar naktsmaiņām, nebojājot savu veselību?

Maiņu darbs un ilgs darba laiks var ietekmēt veselību, tajā skaitā palielināt vielmaiņas problēmu, sirds slimību, kuņģa un zarnu trakta traucējumu un aptaukošanās risku.
Atveseļojies ēdot. 10 visvieglāk sagremojamie pārtikas produkti 

Atveseļojies ēdot. 10 visvieglāk sagremojamie pārtikas produkti 

Lai arī veselīga uztura nodrošināšanai nepieciešams uzņemt daudzveidīgas uzturvielas, tajā skaitā šķiedrvielas, olbaltumvielas un taukus, daži šīs vielas saturoši produkti varētu būt grūti sagremojami.
Kreatīns – kas tas ir un kam to vajadzētu lietot uzturā?

Kreatīns – kas tas ir un kam to vajadzētu lietot uzturā?

Kreatīns ir organiskā slāpekļa skābe, kas palīdz piegādāt enerģiju šūnām visā organismā, it īpaši muskuļu šūnās. Tas dabīgi izstrādājas ķermenī un to var iegūt arī ar uztura bagātinātājiem.
Nepārvarama kāre pēc sāls – kas to izraisa?

Nepārvarama kāre pēc sāls – kas to izraisa?

Kāre pēc sāls ir visai izplatīta problēma – ikviens, kurš jebkad ir ēdis čipsus, frī kartupeļus vai citus sāļos našķus, sapratīs, ka dažreiz ir grūti turēties tiem pretī.
Šķiedrvielu nozīme ikdienas uzturā

Šķiedrvielu nozīme ikdienas uzturā

Runājot par veselīgu uzturu, bieži dzirdam vārdu "šķiedrvielas" jeb "balastvielas". Taču, ņemot vērā, ka šķiedrvielas neuzsūcas mūsu organismā, kā, piemēram, tas notiek ar taukiem un ogļhidrātiem, īsti nav saprotams, kā šķiedrvielas var palīdzēt mūsu organismam.
Brokastu izlaišana noved pie pārēšanās – mīts vai patiesība?

Brokastu izlaišana noved pie pārēšanās – mīts vai patiesība?

Ikdienas steigā mēdz gadīties, ka īsti neatliek laika kārtīgu brokastu ieturēšanai par spīti pieņēmumam, ka tā ir dienas svarīgākā ēdienreize. Taču Bedfordšīras Universitātes zinātnieki nākuši klajā ar jaunu paziņojumu, kas apstrīd šo populāro pieņēmumu.
Kā ģenētika un dzīvesveids ietekmē cilvēka mūža ilgumu?

Kā ģenētika un dzīvesveids ietekmē cilvēka mūža ilgumu?

Edinburgas Universitātē tika veikts pētījums, kura mērķis ir uzlabot mūsu izpratni par to, kādi ģenētiskie un dzīvesveida faktori visbūtiskāk ietekmē cilvēka dzīves ilgumu.