DIETOLOĢIJA

dietētika, uzturzinātne - medicīnas nozare, kas pētī slima cilvēka uzturu. (Vesela cilvēka uzturu pētī uztura higiēna.) Izmantojot fizioloģijas un bioķīmijas metodes, dietoloģija nosaka cilvēka organisma stāvoklim atbilstošo uzturu, ar kuru var mainīt organisma reaktivitāti, lai nerastos orgānu un orgānu sistēmu funkcionāli traucējumi, un, ņemot vērā objektīvus kritērijus (organismā konstatētās patoloģijas novirzes vielmaiņā u.c. funkcijās, uzturlīdzekļu ķīmisko sastāvu), izveido tādu ārstniecisko uzturu (diētas terapiju), kas sekmē patoloģijas procesu likvidēšanos slimajā organismā. Dietoloģijas praktiskā nozare ir ārstnieciskā kulinārija, kas atbilstoši dažādām slimībām veic uzturlīdzekļu kulināro apstrādi.

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Aktuālie piedāvājumi

Video

Produktu testi