medicine.lv skaitļos

Lietotāji online63
Aktīvie uzņēmumi12814
Nozares raksti1619
Ekspertu atbildes21477
Raksti : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv

Kāpēc svarīgi dzert ūdeni katru dienu? (INFOGRAFIKA)

Kāpēc svarīgi dzert ūdeni katru dienu? (INFOGRAFIKA)

Ūdens sastāda aptuveni 60% no kopējās cilvēka ķermeņa masas un pilda virkni būtisku funkciju organismā. Tā kā organisms ūdeni neuzkrāj, lai parūpētos par pilnvērtīgu tā funkcionēšanu un saglabātu labu pašsajūtu, ir svarīgi regulāri uzņemt vismaz pusotru divus litrus dienā. Savukārt karstā laikā ūdens jāzņem pastiprināti.

Traucējošas atraugas – neveselīga dzīvesveida blaknes

Traucējošas atraugas – neveselīga dzīvesveida blaknes

Lai gan cilvēki ne vienmēr to pamana, patiesībā atraugas ikvienu cilvēku piemeklē vismaz 20-50 reizes diennaktī. To laikā kuņģis atbrīvojas no norītā gaisa. Tomēr dažkārt gadās, ka šī fizioloģiskā norise kļūst par traucēkli – tā ir pamanāma, izraisot dažādas neērtas un mulsinošas situācijas.

Kas vērtīgs kabačos un kā tos veselīgi pagatavot? Stāsta speciālisti

Kas vērtīgs kabačos un kā tos veselīgi pagatavot? Stāsta speciālisti

Viens no pamanāmākajiem ražas laika dārzeņiem ir kabacis. To raža parasti ir bagātīga un šķiet, ka teju ikviens, tuvojoties vasaras noslēgumam, dāvanā saņem kādu kabaci vai cukini. Kas vērtīgs šajos dārzeņos un kā tos veselīgi pagatavot?

Saindēšanās ar pārtiku: Ko iesākt?

Saindēšanās ar pārtiku: Ko iesākt?

Vēdergraizes un slikta vēdera pašsajūta spēj vienā mirklī likt mums atcelt visus plānus. Reizēm, īpaši vasarā, par iemeslu sliktai vēdera pašsajūtai un sāpēm var būt saindēšanās ar pārtiku. Kā rīkoties, ja tevi ir piemeklējusi šāda problēma un kā atšķirt saindēšanos ar pārtiku no citām vēdergraizēm?

Saules apdegums: 9 padomi rīcībai

Saules apdegums: 9 padomi rīcībai

Labi pavadīta vasara ir atpūtas, jautrības un saules peldēm bagāta. Kaut arī mediķi brīdina, aicina lietot aizsargkrēmus un neatrasties atklātos saules staros dienas vidū, priekā un draugu pulkā labie padomi var piemirsties un, lūk, ādas apdegums liek par sevi manīt! 

Kā izvairīties no transportlīdzekļa "aklajām"zonām un pasargāt sevi no nelaimes negadījuma?

Kā izvairīties no transportlīdzekļa "aklajām"zonām un pasargāt sevi no nelaimes negadījuma?

“Aklās” zonas nereti ir viens no iemesliem ceļu satiksmes negadījumiem. Lai arī lielākā daļa satiksmes dalībnieku (71%) vienmēr ņem vērā citu autovadītāju “aklās” zonas, tomēr 3% respondentu tās ignorē un tikpat liels skaits satiksmes dalībnieku (3%) nemaz nezina, kas ir “aklās” zonas, liecina Latvijas Automoto biedrības (LAMB) veiktais pētījums. 

Kā ārstēt pedikulozi jeb utis? Stāsta farmaceite

Kā ārstēt pedikulozi jeb utis? Stāsta farmaceite

Pedikuloze jeb utainība var skart jebkuru neatkarīgi no vecuma un dzimuma, saka farmaceite. Pēdējos gados tā ir izplatīta – pasaulē ik gadu utis konstatē apmēram desmit miljoniem cilvēku.

Pieredzes stāsti: Kam gatavoties pēc lēciena uz galvas ūdenī?

Pieredzes stāsti: Kam gatavoties pēc lēciena uz galvas ūdenī?

Katra neapdomīga rīcība pie ūdens var beigties ar smagām mugurkaula traumām. Tomēr pirms tam ir grūti iztēloties, kā mainās dzīves kvalitāte, jo ietekmēta tiek ne tikai spēja kustēties, bet teju visas dzīves jomas. 

Par kurām ķermeņa zonām nedrīkst aizmirst, uzklājot saules aizsargkrēmu?

Par kurām ķermeņa zonām nedrīkst aizmirst, uzklājot saules aizsargkrēmu?

Saules radītais kaitējums ādai gadu laikā uzkrājas, veidojot fotonovecošanās pazīmes un radot risku vēžu šūnu attīstībai. Ādas priekšlaicīgas novecošanās pazīmes jeb fotonovecošanās biežāk tiek manītas pēc 35 gadu vecuma, un tās var izpausties kā ādas sausums, elastības zudums, grumbiņu veidošanās, pigmentācijas plankumi u. c.

Kā atpazīt kvalitatīvus riekstus? Iesaka eksperti

Kā atpazīt kvalitatīvus riekstus? Iesaka eksperti

Rieksti ir mūsu organismam ļoti vajadzīgs un noderīgs produkts, bagāts ar minerālvielām un šķiedrvielām. Taču, tā kā tirgū ir liels šo produktu piedāvājums, mēs bieži vien neaizdomājamies par to, ko pērkam – šķietami identiski rieksti var atšķirties pēc garšas un kvalitātes.