medicine.lv skaitļos

Lietotāji online391
Aktīvie uzņēmumi12814
Nozares raksti1619
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Polips un cista - vai tiešām nekas nav jādara lietas labā?
Labdien!

Man ir polips un cista. Daktere teica, ka nekas nav jādara, ja netraucē, bet es ļoti uztraucos. Mēnešreizes ir ļoti sāpīgas un stipras. Tā varētu būt, ka nevajag neko darīt?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Diemžēl Jūsu sniegtā informācija ir nepietiekama, lai atbildētu uz jautājumu. Svarīgi zināt Jūsu vecumu, kur atrasts polips un kāda veida cista. No tā atkarīga ārstēšanas taktika. Ja mēnešreizes ir ļoti sāpīgas un stipras pēdējā laikā, tomēr atkārtoti jāiet pie ginekologa....
Atbild:
Kristīne Ķempe, ginekoloģe, ultrasonogrāfijas speciāliste
Labdien! Polips ir pamatā labdabīgs veidojums, kas var veidoties dzemdes dobumā vai dzemdes kakliņā. Ja tas ir neliels, nerada izmaiņas menstruālajā asiņošanā, sievietei nav grūtniecības plānu, to var novērot. Tomēr, ja atzīmējat, ka menstruācijas ir apjomīgas, tad tas varētu būt saistīts ar polipa klātbūtni. To var atrisināt, veicot speciālu manipulāciju un polipu izņemot. Olnīcu cistas var būt dažādas, tur katrs gadījums jāvērtē individuāli....
Atbild:
Dr. Kristina Bojuta, Sievietes veselības centrs
Labdien! Grūti teikt, neredzot ultrasonogrāfiski. Ja ir sūdzības, tad tiek rekomendēts ņemt ārā polipu....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kāds varētu būt iemesls, ka pēkšņi mēnešreizes ir daudz sāpīgākas?
Labdien!

Kāds varētu būt iemesls, ka pēkšņi mēnešreizes ir daudz sāpīgākas? Ārsts nekādu iemeslu nevarēja pateikt.

Man ir 36 gadi, dzemdības nav bijušas, pirms gada bija spontānais aborts. Ir parādījusies arī migrēna, kas agrāk nebija.

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! No attāluma atbildēt nevar. Iespējams, ka tās ir blaknes pēc spontānā aborta, bet, lai to apstiprinātu, ir jāveic izmeklējumi, vispirms noteikti ultrasonogrāfija....
Atbild:
Dr. Kristina Bojuta, Sievietes veselības centrs
Labdien! Lai atbildētu, Jūs vajag izmeklēt un tad varbūt būs atbilde uz Jūsu jautājumu....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kāpēc pēc aborta nedrīkst nodarboties ar seksu 2-4 nedēļas?
Labdien!

Kāpēc nedrīkst nodarboties ar seksu apmēram nedēļu pēc aborta, ja pašsajūta ir laba un nekādu fiziski sliktu simptomu nav? Kāpēc ir 2- 4 nedēļas jāgaida?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Aborts tiek veikts, no dzemdes sieniņas evakuējot augļa aizmetni . Tā vietā izveidojas gļotādas bojājums, kas lēnām sadzīst. Dzemdes kanāls ir pavērts. Dzimumakta laikā pastāv iespēja ienest dzemdes dobumā infekciju, tās rezultātā var rasties iekaisums ar nopietnām, tālāk ejošām sekām līdz pat neauglībai....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Neregulāra dedzināšana maksts apvidū - kā to ārstēt?
Labdien!

Pēdējā gada laikā esmu ārstējusi dažādas infekcijas – 2 reizes ureaplasmu (urealiticum, parvum), 2 reizes urīnceļu iekaisumu (e.coli, e.sp.), bakteriālo vaginozi. Kopš 2022. gada septembra, šķiet, izgāju 4 antibiotiku kursus.

2023. gada sākumā visas analīzes (STS panelis, urīna uzsējums, iekaisuma marķieri) uzrādījās negatīvas, bet joprojām neregulāri jūtu diskomfortu starpenē. Parasti simptomu nav vairāku dienu garumā un tad tie atkal parādās uz dažām stundām. Pie urinēšanas nesāp, bet, tā kā cīnījos ar iekaisumiem iepriekš, tad pieņēmu, ka tā tik un tā varētu būt urīnceļu problēma. Februārī biju pie urologa uz USG, kurš teica, ka urīnpūslis izskatās labi un tā tomēr varētu būt ginekoloģiska problēma.

Augustā būtu pienācis laiks nomainīt "Fleree", bet jūnijā to izņēmu, jo bažījos, ka simptomi saisīti ar to. Ginekoloģe veica man CPV testu (šobrīd man ir 32 gadi) un tas uzrādīja pozitīvu 16. tipu ar šūnu izmaiņām. Tā kā CPV simptomu nav, manām sūdzībām daktere man izrakstīja svecītes bakteriālajai vaginozei, bet tās simptomus nemainīja. Veicot dzemdes USG, daktere minēja, ka turpat blakus urīnpūslis tomēr izskatoties "nedzidrs".

Papildus šim visam jūlijā veicu kolposkopiju, atbilde – CIN2. Augustā saņēmu Gardasil-9 pirmo devu, septembrī veikta dzemdes kakla ekscīzija. Joprojām jūtu neregulāru dedzināšanu, kas parasti neilgst ilgāk par dažām stundām, bet atkārtojas vismaz reizi nedēļā.

Kopumā esmu nogurusi no tā, ka tieku sūtīta no viena speciālista pie otra. Nu jau spekulēju, ka diskomforts saistīts ar stresu, bet grūti pateikt, vai to mazliet "piedomāju klāt", lai rastu kaut kādu atbildi, pie kuras turēties.

Tiesa, pēdējā gada laikā bijis daudz pārdzīvojumu, darbs, dzīve, daudz garu pārlidojumu. Iespējams, ka imūnsistēma novājināta, lai arī ne ar ko citu lāgā neslimoju – šķiet, saaukstēties paspēju tikai vienu reizi pēc 30 stundu lidojuma un daudz laika pavadīta kondicionētās telpās.

Ar ko varētu būt saistītas manas sūdzības un kā tās risināt?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Jūsu sūdzības ir tik dažādas, ka, neredzot patieso situāciju, nevar dot padomus neklātienē. Viens no iemesliem varētu būt stress, nepareiza intīmā higiēna (biksīšu ieliktnīši, šauras, neelpojošas drēbes un veļa). Lūdzu, dodieties pie sava ginekologa....
Atbild:
Dr. Kristina Bojuta, Sievietes veselības centrs
Labdien! Jūs tiekat sūtīta pie dažādiem speciālistiem, jo Jums ir vairākas problēmas un sūdzības. Grūti atbildēt, neredzot Jūs. Iemesli var būt vairāki un dažādi....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai drīkst lietot alkoholu, lietojot medikamentu kakla iekaisuma ārstēšanai?
Labdien!

Ārsts izrakstīja “Flixotide” inhalācijas kakla iekaisuma ārstēšanai. Pēc nedēļas plānoju doties uz skolas salidojumu. Vai drīkst lietot alkoholu kopā ar šīm zālēm?

Paldies!
Atbild:
Ilze Paegle, farmaceite, "Intas" aptiekas vadītāja
Labdien! "Flixotide" lietošanas instrukcijā nekas nav minēts par zāļu mijiedarbību ar alkoholu. Iespējams, ka neliels alkohola daudzums nekaitētu. Tā kā "Flixotide" aerosols ir spēcīgs medikaments (pieder kortikosteroīdu zāļu grupai), tomēr zāļu lietošanas laikā neieteiktu lietot lielas alkohola devas....

Elpceļu / plaušu saslimšanas

Vai var inficēties ar piena sēnīti tualetē, ja to apmeklējusi cita inficēta sieviete?
Labdien!

Vizītē pie ginekologa man konstatēja piena sēnīti. Sūdzības: nieze, pēc tam uz vakarpusi jau dedzinoša sajūta, lielas sāpes, ja urīns trāpījis uz intīmajām vietām. Iekaisušas gan mazās, gan lielās kaunuma lūpas, gļotāda, aiz maksts ieejas nedaudz smērējās asinis. Nozīmēja ārstēšanos ar "Canifug Cremolum", "Ecocillin Oral".
Apspīlētu veļu, apģērbu nevalkāju, veļa kokvilnas, izmantoju "Tena" vai "Seni" ieliktnīšus. Kopš parādījās visi šie simptomi, ieliktnīšus vairs nelieku. Intīmo higiēnu ievēroju.

Man ir cukura II tipa neinsulējams diabēts. Cukura līmeni asinīs mēru regulāri. Tas jau ilgu laiku ir normas robežās, augstākais rādītājs 7 retu reizi.

Šobrīd man ir 50 gadi. Ir pirmsmenopauzes periods. Piena sēnīte man nav bijusi nekad dzīvē.

Man ir šāds jautājums: vai ir iespējamība, ka ar piena sēnīti varēju inficēties, ejot uz tualeti un apsēžoties uz poda, kuru regulāri izmanto jauna sieviete, kurai, izrādās, jau dažus mēnešus ir piena sēnīte ar bieziem izdalījumiem? No ginekologa sapratu, ka pastāv arī šāda iespēja, jo īpaši man kā cukura diabēta pacientam. Apgalvot to nevarot, bet iespējamība tiek pieļauta. Vēlos precizēt priekš sevis, vai tik tiešām tā varētu būt?

Jau iepriekš paldies par atbildi!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Piena sēnīti izraisa Candida sugas sēnītes, visbiežāk Candida albicans, kas ietilpst katras sievietes normālās mikrofloras sastāvā. Normālos apstākļos Candida albicans augšanu makstī aizkavē laktobaktērijas, taču, ja to skaits ir samazināts, Candida albicans var savairoties jebkurā vecumā, izraisot vaginālo kandidozi jeb, kā tautā saka, piena sēnīti. Galvenie riska faktori, kas var veicināt piena sēnītes attīstību, ir: - bieža vai atkārtota antibiotiku vai kotrikosteroīdu...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai izdalījumi pēc menstruācijām var būt medikamentu lietošanas dēļ?
Labdien!

Esmu sieviete, 29 gadi. Pirmo reizi ir gadījies, ka pēc menstruācijām vēl turpina vairākas dienas smērēties. Šobrīd ir 14. cikla diena, svaigi izdalījumi krēmīgi rozā krāsā, bez īpaša aromāta, ikdienas ieliktnīšos brūni. Parasti man ir "garais" cikls, menstruācijas ilgst 6-7 dienas, un cikls ir aptuveni 34 dienas garš. Ir pazemināts svars, kā arī papildus nesen uzsāku lietot antidepresantus - varbūt tie var izsaukt šādu blakni?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Cēloņi var būt dažādi . Viens no tiem - tā saucamā ovulācijas asiņošana, kad, izdaloties olšūnai, parādās cikla vidū nelieli asiņaini izdalījumi. Tāpat to var izraisīt jūsu minētais pazeminātais svars, medikamenti. Ja agrāk tā nav bijis, smērēšanos noteikti nevar uzskatīt par normālu, un tas ir signāls ginekologa apmeklējumam....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Liela asiņošana, veicot analīzes, iegriezumus operācijas laikā - vai par to būtu jāsatraucas?
Labdien!

Ļoti bieži ārsti pie pārbaudēm (ja ir jāveic iegriezumi, asins analīzes) man jautā, vai nelietoju asinis šķidrinošos līdzekļus, jo ļoti tekot asinis. Piebildīšu, ka tādus nelietoju un nekad neesmu lietojusi. Bija operācija, pēc tās daktere arī teica, ka esot ļoti asiņojis, būšot noteikti zilumi uz vēdera. Nododot asins analīzes, - viss ir normā, izņemot protrombīnu, kas ir 55, un INR 1.3. Vai man par to jāsatraucas? Jo vienmēr dakteri to piemin, man pat no asins analīžu ņemšanas paliek asinsizplūdumi. Kādas analīzes man ieteiktu veikt? Vai kaut kas vēl jāpārbauda? Jo apnikušas piezīmes no ārstiem.

Paldies!
Atbild:
Anda Kariņa, ģimenes ārste
Labdien! Iespējams konsultēties ar ģimenes ārstu vai hematologu un padziļināti pārbaudīt asinsreci. Mēdz būt pārmantotas slimības, kas saistītas ar novirzēm asinsreces procesā. Ar cieņu,...

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Kā ārstēt demodekozi un blefarītu?
Labdien!

Jau vairākus gadus ciešu no demodekozes un blefarīta, ko ērcītes izraisa. Esmu apmeklējusi vairākus ārstus. Parasti saņēmu vienu un to pašu atbildi - 1-2 mēnešus nelietot kosmētiku, lietot speciālas salvetes plakstiņu kopšanai un kādu pretiekaisuma ziedi. Bet vislabākais rezultāts, ko esmu sasniegusi - izvairījos no halazioniem, bet āda apkārt skropstām vienalga vienmēr ir nedaudz iekaisusi. Esmu daudz lasījusi par ādas līdzekļiem pret ērcēm, bet tie nav paredzēti acīm. Kas varētu palīdzēt manā gadījumā?

Paldies!
Atbild:
Latvijas Amerikas acu centrs
Labdien! Jāatzīst, ka šī saslimšana līdz galam pilnībā nav izārstējama, ārstu norādījumi pēc iepriekšējām vizītēm, kurās esat bijusi, ir korekti - lietot speciālas salvetes plakstiņu kopšanai un pretiekaisuma ziedes paasinājuma laikā, bet varam ieteikt izmēģināt procedūru, kuru veic mūsu klīnikā - plakstu higiēna ar jaunākās paaudzes iekārtu BlephEx. Lai samazinātu infekciju un iekaisumu risku acīs, ieteicams vismaz reizi gadā veikt plakstiņu higiēnu jeb plakstu malu tīrīšanas procedūru....

Acis, optika / acu veselība

Nesimetriska seja - vai to var kā labot?
Labdien!

Šobrīd man ir 30 gadi. Kopš sevi atceros, vienmēr ir bijusi nesimetriska seja. Precīzāk - vienmēr, kad cenšos smaidīt, tad uz augšu paceļas tikai kreisās puses lūpu kaktiņš un samiedzas tikai kreisā acs. Labā puse paliek diezgan nemainīga... Līdz ar to nesmaidu, jo smaids izskatās šķībs, kropļots.

Kas šādai lietai var būt par iemeslu? Nekādas traumas, nozīmīgas saslimšanas neatceros. Vai to kādā mērā iespējams labot/uzlabot, lai smaidot seja kļūtu kaut nedaudz simetriskāka?

Paldies!
Atbild:
Anda Kariņa, ģimenes ārste
Labdien! Varat konsultēties ar sejas plastisko ķirurgu par to. Ja sejas mīmikas muskuļu asimetrija ir saistīta ar centrālu vai perifēru nervu sistēmas defektu, funkcijas atjaunošana nav iespējama, bet varbūt ir iespējams uzlabot vizuālo izskatu. Ar cieņu,...

Plastikas ķirurģija / estētiskā, rokas, rekonstruktīvā ķirurģija

No kā varētu būt sāoes kreisās krūts apvidū?
Labdien!

Dziļi ievelkot elpu, jūtamas sāpes kreisajā pusē. Šķiet, ka kaut kas duras plaušā. Sāpes ir tieši tur, kur kreisā krūts. Arī veicot fiziskas kustības, sāp tajā vietā, piemēram, kad sasprindzinos, vai ceļoties no gultas. Biju saaukstējies, 3 dienas nogulēju, nu it kā jūtos labi, tikai 4. dienā nomoka šīs sāpes. Kas tas varētu būt? Kādi būtu ieteikumi?

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Spriežot pēc Jūsu sūdzībām, iespējams, Jums ir starpribu nervu iekaisums. Ar cieņu,...
Atbild:
Anda Kariņa, ģimenes ārste
Labdien! Visticamāk, sūdzības rada starpribu nerva kairinājums vietā, kur nervu saknīte iznāk no mugurkaula kanāla. Nav bīstami. Nepieciešami vingrojumi un/vai fizioterapeita konsultāija....

Elpceļu / plaušu saslimšanas

Vai no baktērijām var rasties halucinācijas?
Labdien!

Kādas halucinācijas cilvēkam var rasties no baktērijām, piemēram, no tādām, kas radušās uz ilgstoši virtuves izlietnē stāvējušiem nenomazgātiem traukiem? Vai var rasties, piemēram, tādas halucinācijas, kuras var likt domāt, ka kāds ir man kaut ko sliktu izdarījis, vai ka kādam pret mani ir kādi slikti nolūki?

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Netīri trauki neizraisa halucinācijas. Ar cieņu,...
Atbild:
Beāte Šternberga, Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra Psihiatriskās palīdzības dienesta stacionāra virsārste
Labdien! Baktērijas halucinācijas nerada. Bet, ja ir pastiprināts aizdomīgums, kas rada trauksmi, vispirms ieteicams vērsties pie ģimenes ārsta, izstāstīt savas sajūtas, kurām pamatā varētu būt arī kādi dzīves sarežģījumi un to radītais stress. Ģimenes ārsts tad pateiktu, kurp doties – pie psihologa, psihoterapeita vai psihiatra – jautājuma detalizētākai izvērtēšanai....

Psihoterapija / psihiatrija

Pēc Helicobacter pylori baktēriju likvidēšanas parādās piena nepanesamība - vai tā tas var būt?
Labdien!

Pēc Helicobacter pylori baktēriju likvidēšanas, izdzerot arī vairākas reizes labās baktērijas, tika novērots jutīgs vēders, vēdera sāpes, pēkšņa un šķidra vēdera izeja, saspringts vēders un liels diskomforts, kāds nebija pirms tam. Ārsts saka, ka, iespējams, piena nepanesība. Vai tas ir iespējams? Vai to varēja ietekmēt šo baktēriju izindēšana?

Paldies!
Atbild:
Anda Kariņa, ģimenes ārste
Labdien! Funkcionāli gremošanas traucējumi varētu būt saistīti ar antibiotiku agresīvo kursu, ko lietojāt eradikācijas terapijas laikā. Pārejoša laktozes (piena cukura) nepanesamība var parādīties, ja zarnu mikrobioms nav gluži ideāls, bet tam ar laiku vajadzētu normalizēties un sūdzībām pāriet. Ieteicams izvairīties no svaiga piena produktu lietošanas 2 nedēļas, lietot probiotikas. Ja sūdzības nemazinās, jādodas pie ārsta....
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Viennozīmīgi uz Jūsu jautājumu atbildēt nevaram, jo ir ļoti daudz nenoskaidrotu papildu jautājumu, kuru atbildes ir svarīgas, lai noteiktu Jūsu sūdzību iespējamos cēloņus. Ar cieņu,...

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Vai temperatūra, vēdersāpes un galvassāpes varētu liecināt par kādu iekaisumu?
Labdien!

Katru dienu ir temperatūra 37 grādi vai nedaudz pāri un brīžiem vēdersāpes un galvassāpes. Vai tas varētu būt kāds iekaisums? Temperatūra ir jau kādas 2 nedēļas.

Paldies!
Atbild:
Anda Kariņa, ģimenes ārste
Labdien! Subfebrīla temperatūra un galvassāpes, sāpes vēderā varētu būt saistītas ar iekaisumu. Jāiet pie ģimenes ārsta un jāveic asinsanalīzes....
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Parasti šāds sūdzību savienojums ir raksturīgs enterovīrusa infekcijai. Ar cieņu,...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Izsitumi uz ķermeņa: Kā samazināt paaugstināto ASO līdz normai, pie kāda ārsta doties?
Labdien!

Man ir 19 gadi. Jau 6 mēnešus pārādās izsitumi un tādas kā čūlas. Esmu 3 reizes veicis analīzes un tur uzrādījās paaugstināts ASO; normai jābūt 200, bet man uzrādīja 689. Esmu gājis arī pie dermatalogiem, un viņi ir teikuši, ka man ir kašķis, bet esmu izgājis jau vairākus ārstēšanās kursus pret to. Savukārt mans ārsts saka, ka izsitumi ir uzmetušies no paaugstinātā ASO. Šīs čūlas arī niez, kā arī uz kājām uzmetas tādas kā pumpas. Ko man darīt, lai samazinātu ASO līdz normai, un pie kāda ārsta jādodas?

Paldies!
Atbild:
Anda Kariņa, ģimenes ārste
Labdien! Paaugstinātais ASO, visticamāk, nav ar izsitumiem saistīts. Tas norāda, ka Jūs esat izslimojis streptokoka infekciju un Jums ir antivielas, kurām ar laiku būtu jāsamazinās. ASO samazināsies pats par sevi. To var atkārtoti kontrolēt pēc 3 mēnešiem. Ar izsitumiem jāgriežas pie dermatologa. Ja kašķis nereaģē uz Permetrīnu, varētu izrakstīt Ivermektīnu iekšķīgai lietošanai. Tas ir pieejams Saules aptiekā. Ar cieņu,...

Dermatoloģija / ādas veselība

Ko darīt, ja kuņģa sāpes ilgst vairākus mēnešus?
Labdien!

Esmu 19 gadus veca sieviete un jau apmēram 3 mēnešus dzīvoju ar kuņģa sāpēm, kuras ik pa laikam parādās. Izgāju 2 "Gasec" kursus, bet sāpes pēc pāris nedēļām atgriežas. Kas būtu jādara šādā situācijā?

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! No sākuma ir jānoskaidro sūdzību cēloņus un tikai tad ir jāsāk lietot atbilstošus preparātus. Piedāvājam veikt mūsu medicīnas centrā organisma izmeklēšanu, kuras laikā tiek izmeklēts katrs orgāns un sistēmas, tai skaitā arī gremošanas trakts, un noskaidrotas funkcionālās izmaiņas, iekaisuma procesi un patogēnā mikroflora (sēnes, parazīti, vīrusi u. c.). Sīkāku informāciju var uzzināt, zvanot uz tālruni 27088877, vai www.vs888.lv. Ar cieņu,...

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Kāpēc ir asiņošana 2 dienas pēc dzemdes kakla vēža analīžu noņemšanas?
Labdien!

20. septembrī biju pie ginekologa, veica pārbaudi un noņēma dzemdes kakla vēža analīzes. Pēc 2 dienām vakarā sākās smērēšanās, bija rozīgi izdalījumi - tā tas varot būt pēc analīzēm. Bet no rīta pieceļoties visu dienu ir asiņošana, diezgan liela - kā spēcīgākajā mēnešreižu dienā, un velkoša sajūta vēderā kā mēnešreizēs. Piebildīšu, ka mēnešreizes beidzās tikai pirms 12 dienām), kas liek domāt, ka kaut kas nav labi.
Ārste izrakstīja arī vaginālo krēmu ("Gynofort") 1 reizi dienā, lietoju vakarā pēc vizītes. Vai tas kaut kā to varētu ietekmēt? Vai analīzes var ietekmēt to, ka mēnešreizes sākas ātrāk? Pēc dienu skaita tās sanāk ovulācijas dienas.

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Citoloģijas analīzes gadījumā šūnas no dzemdes kakla un dzemdes kakla kanāla tiek iegūtas ar speciālu slotiņu, un pēc šūnu savākšanas slotiņa tiek iegremdēta trauciņā ar speciālu šķidrumu un nosūtīta uz laboratoriju. Ja sievietes dzimumorgānu gļotāda ir iekaisusi, var parādīties asiņaini izdalījumi pēc analīzes noņemšanas. Ņemot vērā, ka ieteikts lietot Gynofort, kas ir pretiekaisuma līdzeklis, šī varētu būt Jūsu situācija. Analīzes noņemšana nevar ietekmēt menstruāciju sākšanos. Jums pie...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ilgstoši spiedoša sajūta kuņģa apvidū, rīta nelabums, bieža urinēšana un grūtības elpot - par ko tas var liecināt un kā rīkoties?
Labdien!

Man 36 gadi. Ir spiedoša sajūta kuņģa apvidū visas dienas garumā, ko pavada rīta nelabums jau 2 gadu garumā, bieža urinēšana bez sāpēm, īpaši izteikti vakaros un naktī, pievienojas arī grūtības elpot, kas rada nāves baiļu lēkmes. Diena paiet klepojot, uz mirkli atbrīvojot elpceļus. It kā viss pārbaudīts. Aizkuņģa dziedzeris - graudains, kuņģis pārbaudīts - nav problēmu, plaušas tīras, sirds normāla, urīnanalīzes normas robežās, olnīcas normā. Veikta USG, rentgens. Simptomi sākušies pēc pirmās Kovida paredzētās potes. Kā rīkoties?

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Pēc apraksta spriežot, Jums ir problēmas ar gremošanas traktu un uroģenitālo sistēmu. Varam piedāvāt veikt mūsu medicīnas iestādē vispārēju organisma izmeklēšanu šūnu līmenī, balstītu uz biorezonansi, lai diagnostikas laikā noskaidrotu sūdzību cēloņus. Izmeklējuma laikā tiek izmeklēts katrs orgāns un sistēma un noskaidroti iekaisuma procesi organismā, patogēnā mikroflora (sēnes, parazīti, baktērijas u. c.) un funkcionālās izmaiņas. Sīkāku informāciju var uzzināt, zvanot darbadienās uz...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai nepieciešams ārsta speciālista vai ģimenes ārsta nosūtījums, lai veiktu ginekoloģisko USG?
Labdien!

Vai nepieciešams ārsta speciālista vai ģimenes ārsta nosūtījums, lai veiktu ginekoloģisko USG?

Paldies!
Atbild:
Kristīne Ķempe, ginekoloģe, ultrasonogrāfijas speciāliste
Labdien! Pēc būtības ultrasonogrāfijas izmeklējumu var veikt bez nosūtījuma. Tomēr, ja plānojat veikt izmeklējumu un Jums ir apdrošināšanas polise vai arī izmeklējumu plānojat par valsts apmaksu, būs nepieciešams nosūtījums, lai apmaksātu pakalpojumu. To var izrakstīt gan ģimenes ārsts, gan ārsts- speciālists....
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Ja izmeklējums ir valsts apmaksāts, nosūtījums ir vajadzīgs. Ja izvēlaties maksas pakalpojumu, nosūtījumu nevajag....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Taukskābes un ziepes fēču analīzēs - kā rīkoties?
Labdien!

Analīzēs uzrādās taukskābes, ziepes. Nodevu fēču analīzes, jo pamanīju tādas kā gļotas fēcēs un sabijos, vai tas ir jāārstē, jādodas pie proktologa? Vai konsultēties ar ģimenes ārstu?

Paldies!
Atbild:
Anda Kariņa, ģimenes ārste
Labdien! Ziepes fēcēs var liecināt par tauku šķelšanas problēmām. Ja ir sūdzības, jākonsultējas ar ģimenes ārstu vai gastroenterologu. Ar cieņu,...

Proktoloģija

Vai ir iespēja apmeklēt ārstus, nodot analīzes, bet lai informācija netiktu ievietota datu bāzē, kas pieejama visiem Latvijas ārstiem?
Labdien!

Vai ir iespēja apmeklēt ārstus, nodot analīzes utt., bet lai informācija netiktu ievietota datu bāzē, kas ir pieejama visiem Latvijas ārstiem?

Diemžēl pirmā bērniņa ieņemšanas laikā nekompetentu ārstu dēļ informācija tika izstāstīta visām paziņām pret pašas gribu. Cik ievācu informāciju, nav atkarīgs, kādā pilsētā veic porcedūras, informācija par pacientu tik un tā tiek ievietota kopējā datu bāzē un nevēlamiem speciālistiem šī informācija būs pieejama. Jā, cilvēktiesību pārkāpums, taču, diemžēl, daudzi speciālisti šo neievēro.

Paldies!
Atbild:
Anda Kariņa, ģimenes ārste
Labdien! Piekrītu tam, ka e-veselības sistēmā dati ir pieejami visiem ārstiem Latvijā un tam, vai mediķis, kas skatījies Jūs datus, vispār ir Jūsu ārsts, netiek pievērsta uzmanība. Analīzes un izmeklējumu rezultāti tiek automātiski ievadīti šajā sistēmā, neskatoties, vai ejat pie privātā vai valsts ārsta, kurš to nozīmējis....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Niezoša sajūta urīnizvadkanālā - pie kāda speciālist doties?
Labdien!

Vairāk nekā pusgadu ir niezoša sajūta urīnizvadkanālā, ir veiktas STS analīzes, viss negatīvs. Pirms gada urīna analīzēs uzrādījās ureaplazma mikoplazma, ko izārstēju, un urīna analīzes uz to tagad negatīvas, bet uzrāda gļotas urīnā. Vai doties pie urologa vai dermatologa venerologa?

Paldies!
Atbild:
Kristīne Ķempe, ginekoloģe, ultrasonogrāfijas speciāliste
Labdien! Saistībā ar Jūsu sūdzībām ieteiktu doties pie urologa, lai mērķtiecīgi izmeklētu iespējamos problēmu cēloņus....
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Nav zināms Jūsu vecums, tādēļ precīzu padomu diemžēl nevaru dot. Iesaku doties pie ģimenes ārsta un tad kopīgi izlemt par turpmāko....

Uroloģija / nefroloģija

Dedzinoša sajūta dzimumorgānos kopš kontracepcijas lietošanas pārtraukšanas - kā šo problēmu risināt?
Labdien!

Gandrīz pagājis mēnesis, kopš pārtraucu lietot kontracepciju “NuvaRing”. Problēma tāda, ka šobrīd, kopš vairs nelietoju kontracepciju, ļoti bieži ir dedzinoša sajūta dzimumorgānos. Šī iemesla dēļ nespēju normāli dzīvot ikdienu, jo šī sajūta ir ļoti traucējoša. Pirms sāku lietot kontracepciju, man arī bija šī problēma, ginekoloģe neko sliktu neatrada, kontracepcijas laikā šo traucējošo sajūtu nepiedzīvoju, taču tagad tā ir atpakaļ. Ko darīt? Vai ir jātaisa analīzes un vai ar šo problēmu var tikt veiksmīgi galā ar kādiem medikamentiem, lai tā neatkārtotos?

Paldies!
Atbild:
Kristīne Ķempe, ginekoloģe, ultrasonogrāfijas speciāliste
Labdien! Lai saprastu sūdzību iemeslu, būtu tomēr jāveic analīzes pie ārsta un jānoskaidro problēmas iemesls....
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Šādai problēmai nevajadzētu būt, bet no attāluma to nevar atrisināt. Ir jādodas pie ginekologa....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kādi ierobežojumi jāievēro pēc zoba implanta ievietošanas?
Labdien!

Gribētu noskaidrot par iespējamajiem ierobežojumiem pēc zoba implanta ievietošanas. Vai jau dažu dienu laikā varu atgriezties pie ierastajiem deju treniņiem?Vai man ir kādas medicīniskas procedūras (kā rentgens, rezonanse? ), kur man jāsaka, ka ir ievietota skrūve žoklī? Vai ir kādi citi ierobežojumi, ieteikumi, kas jāievēro?

Paldies!
Atbild:
Svetlana Piskunova, zobārste
Labdien! Implantoloģija ir individuāls process. Dažādām implantācijas sistēmām, ka arī dažādiem pacientiem no ārstējošā ārsta var būt atšķirīgas rekomendācijas. Ar cieņu,...

Zobārstniecība / mutes veselība